background preloader

Matbröd

Facebook Twitter

Energibröd. Snabbakat bröd är perfekt till utflykten. 15–20 bitar 2 dl havregryn6 dl rågsikt½ dl linfrön1 ½ dl solrosfrön2 tsk bikarbonat2 tsk salt1 äpple, oskalat & grovt rivet1 dl russin2 msk brödsirap4 dl naturell yoghurt Garneringsolrosfrön GÖR SÅ HÄR1.

Energibröd

Sätt ugnen på 175 grader. Frukosttekakor – Lindas Bakskola. Underbara frukosttekakor (ja, självklart kan man äta dem även till mellis eller när man vill).

Frukosttekakor – Lindas Bakskola

De är enkla och roliga att baka. Om man byter ut vattnet mot mjölk istället så blir innanmätet i brödet något mjukare. Vatten gör brödet lite segar i konsistensen. Båda sorterna är lika goda, men på olika sätt. Snabbt fiberbröd – Lindas Bakskola. SNABBT FIBERBRÖD SOM INTE BEHÖVER INTE JÄSA Det här brödet går fort att slänga ihop och innehåller massor av fibrer!

Snabbt fiberbröd – Lindas Bakskola

Ett superbra recept som enkelt kan bakas när som helst. Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Morotsmuffins med solroskärnor. Dela med dig här 2 Frukost 25 g färsk jäst 3 dl vatten (37°C) 1/2 dl flytande margarin 1 dl rågflingor 1/2 dl vetekli 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl hela linfrön 1 tsk salt 1 dl rårivna morötter 1/2 dl brödsirap eller ljus sirap ca 6 dl vetemjöl (6 dl mjöl motsvarar ca 330 g) Pensling vatten solroskärnor Ostcrème.

Morotsmuffins med solroskärnor

Sconesmuffins. En ledig dag börjar bäst med mumsiga sconesmuffins tycker jag!

Sconesmuffins

Och lite sylt och färskost såklart Här ett vanligt, alldeles ordinärt recept – det är inget märkvärdigt med det alls.

Tekakor

Limpor. 4 goda och snabba frukostbröd under 20 minuter. Dalatunnbröd i stekpanna. Energibröd. Grova osötade frallor. Idag blev det lite brödbak och experimentverkstad här hemma.

Grova osötade frallor

Jag ville göra grova osötade frallor som smakade mycket. De här blev riktigt goda och väldigt mättande! Jag proppade i så mycket fröer och torkad frukt som jag bara kunde Ibland när man bakar grovt bröd är det lite svårt att få ihop degen för att kunna forma frallor, så jag hittade på ett sätt där jag gjorde degen först och hade i alla andra saker mot slutet, på det sättet fick jag en bra deg att kunna arbeta med!

Det går utmärkt att byta ut mot olika fröer och torkade bär, eller om du inte vill ha torkad frukt så kan du utesluta det helt. Hamburgerbröd. Grillade hamburgare med hembakta hamburgerbröd är något som ofta görs hemma hos mig så fort grillsäsongen drar i gång.

Hamburgerbröd

De nybakta, saftiga och luftiga bröden gör måltiden extra lyxig och god. De går bra att frysa in bröden och tina dem före servering. Hönökaka. Hönökaka är ett tunt, platt mjuk bröd som är uppkallat efter Hönö i Göteborgs skärgård.

Hönökaka

Fiskarna och bönderna i området bakade brödet förr och i dag har det blivit en omtyckt klassiker som går att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Men hembakat är både billigare och godare så gör dem själv i stället. I min familj är de en riktig favorit med en rykande åtgång! Morotsbröd i långpanna - Mitt kök. Naanbröd med vitlökssmör. Naanbröd med vitlökssmör som du bakar på grillen.

Naanbröd med vitlökssmör

Pinnbröd med pizzasmak. Pinnbröd med pizzasmak är allra godast när det är nygrillat. 10–12 st 4 dl vatten25 g jäst1 ½ tsk salt1 tsk strösocker1 msk oregano2 dl riven ostca 10 dl vetemjöl + ca 1 dl till utbakningen 1.

Pinnbröd med pizzasmak

Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i vattnet. Pizzalimpa med ost & skinka. Pizza bakad limpform håller sig supersaftig länge och är enkel att skära i skivor med en kniv. Ta med den på utflykten eller servera den på buffén. Den är också god som tillbehör till en soppa eller fräsch sallad. Frys gärna in limporna och ta fram och tina dem när de ska serveras. Värm dem lite lätt så smakar de som nybakta! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) Polarkakor. Något segmjuka polarkakor som snabbt blir barnens favorit. Ca 20 st 50 g smör5 dl vatten50 g jäst3 msk ljus sirap1 tsk saltca 16 dl rågsikt 1. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm allt till ca 37 grader. 2. 3. 4. Rågkusar i långpanna. Recept från Köket.se. Snabba frukostbröd med havregryn.

Nybakta bröd till frukost är bland det godaste som finns! Det här brödet går supersnabbt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Det innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som aktiveras under gräddningen i ugnen. Bröd bakat med bakpulver är allra godast att äta när det är nybakat. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa. De här frallorna är underbart goda och går så fort att göra. Perfekta att slänga ihop när man snabbt vill ha nybakat bröd! Det går att byta ut fröna till valfria frön bara den totala mängden blir 1–2 dl. Snurriga pizzabullar. Matiga pizzabullar som är perfekta att ha med på utflykt eller att äta som mellanmål. Välj gärna annan fyllning som du gillar. Ca 40 st. Stora rågsiktsrutor i långpanna. Ett fantastiskt gott bröd som går bra att frysa in. Ta fram önskad mängd vid behov och tina dem vid servering så känns de alltid färska när man äter dem.

Vill man göra brödet grövre kan man byta ut några deciliter av rågsikten till en grövre mjölsort. Det går också bra att tillsätta lite frön i degen. Tortillas. Tortillas är lätta att göra själv. Komplettera dem med dina favoritfyllningar.