background preloader

Home

Related:  Digitális Oktatás 2020

Colored Thoughts The Rainbow vanished Hi folks, today is a sad day here in Twimbowland, In the last communiques, Twitter discouraged the development of new applications replicating the core Twitter Experience, called “Traditional Clients”, among which Twimbow is included. They outlined some rules ( read here ) which disheartened us and now we have no longer enthusiasm to continue our adventure. Since our first day we tried to go along with the wishes that you (our dearest Twimblers) wrote in your feedbacks, and we tried to develop Twimbow accordingly. All those that earlier were just Twitter’s “ best practices” about their data visualization, have become rules too binding for us. We made huge efforts to launch our mobile app for all the platforms out there, but, reluctantly, we cancelled those projects. We want to thank warmly those of you who were supportive towards us in this wonderful adventure called Twimbow. Ciao The Twimbow Team

Linkgyűjtemények digitális oktatás idején (is) Miért? Nem csak a saját munkánkat könnyítjük meg azáltal, hogy egy helyre összegyűjtjük azokat az alkalmazásokat, amelyek tetszenek, de most nincs időnk/lehetőségünk/energiánk kipróbálni, és lehet hamarosan el is feledkeznénk róluk. Diákjaink számára is inspirálóan hathat, hogyan is lehet igazán 21. századi módon elköteleződni az élethosszig tartó tanulásnak: gyűjtsünk, kategorizáljunk, taggeljünk, osszuk meg az általunk használt vagy kedvelt eszközöket. A könyvjelző nagy segítség az anyagok vizualizálásban is, hiszen a linkek a szemünk előtt válnak a személyre szabott tanulás részévé. Hogyan? Symbaloo Regisztráció után különböző tábláka/webmixeket hozhatunk létre, ahol csempék formájában tudjuk elmenteni az oldalainkat. Mások által készített webmixeket is elmenthetünk a sajátjaink közé, bár azokat nem tudjuk módosítani, de használni tudjuk őket a későbbiekben is. Pearltrees Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe dr. Wakelet Draggo elink

Online CV Builder and Professional Resume CV Maker BAND OF THE DAY (Virtuális) Osztálytermi eszközök egy helyen – Classtools Az alábbi eszközök mind-mind ingyenesek, regisztrációt nem igényelnek, csak mentéskor kell megadnunk egy jelszót hogy továbbra is használhassuk őket ingyen. Nézzük meg a kedvenc 5 Classtools eszközünket módszertani ajánlással. Az oldal legtöbb alkalmazása már nem használ Flash Playert a legfontosabbak közül, így azokat nem érinti majd a kiegészítő megszűnése. Random Name picker A szerencsekerék több helyzetben felhasználható: csapattagok kisorsolása vagy esetleg a téma kiválasztása. A tanulók sokkal jobban elfogadják ha egy random módon generált opció szerint kell dolgozniuk, mint ha mi tanárok adjuk ki nekik. Badgemaker Egy projekt vagy akár a tanév végére is szuper kitüntetéseket készíthetünk vele, amit lementhetünk digitálisan, majd ha már lehet, kinyomatva oda is adhatunk a diákoknak. Breaking News generator Mennyivel gyorsabban elér valami egy diákhoz, ha egy képen látja, főleg ha úgy néz ki mintha híradó lenne. Twister Fakebook Az oldal méltóan legnépszerűbb alkalmazása.

BBC Good Food | Today's Picks Hogyan lehet már egy feladatlap is szabadulószoba? A szabadulószoba 3 alapvető összetevője cél: milyen talányt oldjanak meg a diákok?nyomok, tippek: megoldásra váró rejtvények, melyek a cél felé vezetnekvalami, amit ki lehet nyitni: kombinációs zár vagy hozzáférési kódidőbeli korlátozás: a talány megoldására, a rejtvények megfejtésére adott időkeret áll a tanulók rendelkezésére A cél Bármilyen háttértörténetet kitalálhatunk hozzá, legyen az egyszerűbb vagy összetettebb. Akkor jó, ha össze tudjuk egyeztetni a tananyag tartalmával. Ha sikerül majd a szabadulószobát valóban elkészíteni, jó, ha a végcél valóban valami tapintható, megfogható tárgy – egy darab cukorka, a kisállat fotója vagy akár egy műanyag ékszer (az amulett). A nyomok A rejtvények megfejtése adja a nyomokat, melyek lehetnek akár egy szó, random betűk vagy számsorozatok. feleletválasztós kérdések: tegyük fel, hogy van 5 ilyen kérdésünk. diagramok, ábrák: a diákoknak értelemszerűen ki kell tölteni a számozott részeket. Valami kinyitnivaló Időkorlát Kipróbálta?

Empower Network: Join IMPORTANT - Please read this agreement. It explains our Refund Policy, the Mutual Requirement to arbitrate any and all claims, and your obligation to bring any claim in your individual capacity. This agreement (the "Agreement") applies to your use of the site at www.empowernetwork.com (the "Site") or any information, materials, images, graphics, data, text, files, links, software, messages, communications, content, organization, design, compilation, magnetic translation, digital conversion, HTML, XML, Java code and other content related to the Site (collectively "Content"), services provided in connection with the Site (the "Service"), and any purchases you make on the Site. Empower Network, LLC (the "Company") may amend them from time to time in its sole discretion. In the event of substantive changes to this Agreement, the new terms will be posted to the Site, you will be required to affirmatively assent to its terms, and you may also be notified by email. 1.

Related: