background preloader

Text and image

Facebook Twitter

Jogtiszta anyagok projektekhez (is) Szerzői jog és creative commons A Creative commons-licencek célja, hogy a szerzői jog (copyright) alá eső művek szerzői nyilatkozzanak arról, mások hogyan oszthatják meg, használhatják fel vagy módosítsák azokat.

Jogtiszta anyagok projektekhez (is)

A Creative commons több fajta védelmet kínál a ’minden jog fenntartva’ -tól a ’nincsen jog fenntartva’ skáláig. A szerzőt megilleti a személyhez fűződő jog, a szerzői jog automatikus. Szabadon felhasználható képek – de honnan? Pedagógusként nap mint nap sok olyan fejlesztő, szemléltető anyagot készítünk, amihez képeket használunk.

Szabadon felhasználható képek – de honnan?

Ha csak osztálytermi, iskolai használatra szánjuk, akkor tulajdonképpen majdnem mindegy, hogy honnan szerezzük be a képeket. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor ezeket az anyagokat, más kollégák segítségére megosztjuk a social mediaban. Liveworksheets.com - Interactive worksheets maker for all languages and subjects. Quick, Draw! Open Doodles - Free sketchy illustrations. Avatar Maker - Create Your Own Avatar Online.

Best Short Stories for Middle Schoolers, As Chosen by Teachers. TFeri.hu - Gépelgetés helyett. Megjelent a Fejér Megyei Hírlap 2019.márc.19-i számában.

TFeri.hu - Gépelgetés helyett

Sokan azért nem szeretik az informatikát, mivel sokat kell gépelgetni. Bár informatika tanárként rá vagyok kényszerítve, de be kell vallanom, hogy sokszor én sem szeretem a billentyűzeten való pötyögést. Ha nem muszáj, akkor szeretem elkerülni. Szerencsére erre mostanában egyre több lehetőség van. Szeretnék néhány lehetőséget bemutatni ezek közül! 1.) (Kép forrása: www.onlinediktalas.hu weboldal.) A szövegbevitel igen kellemes és jó módja, bár érdemes artikuláltan és jól beszélni a mikrofonba. 2.) Így vált az ablak egy diktáló felületre, ahol pár egyszerű szót elmondva a kereső azonnal felkínálja az elmondott és jó esetben felismert lehetőségeket.

(Képek forrása: www.google.com weboldal.) 3. ) A Windows 10 jelenlegi egyik legkomolyabb hiánya, hogy nincsen benne automatikus szövegfelismerés (2019.márciusi állapot) annak ellenére, hogy a súgóban már magyarul is szerepel a leírása. Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal. Gyógypedagógusként folyamatosan keresnem kell azokat a lehetőségeket, melyekkel a tanítványaimnak segíteni tudok, könnyebbé tudom tenni az életüket.

Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal

Egy ilyen web2-es alkalmazás a Voice dictation is, melynek segítségével a nehezen író (mert például mozgássérült), vagy diszlexiás, diszgráfiás gyermekek is könnyedén boldogulnak. A beszédfelismerést használó, segítő technológiák ismerete igen hasznos a speciális igényű és tanulási nehézségekkel küzdő diákok, felnőttek számára. Nyitóoldal Az alkalmazás az elmondott szöveget automatikusan leírja, követi a hangutasításokat is.

Így a diktafon képes felismerni és átírni az olyan népszerű nyelveket, mint az angol, a francia, az olasz, a portugál, illetve a különböző távol-keleti nyelveket is. Új szövegek, írásjelek, hangulatjelek és egyéb speciális karakterek hozzáadásával egyszerű hangutasításokkal vehetünk fel új bekezdéseket. Smiley beillesztéséhez. A diktafon a Google beszédfelismerési motorját használja fel, hogy átírja a hangot szöveggé. Try 15k Amazing Mockups for Free. Memorize Now - Home. Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet. Online ingyenes gépírás oktató program, mellyel könnyen gyakorolhatod a gépírást, tízujjas vakírást.

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet

A leckéket igyekszem folyamatosan bővíteni. Köszönet az eddigi segítségért Luxeder Katalinnak, és mindenki másnak! A program ingyenesen használható, így tanfolyamokat szervező cégek, vállalkozások is ingyenesen használhatják. Megjegyezném azonban, hogy semmilyen szervezettel nem állok semmilyen szerződéses, vagy külön megállapodásos viszonyban. Aki tanfolyamon vesz részt, és fizet érte, azzal az oktató munkáját fizeti meg. Kérem, jelezzétek a hibákat! Kérem, bármilyen hiba vagy értelmezhetetlen helyzet esetén dobj egy e-mailt! Működő funkciók Billentyűzetkiosztás: egyes billentyűk, és a hozzá tartozó ujjak kiemelése azonos színnel, egérrel a billentyűkre mutatva megjelenik annak használata, egérrel a billentyűzeten kattintva kimondja az alapértelmezett betűt Betűk oktatása: Hibás leütés jelzése: Leckék: Egyedi szöveg gyakorlása: Picture Perfect: 10 Sites for Writers to Score Free Images. Where do you find free images for your writer website, your blog, or maybe a client?

Picture Perfect: 10 Sites for Writers to Score Free Images

You could just do a Google search for a free image based on a key phrase. 33+ hely, ahonnan ingyenes képeket tölthetsz le. Képeket találni a bejegyzésedhez nagy tortúra.

33+ hely, ahonnan ingyenes képeket tölthetsz le

Persze vannak fizetős oldalak 1-2 dollárért képenként, de mégis jó érzés ingyenes képeket letölteni. Főleg blogbejegyzéseknél esik rosszul 1-1 képért fizetni, én is mindig utáltam a procedúrát, ezért kerestem a megoldást. Vannak olyan fontos tartalmak, amelyek készítésénél megérheti fizetni, de legyünk őszinténk. Olyan weboldalt szeretnénk, ahol nagyon sok, különleges, jó minőségű kép közül választhatunk, úgy hogy legális legyen. Ezért jó betárazni olyan weboldalakkal, ahonnan minőségi ingyenes képeket találhatsz. Összegyűjtöttem neked a legjobb oldalakat, ahonnan szabadon letölthetsz ingyenes képeket. Nagyon sok ilyen összeállítás van a neten, de egy csomó rossz oldalt is linkelnek. Az összes képet szabadon fel lehet használni az interneten?

A válasz sajnos nem. Nem tölthetsz le csak úgy a Google képtárból bármilyen képet. Ez teljesen jogos, gondolom egyetértesz vele. Ingyenesen letölthető képek. ‎Learn English Sentence Master on the App Store. Free Online Jigsaw Puzzles. Crello — Free Graphic Design Software. Simple Online Photo Editor. Festisite.

Grammarly: Free Writing Assistant. Unlimited Royalty Free Images. Beautiful Free Images & Pictures. Text to Picture Generator — Add Text to Image. InPixio - Photo Software.