background preloader

Mat och träning

Facebook Twitter

Kokosmums. Skumrutor, kokosmums, mumsmums, gräddbullar… Ja, kärt barn har många namn.

Kokosmums

De här godisrutorna är i alla fall gudomligt goda och så himla lätta att göra. Lättare än vad man tror. Men det viktigaste är att man har en stark elvisp eller en bakmaskin som orkar vispa smeten ordentligt fluffig. Om man har en svag elvisp kan man behöva vispa ganska länge. Själv har jag en stark bakmaskin som vispade smeten på någon minut. Formens storlek Ja använde en ganska liten form, ca 20 x 26 cm vilket gör att mina rutor är väldigt tjocka. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola ca 12 st stora rutor 4 ½ dl strösocker ¾ dl florsocker 1 äggvita 1 ½ dl vatten, kallt 1 ½ msk gelatinpulver 1 ½ dl vatten, kokhett Garnering3–4 dl kokos ca 1 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Knäckig jordgubbspaj. Sommarens godaste jordgubbspaj!

Knäckig jordgubbspaj

Det knäckiga smultäcket är ljuvligt gott och den här pajen har jag fått mycket beröm för av mina vänner! Den är enkel att göra och en av mina pajfavoriter! Ljuvligt gott till eftermiddagsfikat eller som dessert en härlig sommarkväll! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola ca 12 bitar. Jordgubbskladdkaka. En av de godaste kladdkakor jag ätit!!! Mina barn var helt lyriska när de fick smaka och den tog slut på stående fot. Jag har ju fem barn och de är vana med att det ständigt bakas i köket, men den här kakan blev en favorit som de vill ha mer av. Det är ett bra betyg! Crashed potatoes – godaste tillbehöret till grillat! Nu när sommaren äntligen har kommit på riktigt så kanske ni har tänkt grilla i helgen.

Crashed potatoes – godaste tillbehöret till grillat!

Förra sommaren så testade jag att göra ”krashade potatisar” för första gången. Det finns massor med recept på dessa, men här har ni hur jag gör dom. Starta med Paleo. Att starta med Paleo kan upplevas som både jobbigt och svårt därför har vi här samlat information, enkla tips och idéer om hur just du ska kunna startar ett nytt liv med Paleo kosten, allt för att underlätta och göra övergång till ett hälsosammare liv smidig.

Starta med Paleo

Här finns information om vad man bör tänka på, hur man kommer igång och vilka råvaror som ingår i kosten. Allt samlat på en plats! Paleo eller ”Ursprungsmat” som det också kallas, är allt det som människan åt innan jordbruket gjorde sitt intåg. Det är kosten som har skapat våra kroppar, alltså det vi är konstruerade av och biologiskt anpassade för. Kladdiga Brownies PALEO - Glutenfri - Low Carb - 56kilo - Inspiration, Hälsa ...

Som ni vet så vill jag uppmana till att tänka kritiskt, ha sunt förnuft och inte svälja allt med hull och hår bara för att det heter något (LCHF, paleo, Glutenfritt, Sockerfritt etc) Jag vill att alla läser på, analyserar sitt eget mående och att man låter konsekvenserna styra huruvida något är bra för en eller inte. ”Får man äta det på LCHF/PALEO/ etc” läser jag ofta, fråga dig själv istället ”Kan JAG äta det och må mitt bästa jag efteråt?”

Kladdiga Brownies PALEO - Glutenfri - Low Carb - 56kilo - Inspiration, Hälsa ...

Begränsa tillfällena och mängden av det du som ger dig trista konsekvenser. Kan vara övervikt, värk i kroppen, allergi, uppblåst mage m.m. Ibland måste man ta bort för all framtid. Jag äter ALLT, men inte alltid och inte i vilka mängder som helst. Lofsan.se. Nougatrutor - Recept Havrekakor med nougat. Oopsies. Klicka på plus-tecknet så börjar du följa medlemmen på Mittkök.se.

Oopsies

Hur jag gör min Zucchinipasta (Zoodles) - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Liv... Vana sitter djupt hos oss och jag personligen tycker att det är bra att hålla sig så nära sina rutiner och vanor i början av en kostomläggning.

Hur jag gör min Zucchinipasta (Zoodles) - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Liv...

Jag kan bara utgå från mig själv. När jag lade om kosten till LCHF så var jag van att äta 3 huvudmål och 2 mellanmål. Jag var van vid att äta socker varje dag. Raw-god halloncheesecake. Recept17 juni, 2014 Vad sägs om en härlig halloncheesecake till sommarfesten?

Raw-god halloncheesecake

Bottnen av valnötter och dadlar är ljuvlig i kombination med hallonfyllningen. Kakan är rawfood, mjölkfri och glutenfri. Ingredienser. Receptlista - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 10 Minute Yoga Flow! Starkmamma.nu. Recept Archives - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! Dr Sannas CatYoga! I do this every day 3-5 times/day and Its very revitalizin... Naturligt god mat att njuta av. Glutenfria vallmofrallor. Frukost 1/2 färsk jäst (à 50 g) 2 1/2 dl mjölk 1/2 msk fiberhusk 1/2 dl krossat linfrö 1 msk olja 1 tsk salt 3 dl fin mjölmix (naturligt fri från gluten) vallmofrön Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 10 st portioner.

Glutenfria vallmofrallor

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. Värm mjölken till 37°C. För alla Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojamjölk. Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö. Frukost 1 dl havregryn (ren havre) 6 dl kallt vatten 1/2 dl rapsolja 1 1/2 tsk salt 1 msk malda brödkryddor 50 g jäst 1 msk fiberhusk (malet loppfröskal) 100 g finriven morot (100 g motsvarar ca 2 1/2 dl) 1 dl solrosfrön (naturella) ca 12 1/2 dl glutenfri mjölblandning (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g) 1 dl lingon (färska eller frysta) solrosfrön till garnering Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 1 stort bröd portioner.

Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. Raw food-godis. Jagtid.nu Mindfullyraw Tanja. Hemligheten bakom en lång lycklig relation. 1. Var fysisk Forskning visar att de fyra första minuterna hemma efter jobbet sätter känslan för resten av kvällen. Är du hemma först, avbryt då det du gör när din partner kommer hem och krama hen. ”En kram, även om det bara är 10 sekunder, ökar oxytocin som finns i hjärnan och gör att du känner samhörighet, säger parterapisten Bob Taibbi till Goodhousekeeping.com. "Nya Självläkande Människan" Sanna Ehdin i Malmö. Denna föreläsning presenterar den efterlängtade "Nya självläkande människan" – boken som sammanfattar hela Sanna Ehdin Anandalas hälsa- och livsfilosofi från hennes 30 års studier, forskning och personliga erfarenhet. För Självläkningen är grunden i allt – och alla kan stärka det friska och må bättre än du trodde var möjlig.

Kom och bli inspirerad! Föreläsningen tar upp kosten och livsstilen som stärker hälsan, stimulerar kropp och sinne - och föryngrar! Nya forskningsrön och konkreta, praktiska råd varvat med praktiska övningar hjälper dig att bli en självläkande människa. Epigenetiken är en viktig del för att förstå hur vi kan påverka vår inre miljö på bästa sätt. Sanna Ehdin Anandala, PhD och immunolog är en uppskattad föreläsare, författare och en av Nordens främsta företrädare för den nya hälsorörelsen.

Boken "Den självläkande människan" kom 1999 och har sålt i över 400.000 ex och inspirerat människor över hela världen till positiva livsförändringar. Nia 52 Moves Class SIRENS at Littleton YMCA.