background preloader

Emmabennstrom

Facebook Twitter

En hjälte för mänskligheten. Vi har nog alla haft en superhjälte som vi såg upp till som barn.

En hjälte för mänskligheten

Ni kanske hade Stålmannen, en artist, en skådespelare eller en helt vanlig person? Engelska (åk 6-9) 40 Must-See Historical Photos. EmailEmail While some photographs capture our attention because of how the artist behind the picture has decided to compose the shot, others are fascinating simply because of the subjects that they depict.

40 Must-See Historical Photos

Below are some captivating photographs that tell stories about our past, depicting the people, places and events that have shaped the course of history. Some of these pictures tell us about history in a way that books and documents will never be able to.

Team svenskapärlan

Berättarteknik, del 2: Gestaltning av miljö och karaktärer. I ett tidigare blogginlägg om berättarteknik tog jag upp dramaturgin – hur du kan bygga berättelsen och vad du kan tänka på när du börjar skriva din berättelse.

Berättarteknik, del 2: Gestaltning av miljö och karaktärer

Med hjälp av dramaturgin skapar du en spännande story, men för att verkligen fånga läsaren behöver du levande karaktärer och miljöer. Och det tänkte jag att vi skulle titta på nu. När du bygger upp scenerna målar du med hjälp av miljöskildringar och med hjälp av dina karaktärer – det är det som ger scenerna liv. Om vi inte kan se miljön och karaktärerna framför oss är det svårt för oss att leva oss in i det som händer. Stephen King menar att författaren har en telepatisk förmåga som plockar upp karaktärernas tankar.

Miljö. Franska hemsidan - det mesta om Frankrike. Lägga till tillägg i Chrome. How to Make or Recover a Lamp Shade : Interior Design 101. Min flykt. Min flykt. Svensklärarföreningens hemsida - STARTSIDA. Pappersblommor. Du behöver: Papper som är mönstrade på båda sidorna.

Pappersblommor

(Välj inte för tjocka papper, då blir det svårt att sy fast knappen.) Knappar Tråd eller tunt garn Lim Nål Sax och linjal. Gör såhär: Klipp eller skär pappret i 4 remsor. Vik remsorna på mitten och gör en liten markering. Limma ihop remsorna två och två vinkelrätt mot varandra. Trä sedan tråden på nålen. En flykt till Sverige genom nio länder: ”Rör er i skuggorna”

Strålkastarna lyser.

En flykt till Sverige genom nio länder: ”Rör er i skuggorna”

Tystnad. Det är midnatt i byn d’Evzoni i norra Grekland, polisen har samlat ihop cirka 200 flyktingar. – I kväll kommer ni att passera över gränsen. Att ta fram förhållningsregler för att lyckas med terminens lärande är min in... Första lektionen med eleverna och du vet inte vad du ska göra?

Att ta fram förhållningsregler för att lyckas med terminens lärande är min in...

Det kanske t o m är nya elever du möter som du inte har någon relation till. Själv möter jag i höst fyra nya nior och en av dem är jag mentor för. Musikens väg genom historien. Kan man skriva en musikhistoria på tre sidor?

Musikens väg genom historien

DN:s Martin Nyström har i alla fall gjort det. SPRÅKTEST: Kan du stava de 25 mest felstavade svenska orden? Och Aspergerförbundet - Uppleva annorlunda. School Start 7-9. 15 bilder som visar precis hur jobbigt livet var innan mobiltelefonen. Sverige-monteringsanvisning-bad-2014. Expressen. Vartannat äktenskap slutar med skilsmässa.

expressen

För samboförhållanden är siffran ännu högre. Ängelholm Outdoor, Innebandyturnering utomhus. Sommarlovsaktiviteter 2015 på Mötesplats Ljungdala. Arm Knitting - Infinity Scarf in 30 Minutes. Chubby bunny challenge outro edited.wmv. Semesterbostäder, hem, lägenheter & rum till uthyrning - Airbnb. Gissa författaren i klassen. Vi har alla en egen stil med kläder, frisyr, musik, böcker och en massa andra saker.

Gissa författaren i klassen

Även vårt språket har en stil. Vi är unika med vad vi pratar om, men framförallt hur vi uttrycker oss. Jag tänkte testa hur medvetna eleverna är om varandras språkbruk, både till innehåll och uttryck. Till boken Torsdagsbarn fick eleverna välja på tre uppgifter: Berättaren, Hissa och dissa eller Efter regn kommer solsken (bokens tema). Jag klippte ut tre-fyra rader ur varje svar (oredigerade då personens stil framträder tydligare) och sorterade dessa i grupper om fem. Totalt 19 elevtexter. Avslutningstal och dikter att använda i sista timman.

Vill du läsa en dikt så kan du läsa denna dikt: Allt jag verkligen behövde kunna, lärde jag mig på dagis Det mesta om det jag verkligen behöver kunna om hur jag ska leva och vad jag ska göra och hur jag ska umgås, det lärde jag mig redan på dagis.

Avslutningstal och dikter att använda i sista timman

Visheten fanns inte där uppe på de akademiska höjderna. Den fanns i barnstugans sandlåda.Och vad jag lärt mig är följande: Dela med dig. Var juste. Slåss inte. TED All-Stars. Att läsa mellan raderna – på ett annat sätt än det vanliga. När vi jobbar med våra teman i So försöker jag koppla en skönlitterär bok som passar till området. En bok som jag högläser ur eller ibland lyckas vi få fatt i en klassuppsättning och kan göra något mer av läsningen. Den här gången jobbade vi med Europa och då passade boken Fröken Europa bra. Den har vi dessutom i klassuppsättning och det är väldigt bra med en bok var tycker jag. Jag läste och eleverna följde med i boken. Ibland stannade någon elev mig och vi pratade om ord som var svåra.

Lärarlyftet SvA

#pedläslyft. Bokcirkel - #utvidgadekollegiet. Sommarläsning - #pedaläslyft. Minnesanteckningar kultursamordnargruppen VT15. Resor till New York med flyg och hotell - Ving. New York kommer alltid ligga på Vings topplista. Här kan du välja mellan fler än sextio hotell och en mängd olika flygbolag om du bokar på Ving.se. När man pratar om New York tänker man oftast på Manhattan, och det är här flera av Vings hotell ligger. Vi erbjuder även prisvänliga boenden i Brooklyn och New Jersey, varifrån det är enkelt att ta sig med tunnelbana till Manhattan. Dölj text Vings New YorkDe flesta av Vings hotell ligger på södra Manhattan, nära både Broadway och Central Park.

Du bestämmerDet är enkelt att resa till New York, om du reser med Ving. » Välkommen till NiaYogaDans-Festivalen 25-27 sept 2015! Människors olika förutsättningar. Välkomna till nästa kurs som tillhör ämnet Geografi. Men denna gång handlar det inte om att lära sig städer, länder, bergarter eller om olika vulkaner, nej denna gång ska vi lära oss mer om människors olika förutsättningar i världen vi lever i. Varför är förutsättningarna så olika? Vad innebär det att leva i ett ”rikt” land?

Vad kan konsekvenserna bli om du föds i ett ”fattigt” land? Vilka orsaker ligger bakom dessa skillnader? Vi kommer starta upp kursen genom att gå igenom planeringen på lektionen. Planeringen hittar ni här: Människors olika förutsättningar. S h r rapporterar du barnens r ster i Bokjuryn. Faq 1. Kan man ta ut statistik från en skola/ort/kommun? Svar: Ja. Du kan ta fram: - totalt antal röster - antal röster/titel Du använder samma login som för röstrapportering när du vill ta ut statistik.

Statistiken kan hämtas från och med 24 april. Tänk på att du hela tiden (även efter att du rapporterat) kan se dina rapporterade röster om du loggar in i Barnbokskatalogen! 2. 3. Sanna Ehdin.

Tips

Föräldrar. Svenska. Bloggar. Franska. English.