background preloader

Educació emocional

Facebook Twitter

Rafael Bisquerra: “L’educació emocional millora el rendiment escolar” Només la trajectòria professional de Rafael Bisquerra ompliria moltes línies d’aquesta entrevista.

Rafael Bisquerra: “L’educació emocional millora el rendiment escolar”

En resum, és un expert en educació emocional i un dels pioners del seu estudi a la universitat. Atén l’ARA després de participar en un seminari online d’EduCaixa. A banda de mesures sanitàries, aquest inici de curs també s’ha parlat molt d’educació emocional. ¿Creu que l’interès arriba tard? Als anys 90, parlar d’emocions a la universitat i en la investigació sonava estrany, però en 25 anys hem avançat molt. ¿Ni tampoc després de la pandèmia? Malauradament, hem hagut d’esperar a la pandèmia perquè s’hagi fet un passet molt petit a favor d’una major sensibilització. ¿Aquests mesos de confinament eren una bona oportunitat per educar en les emocions o és imprescindible el contacte físic per fer-ho?

L’educació emocional és una proposta perquè es faci grupalment a les aules. Quina és la diferència? L’acompanyament és individual, l’educació emocional és grupal. Tampoc a la resta del món. Educació emocional: una filosofia de vida. Educació Emocional: una filosofia de vida. (Per treballar l’autocontrol) El Martí anava a l’escola i aprenia moltes coses.

Educació Emocional: una filosofia de vida.

Era un nen alegre i el que més li agradava era jugar al pati. Jugava al sorral amb les pales, els rasclets, les galledes i… tirava sorra sense mirar on queia. Era un bon nen, però a vegades no podia controlar els seus impulsos. A més, últimament havia après a dir paraulotes, aquestes paraules tan lletges… Aviat es va adonar que quan tirava sorra enlaire, els altres infants s’enfadaven. Un dia, el Martí estava trist, assegut al banc de l’escola. La mestra va agafar una pedra del pati i la va donar al Martí. El Martí va acariciar la pedra i va dir: «M’agrada aquest regal, és una pedra màgica, oi? El Martí va veure com en pocs dies tots els nens i nenes de l’escola volien jugar amb ell perquè era un noi amb moltes idees i sempre proposava jocs ben divertits. M.Teresa Abellán Pérez Aplicant la creativitat, les pedres podrien ser un altre objecte; una joguina petita a la butxaca, una bola de cotó per anar tocant,….

50 curts imprescindibles per treballar les emocions i els valors a l'aula I natibergada.cat. El emocionario adolescente. Mis queridos poetas y piratas de tercero de ESO, A vosotros os toca un proyecto a largo plazo: el emocionario adolescente.

El emocionario adolescente

La verdad es que estoy muy ilusionada y con muchas ganas de comenzar. Esta nueva aventura es diferente a todo lo que he hecho hasta ahora y, por tanto, eso también me genera nervios e inquietud (¿funcionará? ¿os gustará? ¿lograremos completarlo?). Sin embargo, aunque he tomado como referencia el libro y lo realizado por Elena, nosotros lo vamos a trabajar de manera un tanto diferente. ¿Cuáles son los objetivos de este proyecto? 1. 2. 3. 4. ¿Cómo vamos a organizarnos? ¿Cómo lo voy a evaluar? En fin, nos queda mucho trabajo por delante pero confío en que todos lo vamos a disfrutar.

¡A por ello! ☀ Sesión 1: ¿Qué son para ti las emociones?. ☀ Sesión 3: la ternura. ☀ Sesión 4: el amor Hemos hablado sobre cómo creemos que debe ser el amor romántico. Otras actividades y proyectos ☼ Mini-PROYECTO de escritura/solidaridad/emociones: Te escribo desde... (1º ESO- curso 2016/2017) Rafael Bisquerra. La educación emocional es una innovación educativa que responde a necesidades sociales no atendidas en las materias académicas ordinarias.

Rafael Bisquerra

La fundamentación está en el concepto de emoción, teorías de la emoción, la neurociencia, la psiconeuroinmunología, la teoría de las inteligencias múltiples, la inteligencia emocional, el fluir, los movimientos de renovación pedagógica, la educación psicológica, la educación para la salud, las habilidades sociales, las investigaciones sobre el bienestar subjetivo, etc.

El objetivo de la educación emocional es el desarrollo de competencias emocionales: conciencia emocional, regulación emocional, autogestión, inteligencia interpersonal, habilidades de vida y bienestar. Rafel Bisquerra.