background preloader

50 curts imprescindibles per treballar les emocions i els valors a l'aula I natibergada.cat

https://natibergada.cat/curts-per-treballar-valors

Related:  TutoriaCultura i ValorsCurtsPER FEINA (recursos)

10 curtmetratges per treballar els valors 10 curtmetratges per treballar els valors Educar en valors és una de les tasques que se’ns encomana als docents tot i que, sense cap mena de dubte, les famílies tenen en això un paper fonamental. Un recurs que a l’aula ens pot resultar molt útil són els curtmetratges. Aquí teniu una selecció de deu títols interessants per treballar els valors. LA FLOR MÁS GRANDE DEL MUNDO. Cinc curtmetratges amb els quals treballar valors a l'aula Alike Dirigit per Daniel Martínez Lara i Rafa Cano Méndez, aquest treball va guanyar un premi Goya el 2016 al millor curtmetratge d’animació. Des de llavors, pot veure’s de manera lliure a Internet, als canals de Vimeo i Youtube, on acumula més de 5 milions de reproduccions. Una popularitat que és del tot merescuda: aquesta petita joia de l’animació desprèn genialitat i bellesa. Conjumina diversos ingredients que la converteixen en una obra brillant: destresa en la seva execució, sensibilitat en la presentació dels personatges i lucidesa en la seva mirada crítica al sistema educatiu. L’actualitat educativa està marcada per un debat continu sobre el concepte d’innovació.

Qui sóc jo?... 14_15 100 anys de moda en 100 segons Aquest és un projecte interdisciplinari que es realitza a 2n d’ESO a l’Ins L’Estatut de Rubí. Parteix d’un fil conductor que és EL PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ DE LA PRÒPIA IDENTITAT i s’estructura a partir de 5 eixos: 1. Educació Emocional: una filosofia de vida. Ja hem parlat altres vegades de la facilitat amb la que les persones critiquem els altres. Ens és fàcil. Per hàbit o costum podem dir tot allò que no ens agrada, que ens molesta, allò dolent que veiem en l’altre,…però, diem allò bonic que pensem de l’altre? “M’agrada el que has dit”. 50 cortos geniales para trabajar valores con vuestr@s alumnos - RZ100arte twitter facebook googleplus rss

LA POLÍTICA DE GÉNERO Y LA CONSTRUCCIÓN DE LA SEXUALIDAD ¿Tienen los hombres y las mujeres un cerebro distinto? ¿Por qué unos prefieren el amor heterosexual y otros se decantan por las personas del mismo sexo? ¿Está la identidad sexual determinada por la biología o es tan sólo un producto de las convenciones sociales? En este extraordinario e irreverente ensayo Anne Fausto-Sterling señala que la respuesta a estas preguntas hay que buscarla tanto en el reino de la ciencia como en el de la política. Este libro recibió el Premio a la Publicación Destacada de la Asociación de Mujeres en Psicología y el Premio Robert K. Merton de la Sección de Ciencia, Conocimiento y Tecnología de la Asociación Sociológica Norteamericana.

Quan el covid tanca escoles, els nens del món van a treballar Cada matí, davant els blocs d’habitatges públics Devaraj Urs, als afores de Tumakuru, una multitud de nens surten al carrer. No van a l’escola. En comptes de motxilles o llibres, cadascun porta un sac de plàstic brut. 126 DINÁMICAS DE EDUCACIÓN EMOCIONAL Cada vez tengo más claro que la Educación Emocional y todo lo que tras este concepto se engloba es una de las claves para intentar comprender el mundo actual, hacer que lo comprendan nuestros alumnos y no morir de pena en el intento. El autoconocimiento, la empatía, la comunicación asertiva, la mutua confianza, la autoestima, las habilidades sociales, la cooperación son sólo algunos de los aspectos tratados por la Educación Emocional como gran paraguas conceptual y que están reflejados en estas dinámicas que os presento. Muchas son harto conocidas y aplicadas y otras lo son menos.

tutoria kwart: 16 curts bàsics per treballar valors Un ciclista dona aigua a un coala assedegat (Instagram/@Bikebug2019/via Reuters) "És un desastre sense precedents des del punt de vista de la fauna." Ho diu Chris Dickman, ecòleg de la Universitat de Sydney, referint-se a la immensa quantitat d'animals que han mort a causa dels incendis que arrasen Austràlia des del setembre passat. La xifra només compta bona part dels mamífers, ocells i rèptils que viuen a l'estat de Nova Gal·les del Sud, 36.000 quilòmetres quadrats de terrenys cremats. En canvi, no ha fet càlculs d'insectes, peixos, granotes, ni d'alguns mamífers com els ratpenats. "Alguns animals han mort en els incendis.

CINEMATOGRAFIA - Candela.cat Érase una vez. Vídeo d’animació el personatge de la qual Stan es transforma segons els desitjos diferenciats d’un nen i una nena.Erase una vez otra familia. Presenta la història d’una família i els desafiaments quotidians que mares, mares i altres referents familiars enfronten en la criança i educació dels fills i filles.SuperLola. Conte coeducatiu protagonitzat per una nena valenta que vol ser superheroïna.La peluca de Luca. Luca és un nen sense prejudicis que apareix en el col·legi amb la seva perruca de pèl llarg i serrell recte, i no entén per què riuen d’ell i a més li criden noia. Només les noies poden portar perruca?

san josé - orientación: CORTOS PARA TRABAJAR EN EL AULA Recopilación de 40 cortos para educar en valores A través de Educación 3.0 llegar esta entrada en la que recopilan hasta 40 cortos para trabajar los valores. "Con ellos, el alumnado reflexionará sobre la amistad, la solidaridad, el trabajo en equipo, el respeto a las personas…" Este es el enlace para acceder a ellos:

Related: