background preloader

Készítsen feladatokat gyorsan, egyszerűen

https://wordwall.net/hu

Related:  anita9apatiancsaTávoktatásPedagógusoknakGENERÁTOROK & SABLONOK

Online matematikai feladatok, feladatlapok, óravázlatok és egyebek Epizódok Az epizódok interaktív tanulási környezettel segítik a fogalmak gyakorlati elsajátítását. Minden epizód különleges, játékos helyzetekkel ösztönzi a gyerekeket felfedezésre és problémamegoldásra. Az epizódokat úgy fejlesztettük ki, hogy a tanulók önállóan is használhassák őket, de a tanárok tanácsokkal és útmutatással is segíthetik a gyerekeket az értő tanulásban. Próbálja ki: Epizód Kingárium: kódfejtés Az előző bejegyzésemben egy digitálisan (online) játszható, kultúra napi feladatsort osztottam meg. Ennek szerkesztésével egy időben készítettem egy "kincskereső" játékot is, mely öt feladatot tartalmaz. A foglalkozásokat 6-7-8. osztályosokkal, 2-3 fős csapatokra osztva tartottuk. A feladatokat és a kellékeket a könyvtár olvasótermében, a játék helyszínén helyeztem el, némelyiket eldugva, némelyiket látható helyen. A játék kerettörténete a következő: "Budapest hírhedt bűnbandája el akarja lopni a Himnusz kéziratát.

Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. OPKM - honlap Összeállította: Domokos Dóra és Bakó Katalin (OPKM) Kedves Óvodapedagógusok, kedves Szülők! Az online tudástár megalkotását a jelenlegi óvodapedagógus-kisgyermek kontaktus nélküli helyzet hívta életre.

1001 történet - Appok: Lehetőségek és korlátok Történelemtanárként sokan kedveljük a prezentációkat. Kivetítve a képeket, térképeket, könnyen szemléltetjük vele mondandónkat, a kulcsszavak, évszámok, nevek kivetítése megkönnyíti a diákok számára a jegyzetelést. Ha honlapunkra feltöltjük, otthon is segít a tanulásban, ismétlésben. Kinderspiel Plus: Feladatkészítők Itt összegyűjtöm azokat az ingyenes feladatkészítő generátorokat, amiket én is használok. Érdemes kipróbálni őket, egyszerűek és gyorsak. Itt lehet spirál formában írni. Nem csak körben, hanem szív alakban is. És hullámvonalban. És labirintust is lehet csinálni.

Web 2.0. eszközök - linkgyűjtemény szakértőtől – Modern Iskola Az ELTE fiatal kutatója, Misley Helga október 2. hétvégéjén tette közzé az IKT és módszertani tanári szoba Facebook -csoportban a gyűjteményét, ami csak hamar több száz “kedvelést” kapott, és záporoztak a hálás köszönő-kommentek a több, mint 14 ezres csoport tagjaitól. Az alapos munka mögötti szempontrendszert, az angol nyelvtudás szerepét és az online oktatáshoz kapcsolódó SAMR modellt is körbejárjuk cikkünkben, a gyűjtemény készítőjét is bemutatva. A lista linkje:

Videóbeszélgetés Internet a tanórán - 2017. augusztus 6. Izgalmas eszköz a Flipgrid (ITT TALÁLHATÓ), ami új utakat mutathat az oktatásban. Sokat mondogattuk már, hogy a videómegosztók megjelenése legalább akkora forradalom, mint a könyvnyomtatás feltalálása volt és ennek következtében az élő beszéd, a mozgókép mint információforrás egyre jelentősebb lesz, míg az írott szöveg szerepe hátrébb szorul.

Kígyók és létrák a biztonságos internetért: ingyen letölthető társasjátékkal! Honnan jött az ötlet, hogy társasjátékot készítsenek ebből az alkalomból? Miért pont társast? Amióta a Biztonságos Internet Napja kezdeményezéshez csatlakozott a Microsoft, kiemelt fontosságú célként tekintünk arra, hogy a gyermekeket megtanítsuk biztonságosan mozogni a digitális világban. A társasjáték szinte már hagyomány, tavaly például egy tátika játékot készítettünk ugyanebben a tematikában. Hiszünk abban, hogy a játék élménye és a társakkal való interakció segíti élményszerűbbé tenni azoknak az információknak az elsajátítását, amelyre a gyereknek (és a felnőtteknek is) szükségük van. Web 2.0 és IKT eszközök gyűjteménye A Web 2.0 és IKT eszközök módszertana kurzus tapasztalatain alapuló eszközgyűjtemény célja, hogy minden felhasználó típusonként csoportosítva megtalálja a számára legmegfelelőbb, a tanulást, tanítást segítő web 2.0-s alkalmazást. Mindazoknak ajánljuk, akik: érdeklődnek az újdonságok iránt és a hétköznapok során mind a munkájukban, mind a szórakozás, kikapcsolódás terén;érdeklődnek a technológiai újdonságok iránt;nem szeretnének sok időt eltölteni a számukra szükséges web 2.0-s eszköz megkeresésével. Hasznos gyűjtemény azoknak a pedagógusoknak, akik: jó gyakorlataikat és saját tapasztalataikat, eredményeiket szeretnék érdekesebbé, figyelemfelkeltőbbé tenni;hatékonyabbá szeretnék tenni a nevelési-oktatási és tanítási-tanulási folyamatot ezen eszközök segítségével;tanári ePortfóliójukban tapasztalataikat, reflexióik bemutatásához web 2.0-s eszközöket keresnek.

Mozaik Digitális Oktatás A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Kiadvány katalógus Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató Vezércikk - 2020. március 14. 1. TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni. Többek között ezért is lenne fontos, hogy az első lépést NE az egyes tanárok lépjék meg, hanem iskolai közösségek.

iskola - Költögető Tóth Szonja Kiara: GÖRÖGTŰZ Futok, futok, szaladok,Magas hegyre felmászok,Hűs folyóban pancsolok,Szerelemmel lángolok. A folyó nem olthatja,futás el nem hagyhatja.Magas hegyre mászhatok,akkor is csak lángolok! Tóth Szonja Kiara: ISKOLA Ülök a széken, mely kissé kopott,s mit előttem száz diák koptatott.Lelkemben zsong még a nyár dallama,de fülemben szól már a csengő szava.Az új tanévben új tantárgy, új tanár vár.Ó, messze szállt már a mézillatú nyár!Kedvem kissé borongós, szomorú,de pár nap és ellibben a ború.Kaland az élet, benne az iskola.Csodát lehel felém mindegyik fala.Én mindent, de mindent tudni akarok!

Related:  Pedagógiai munkát segítő oldalak, alkalmazásokCsoportmunkát segítőALKALMAZÁSOKNOV 23 HÉTFŐPresentation