background preloader

Pedagógusoknak

Facebook Twitter

Digitális Témahét - DTH Online. United Way Magyarország. Gyerekjogok járványhelyzetben:Összefoglaló a törvényi változásokról. Az elmúlt napok járványügyi intézkedései számos gyermekjogi területet érintettek, az oktatás, felvételik, gyermekvédelem terén.

Gyerekjogok járványhelyzetben:Összefoglaló a törvényi változásokról

Összeszedtük, milyen változások történtek a gyermekjogok terén illetve milyen speciális megoldásokat javaslunk a járvány-okozta élethelyzetekben. A legutóbbi Kormányrendelet (104/2021. (III.5.) tovább szigorított a védelmi intézkedéseken, így 2021. március 8-tól új szabályok vannak érvényben. A legfontosabb, gyerekeket érintő pontjai a következők: Reggel 5 óra és este 8 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, a korábbi 484/2020. Oktatással összefüggő kérdések: az óvodákban 2021. március 8-ától rendkívüli szünetet rendeltek el, a rendkívüli szünet utáni első nap: április 7. az iskolákban – ideértve a gyógypedagógiai és konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézményeket is – 2021. március 8. – márc. 31. között az oktatás digitális munkarendben zajlik.

Járványhelyzetre készített segítő anyagaink pedagógusok, szülők, szakemberek részére: Tudástár – Digitális Pedagógiai Módszertani Központ. Együttműködés ,csak most a felhőben. Pagony Kiadó. Gyermek- és ifjúsági könyvek kiadójaként úgy érezzük, feladatunk, sőt, kötelességünk, hogy keressük a kapcsolatot azokkal a tanárokkal és szülőkkel, akik fontosnak tartják, hogy a gyerekek a tanítás részeként is találkozzanak olyan könyvekkel, amik kifejezetten nekik és róluk szólnak – és amelyeket mind a tanárok, mind a szülők érdemesnek/méltónak tartanak arra, hogy az iskolában is foglalkozzanak velük.

Pagony Kiadó

Tanár, szülő és diák jó esetben szövetségesek. Mindannyiu(n)k közös érdeke és célja, hogy az iskolai órák élvezetesek legyenek. Többek között akkor jó egy óra, ha diák is, tanár is örömét leli benne. Videotanár. Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. Okostankönyv. Kígyók és létrák a biztonságos internetért: ingyen letölthető társasjátékkal! Honnan jött az ötlet, hogy társasjátékot készítsenek ebből az alkalomból?

Kígyók és létrák a biztonságos internetért: ingyen letölthető társasjátékkal!

Miért pont társast? Amióta a Biztonságos Internet Napja kezdeményezéshez csatlakozott a Microsoft, kiemelt fontosságú célként tekintünk arra, hogy a gyermekeket megtanítsuk biztonságosan mozogni a digitális világban. A társasjáték szinte már hagyomány, tavaly például egy tátika játékot készítettünk ugyanebben a tematikában. Hiszünk abban, hogy a játék élménye és a társakkal való interakció segíti élményszerűbbé tenni azoknak az információknak az elsajátítását, amelyre a gyereknek (és a felnőtteknek is) szükségük van.

A társasjáték remek platform az edukációra. Miért offline, miért nem online készült el? Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a társasjátékhoz és az abban rejlő tudáshoz kivétel nélkül mindenki hozzáférjen. Hogyan segíti a közös játék a digitális térben való tájékozódást? A játék egy praktikusan használható és könnyen érthető tudásbázist rejt. eTwinning Hungary. JÁTÉKTAN / letölthető anyagok. Unikum-témák (szinte biztos a sikerük): Sósanyi: sudokus-Malom "hol a vége?

JÁTÉKTAN / letölthető anyagok

" toto labi az udvaron, labi a teremben óriás-táblán, "élő"-bábukkal Sósanyi sokszemélyesei Sósanyi: Kipotyogtatós Jó példa (tetszik), rossz példa (nem tetszik): Digitális Témahét. Készítsen feladatokat gyorsan, egyszerűen. Edmodo. eTwinning Hungary. Hashtag.school. Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató. Vezércikk - 2020. március 14. 1.

Tanítás korona idején - digitális pedagógiai útmutató

TERVEZÉS Tudomásul kell vennünk, hogy a pedagógusok finoman fogalmazva nem homogén csoport digitális kompetenciák tekintetében, és valószínűleg sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy ilyen esetben milyen eszközökhöz lenne érdemes nyúlni. Szakmai anyagok – gyermekjogiegyezmeny.hu. A Gyermekjogi Egyezmény egyes klasztereihez kapcsolódó szakmai anyagokat gyűjtöttük össze, abban bízva, hogy a szakemberek számára segítség lesz mindennapi munkájuk során.

Szakmai anyagok – gyermekjogiegyezmeny.hu

A 30 éves Gyermekjogi Egyezmény tiszteletére az Alapvetõ Jogok Biztosának Hivatala 2019-ben publikálta kiadványát, mely hiánypótló kötet az Egyezmény egyes cikkeihez kapcsolt szakmai anyagokkkal. A Hintalovon Alapítvány 2016 óta minden évben átfogó vizsgálatot ad ki azokról a gyermekjogi eseményekről, amelyek képet adnak a jogszabályi változásokról, a statisztikákról, a gyermekjogok érvényesüléséről és nem utolsósorban arról, hogy milyen gyermekjogi témák uralták a közbeszédet – azaz hogyan gondolkodunk mi, felnőttek a gyerekekről. Egyéb szakmai anyagok, az egyezmény egészével összefüggésben: OPKM - honlap. Összeállította: Domokos Dóra és Bakó Katalin (OPKM) Kedves Óvodapedagógusok, kedves Szülők!

OPKM - honlap

Az online tudástár megalkotását a jelenlegi óvodapedagógus-kisgyermek kontaktus nélküli helyzet hívta életre. Az óvónők napi munkája nem szűnt meg az óvodák bezárásával. E-mail-ben vagy közösségi oldalakon kialakított szülői csoportokban próbálnak tematikákat, feladatsorokat, az otthoni létet támogató feladatlapokat összeállítani és a családok számára elérhetővé tenni. A tudástár célja tehát: az óvodapedagógusok és közvetve a családok nevelő munkájának segítése. Célcsoport: 4-12. évfolyam rövid leírás A Digitális Jólét Nonprofit Kft.

Digitális Kompetencia Divízió Digitális Pedagógiai Módszertani Központja olyan, a meglévő digitális tartalmi kínálatot bemutató tudástérkép összeállítását végezte el, amely tantárgyankénti bontásban, azon belül témakörönként csoportosítva tartalmazza azokat az internetes hivatkozásokat, amelyek az adott témakör tanításában/tanulásában segíthetik, élményszerűbbé tehetik a pedagógusok, illetve a tanulni vágyók munkáját. A kigyűjtött hivatkozások kizárólag olyan célokra mutatnak, amelyek szinte kivétel nélkül térítésmentes felhasználást tesznek lehetővé, de mindenképpen kipróbálhatók térítési díj fizetése nélkül. A felsorolás tartalmazza azt az információt is, hogy az oldal használatához szükséges-e valamely idegen nyelv ismerete. Get.google. Animáció készítése otthon. Kreatív feladat otthonra - animáció készítése Pedagógusoknak és szülőknek is ajánlom a következő applikációt, amellyel animációt lehet készíteni.

Animáció készítése otthon

A Mobility-Győr Digitális Élményközpont foglalkozásának egyik állomása ebben a tanévben az animációkészítés volt. A pavilonban érdekes helyszínek várták a résztvevőket, hogy elkészítsék életük első kisfilmjét. Erre 14 perc állt rendelkezésükre, tehát ha az előkészületeket leszámítjuk, amit csak egyszer kell megtenni, akkor nem vesz sok időt igénybe a feladat megoldása, de ha a szülő, pedagógus hosszabb időre szeretné lefoglalni gyermekét, akkor ez is megoldható vele. Példa diákok szakköri munkájából: