background preloader

Zanza.tv

https://zanza.tv/

Related:  apatiancsatothanna85MatekTávoktatás

Ön is lehet Google-mágus Az világos, hogy a Google keresője nélkül nagyon más lenne az internet, pontosabban az, ahogy felhasználóként az internettel bánunk. Ha kíváncsi valamire, utána akar nézni egy dátumnak, keres egy adatot, vagy alaposabban utánaolvasna valaminek, feltehetően ön is azzal kezdi, hogy rákeres Google-ben. Mi sem mutatja jobban a jelentőségét, mint maga a guglizni kifejezés, ami már a magyarban is meghonosodott. Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata. És amit sosem szabad elfelejtünk: ezek csak eszközök, melyek a módszertani és pedagógiai háttér nélkül nem fogják a tanulási folyamatot szolgálni. – Videókonferencia használata: egy rövid 10 perces videókonferencia megadhatja a nap alaphangját.

Realika Faludi Ferenc Akadémia – Jezsuita Képzési Központ Küldetésnyilatkozat Az Ignáci Pedagógiai Műhely célja, hogy hiánypótló pedagógusképző műhelyként, Szent Ignác lelkiségét követve, a teljes embert megszólítva erősítse meg hivatásukban a pedagógusokat. Hiszünk az együttműködésben, ezért módszerként a műhelymunkát választottuk. Képzéseinket, azaz műhelymunkáinkat kiscsoportos formában szervezzük, ugyanis ez a keretforma teszi lehetővé azt a bizalmi légkört és személyközpontú tréninget, amely ahhoz szükséges, hogy a résztvevő pedagógus ne csak az aktuális szakmai témákban kapjon hasznos ötleteket, hanem tanári pályájának érzelmi, lelki vonatkozásában is meríteni tudjon a képzésből. További célkitűzése az IPM-nek, hogy az ignáci lelkiség ne csak a keretét adja a műhelynek, hanem a képzések egyik tárgyát is képezze.

Videóbeszélgetés Internet a tanórán - 2017. augusztus 6. Izgalmas eszköz a Flipgrid (ITT TALÁLHATÓ), ami új utakat mutathat az oktatásban. Sokat mondogattuk már, hogy a videómegosztók megjelenése legalább akkora forradalom, mint a könyvnyomtatás feltalálása volt és ennek következtében az élő beszéd, a mozgókép mint információforrás egyre jelentősebb lesz, míg az írott szöveg szerepe hátrébb szorul. Diákjaink, ha praktikus információkra van szükségük elsőként a YouTube-on keresnek, csak az után jön a Google, a könyvtár pedig már eszükbe se jut. Minden eddiginél könnyebbé vált videókat készíteni és megosztani másokkal, még komoly számítógép sem kell hozzá, elég egy kicsit okosabb telefon is.

LearningApps - interactive and multimedia learning blocks Magyar Keresztnevek Tára <div class="noscript field-warning">Az oldal megfelelő működéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát!</div> 2017. március 19: Bánk, Józsa FérfinevekNői nevekStatisztikaNaptárBabákVendégkönyv Belépés Mozaik Digitális Oktatás A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Tankönyvkatalógus Védőoltásokról - a tények alapján A romániai kanyarójárvány apropóján született írásomat a következő gondolattal zártam: Végezetül egy dologra szeretnék még kitérni, ami nem kapcsolódik a fenti kérdéshez, de már látom, hogy elő fog jönni... Sőt, igazából már elő is jött: védőoltás-ellenes oldalakon már most olvasni, hogy "hogyan lehetne hatásos az oltás, Romániában a betegek 20%-a oltott volt!". Fogalmam sincs, hogy ez a 20% igaz-e, jóindulatúlag elhiszem, hogy igen.

Edu365 - Regisztráció Az ingyenes Office 365 ProPlus programcsomagot keresed? Jó helyen jársz. Csak egy regisztráció, majd néhány kattintás, és már el is kezdheted használni. Ha van érvényes diákigazolványod, akkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak köszönhetően most 5 eszközre (számítógépre vagy mobilra) is letöltheted ezt a programcsomagot. lájfhekk - Lámpakisokos, avagy melyik szobába milyen fény ideális? Te is utálsz a telefonoddal világítani, hogy megtaláld a bejárati ajtó kulcslyukát, vagy ki vagy attól, hogy a hálószobában állandóan a szemedbe világít a lámpa? Mutatjuk, hogy milyen helyiségbe milyen világítást érdemes tenni. A lakás egyik legfontosabb eleme a lámpa, mégis kevesen figyelnek oda, mit is kell szem előtt tartani, mikor megvásárolunk egy újat.

EduBase [ bezárás ] Olvass úgy, mint egy diszlexiás Egy diszlexiás barátom elmesélte, hogy mit jelent számára az olvasás. Bár tud olvasni, de ez komoly figyelmet és erős koncentrációt igényel, és úgy tűnik, mintha a betűk össze-vissza ugrálnának. Eszembe jutott, hogy pár éve olvastam a typoglycemia jelenségéről, azaz az olvasási folyamatnak arról a sajátosságáról, hogy a leírt szöveg megértéséhez nem szükséges, hogy a szavak betűi helyes sorrendben legyenek. Elegendő, ha a szó első és utolsó betűje a helyén marad, a többi lehet bármilyen sorrendben, mégis megértjük a írás jelentését.

Related:  Interaktív feladatok, videók, kognitív játékokAlkalmazások, eszközök magyarórákhoz