background preloader

Astridba

Facebook Twitter

Astrid

Som en del av studiet IKT og læring 2 brukes denne siden aktivt..

Tænk Før Du Poster - Stop Digital Mobning. Daniels (13) hjerteskjærende oppgjør med mobberne – VG. Digital mobbing – Pedagogstudentene i Tromsø. Ifølge NRK viser tall fra Elevundersøkelsen 2016 at 6,3 prosent sier de blir mobbet på skolen to til tre ganger i måneden eller oftere.

Digital mobbing – Pedagogstudentene i Tromsø

Mye av mobbingen oppdages ikke av voksne, og i den siste tiden har jeg blitt opptatt av fenomenet digital mobbing. Dette innlegget vil derfor handle litt om det jeg har lest om i det siste: Med små nyanseforsjeller kommuniserer vi utrolig mye uten å bruke ord. Bevegelser, armer, hender, holdning i hele kroppen, og ikke minst ansiktet med mimikk og blikk. Dette er kunnskap vi kanskje ikke så ofte snakker om, men som spiller en stor rolle i kommunikasjon mellom mennesker – og kommunikasjon er vi mennesker avhengige av for å kunne samarbeide og fungere sammen i et samfunn. Vi lever i et globalt samfunn der kommunikasjon kan skje på sekundet på tvers av landegrenser. Så har vi også de tilfellene der vi mennesker av ulike grunner kommuniserer og formidler med en negativ hensikt.

Discrimination - TikTok curbed reach for people with disabilities. TikTok, the fast-growing social network from China, has used unusual measures to protect supposedly vulnerable users.

Discrimination - TikTok curbed reach for people with disabilities

The platform instructed its moderators to mark videos of people with disabilities and limit their reach. Queer and fat people also ended up on a list of „special users“ whose videos were regarded as a bullying risk by default and capped in their reach – regardless of the content. Documents obtained by netzpolitik.org detail TikTok’s moderation guidelines.

In addition we spoke with a source at TikTok who has knowledge of content moderation policies at the video-sharing platform. The new revelations show how ByteDance, the Beijing-based Chinese technology company behind TikTok, deals with bullying on its platform – and the controversial measures it took against it. Previously, we examined how TikTok limits reach for political content and how its moderation policies work. Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing. Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon.

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing

Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Hvem har ansvar for å følge opp når mobbing og konflikter forekommer på nett eller mobil? Du bestemmer – mobbing på nett og mobil April 2010 ble det lansert en nettaktivitet som inneholder blant annet quiz, filmsnutter og fakta om digital mobbing. Tjenesten er utarbeidet av Teknologirådet i samarbeid med Datatilsynet, Utdanningsdirektoratet, Senter for IKT i utdanningen og Medietilsynets Trygg bruk.

Mobbing og Sosiale medier - Mental Helse. 1. feb 2018 Psykobloggen Av Charlene N.

Mobbing og Sosiale medier - Mental Helse

Nedrum Hva er greia med at så mange mennesker tror de vet hva du tenker, føler, har gått igjennom, og hvordan og hvorfor du gjør og er som du er? Kan vi ikke bare alle ta en «chill-pill» og roe oss litt om meninger, synsinger, og ikke minst antakelser? Se deg heller selv i speilet og tenk deg om to ganger før du slenger ut en drittkommentar. På sosiale medier lever vi et «perfekt» liv. . – Vi lever i en filtrert virkelighet. Sannheten er: Ingen er perfekt. 7 tips til godt nettvett for barn - Attent. NTE gir deg 100 % trønderfiber helt inn til husveggen.

7 tips til godt nettvett for barn - Attent

Nå gir de deg også gode råd om nettbruk! Er du usikker på hva 11-åringen gjør på nett? Eller har du tenkt å snakke med åtteåringen om godt nettvett, og utsatt det lenge nok? Her får du tipsene som gjør netthverdagen tryggere – også for de yngste brukerne. Du trenger ikke å ha tilbrakt mange timene online for å vite at litt av hvert kan sprette opp på skjermen. For å bidra til godt nettvett, har NTE satt opp en liste med råd. 1. En grunnleggende forståelse for hvordan internett fungerer, er første skritt mot en tryggere netthverdag. SKJULT - digital mobbing. Fokus på nettmobbing. Filmer. - Lett å mobbe digitalt.

5 råd for å unngå digital mobbing 1.

- Lett å mobbe digitalt

Fin blogg som har mye vettugt å si! Bør leses :) Hva skal skolen gjøre med digital mobbing? Mobbing på nett kan være vanskelig å avdekke. Skolen har likevel et ansvar, hvis krenkelsene fører til at elevene ikke har det trygt og godt på skolen. Barn trenger voksne de kan stole på, som de vet ikke blir sinte. Dette er avgjørende for at de skal søke hjelp når de gjør noe dumt eller opplever mobbing og ubehagelige ting på nett. De fleste som blir mobbet på nettet, blir også mobbet på tradisjonelt vis. Kunnskapsministeren er bekymret. Det er jeg også! Tenker du noen gang over hvor viktig DU er? Kjære statsminister, kjære Stortingsmenn og -kvinner, kjære topp-politikere, kjære lærerkollega og kjære forelder!

Tenker du noen gang over hvor viktig DU er?

Dette gjør sosiale medier med selvbildet... Kronikk: Like(aholics) – er likes dagens nye dop? - Sosiale medier. Debatt Gir «likes»-kulturen ungdommen et utømmelig behov for bekreftelse?

Kronikk: Like(aholics) – er likes dagens nye dop? - Sosiale medier

Tidligere var det stort sett modeller som ble utsatt for objektivisering som kroppspress og utseendefokus, i dag er alle på «catwalken» Nina B.F. Bjølgerud, familierådgiver/familieterapeut. Hva skjer egentlig med dagens oppvoksende generasjon og behovet for bekreftelse? Barn og ungdom har alltid hatt behov for bekreftelse og bør få bekreftelse. Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!» Få papiravisen og alt innhold på nett i 8 uker for KUN 88 kr MeningerJeg er mor til en 12 år (snart 13 år) gammel jente.

Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!»

Voksne lærer barn å mobbe. Sosiale medier og mobbing. Om nettmobbing. Nettmobbing er annerledes, og påvirker mange barns hverdag på nett.

Om nettmobbing

Digitale medier kan brukes til å plage, true og mobbe jevnaldrende. Hva skjer med samfunnet? Untitled. I følge Datatilsynet er det ikke alltid barn som er verst på mobbing på nett. Så bra at vi har så mange som ønsker å hjelpe til i kampen mot mobbing! Nettmobbing er fryktelig! Kommentarene er sanne! #Stoppmobbing. Et flott opplegg for oss lærere som jobber med nettmobbing daglig! Spill Digiduck-spillet.