background preloader

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing
Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon. Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Hvem har ansvar for å følge opp når mobbing og konflikter forekommer på nett eller mobil? Du bestemmer – mobbing på nett og mobil April 2010 ble det lansert en nettaktivitet som inneholder blant annet quiz, filmsnutter og fakta om digital mobbing. Tjenesten er utarbeidet av Teknologirådet i samarbeid med Datatilsynet, Utdanningsdirektoratet, Senter for IKT i utdanningen og Medietilsynets Trygg bruk. Bruk Hue har som mål å forebygge digital mobbing gjennom å spre kunnskap om hvordan foreldre og barn bør håndtere digitale mobbesituasjoner. Relevante filmer Trygg bruk-filmene Charlis nett-tips Ha det gøy, behold kontrollen

http://verktoykasse.tromsoskolen.no/index.php?pageID=84

Related:  astridbamobbing på nettet

Ytringsfrihet i sosiale medier — Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund AS Artikkel • Publisert 22. september 2017 Ytringsfriheten står sentralt i Norge og den vestlige verden for øvrig – ikke minst på Internett. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det på ingen måte er fritt frem for å sjikanere og trakassere andre i sosiale medier og at nettroll som trår over grensen for det akseptable risikerer så vel straff- som erstatningsansvar.

Digital mobbing – Pedagogstudentene i Tromsø Ifølge NRK viser tall fra Elevundersøkelsen 2016 at 6,3 prosent sier de blir mobbet på skolen to til tre ganger i måneden eller oftere. Mye av mobbingen oppdages ikke av voksne, og i den siste tiden har jeg blitt opptatt av fenomenet digital mobbing. Dette innlegget vil derfor handle litt om det jeg har lest om i det siste: Med små nyanseforsjeller kommuniserer vi utrolig mye uten å bruke ord. Medietilsynet Nettvett handler om å ta kloke valg på internett, og det er viktig å ha gode nettvaner med det samme barn blir brukere av nettet. Digiduck er derfor en nyttig bok, lydbok, et praktisk nettspill og et tilpasset undervisningsopplegg som handler om nettvett og deling av bilder for barn fra fire år. Møt andungen Digiduck som ønsker å legge ut et litt rart bilde av vennen sin gasse.gris på "Familiefarmen" - en nettspillside der alle vennene hans er med. Han mener egentlig bare å være morsom, men heldigvis dukker Kloke_ugle opp med gode råd. Han forteller og viser Digiduck hvordan vennene hans kan komme til å reagere på dette bildet, og hvordan ting kan bli annerledes for Digiduck fremover hvis han velger å dele bildet. Hva lærer han av Kloke_ugle?

Daniels (13) hjerteskjærende oppgjør med mobberne – VG Se Daniels (13) hjerteskjærende oppgjør med mobberne Volume 90% Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts Keyboard Shortcuts Mobbing på nett og mobil Foto: Redd Barna/Magnus Ross Den vanligste formen på nettmobbing foregår på sosiale nettsamfunn som Facebook og Instagram, eller på spillsteder med en chatfunksjon. Hva er mobbing - og hvorfor er det annerledes på nett og mobil? Mobbing handler om å forfølge eller stenge noen ute fra en sosial sammenheng, på et sted personen er tvunget til å oppholde seg. Mobbing finner sted der barn er: på skolen, fritidsaktiviteter, på hjemveien - og på digitale arenaer. Nesten alle barn over 9 år har en smarttelefon som gjør det raskt og enkelt å ta og publisere bilder, filmer og kommentarer.

Mobbing og Sosiale medier - Mental Helse 1. feb 2018 Psykobloggen Av Charlene N. Nedrum Hva er greia med at så mange mennesker tror de vet hva du tenker, føler, har gått igjennom, og hvordan og hvorfor du gjør og er som du er? Kan vi ikke bare alle ta en «chill-pill» og roe oss litt om meninger, synsinger, og ikke minst antakelser? Se deg heller selv i speilet og tenk deg om to ganger før du slenger ut en drittkommentar. Over flere år mottok DN-ansatte trakasserende SMS-er fra noen med kjennskap til innsiden av redaksjonen. Ingen har klart å finne ut hvem Dette er kapittel 1 i en dokumentar i tre deler. Les kapittel 2 her og kapittel 3 her. «Haha! Hvordan er det å være glemt? Vi skinner og du forsvinner!»

7 tips til godt nettvett for barn - Attent NTE gir deg 100 % trønderfiber helt inn til husveggen. Nå gir de deg også gode råd om nettbruk! Er du usikker på hva 11-åringen gjør på nett? Eller har du tenkt å snakke med åtteåringen om godt nettvett, og utsatt det lenge nok? Her får du tipsene som gjør netthverdagen tryggere – også for de yngste brukerne. Du trenger ikke å ha tilbrakt mange timene online for å vite at litt av hvert kan sprette opp på skjermen.

Related: