background preloader

- Lett å mobbe digitalt

- Lett å mobbe digitalt
To av tre barn har opplevd mobbing via nettet eller mobil, ifølge en undersøkelse som Telenor gjorde i 2008. Undersøkelsen viser også at foreldre er usikre på hva de skal gjøre med denne mobbingen. – For mange mobbeofre er digital mobbing bare en av flere måter de blir plaget på. Det kan bety at de aldri har noe fristed, sier stipendiat Tove Flack ved Senter for atferdsforskning (SAF) ved Universitetet i Stavanger. – På skolen blir de kanskje utestengt eller baksnakket, og når de kommer hjem mottar de krenkelser på mobil og nett. Tilgangen til sosiale medier de senere år har dessverre gitt oss mennesker enda noen nye mobbeverktøy, sier Flack. Lavere terskel Hun forklarer at betegnelsen mobbing innebærer at en person opplever jevnlig trakassering over tid. Nettmobbing foregår både gjennom bildebruk og tekst. Blant dagens ungdom har mange opplevd å få et bilde de aldri ville vist bort spredd ut til kjente og ukjente, bilder som vil bli liggende på nettet til evig tid. Jenter mest rammet 1. 2.

https://forskning.no/a/822260

Related:  Arbeidskrav 2 ITL 119astridbakristianegryAk2 Digital mobbing

Ti råd til skolen om digital mobbing Skrevet av Hanne Jahnsen, universitetslektor ved Læringsmiljøsenteret. Mobiltelefon, internett og ulike sosiale medier er en fantastisk arena for kommunikasjon og deling av informasjon. De fleste barn og unge mellom 9 og 16 år (85 og 95 prosent i Norge) har tilgang til mobiltelefon, PC/Mac og nettbrett hjemme, og de har gode kunnskaper om bruken av ulike sosiale medier og mange er konstant tilgjengelige for sine venner, på godt og vondt. Barn og unge utvikler eksisterende sosiale nettverk, og gjennom nett får de nye venner.

7 tips til godt nettvett for barn - Attent NTE gir deg 100 % trønderfiber helt inn til husveggen. Nå gir de deg også gode råd om nettbruk! Er du usikker på hva 11-åringen gjør på nett? Eller har du tenkt å snakke med åtteåringen om godt nettvett, og utsatt det lenge nok? Elevundersøkelsen 2018: Mobbing og arbeidsro I 2018 svarer 6,1 prosent av elevene at de blir mobbet to til tre ganger i måneden eller oftere. I 2017 svarte 6,6 prosent av elevene dette. De første resultatene fra Elevundersøkelsen 2018 på nasjonalt nivå er klare. NTNU Samfunnsforskning har i en analyse sett nærmere på spørsmålene om mobbing og arbeidsro. Hva skal skolen gjøre med digital mobbing? Mobbing på nett kan være vanskelig å avdekke. Skolen har likevel et ansvar, hvis krenkelsene fører til at elevene ikke har det trygt og godt på skolen. Barn trenger voksne de kan stole på, som de vet ikke blir sinte. Dette er avgjørende for at de skal søke hjelp når de gjør noe dumt eller opplever mobbing og ubehagelige ting på nett. De fleste som blir mobbet på nettet, blir også mobbet på tradisjonelt vis. Skolen har et ansvar

Trenger oppdragelse i digitale medier Det sier professor Justin Patchin fra University of Wisconsin-Eau Claire. – Det er ikke teknologien som er problemet, for mobbing har foregått til alle tider. Men tidligere foregikk mobbingen mer åpenlyst. Mobbing og Sosiale medier - Mental Helse 1. feb 2018 Psykobloggen Av Charlene N. Nedrum Hva er greia med at så mange mennesker tror de vet hva du tenker, føler, har gått igjennom, og hvordan og hvorfor du gjør og er som du er?

Mobbing på nett og mobil Foto: Redd Barna/Magnus Ross Den vanligste formen på nettmobbing foregår på sosiale nettsamfunn som Facebook og Instagram, eller på spillsteder med en chatfunksjon. Hva er mobbing - og hvorfor er det annerledes på nett og mobil? Mobbing handler om å forfølge eller stenge noen ute fra en sosial sammenheng, på et sted personen er tvunget til å oppholde seg. Ti tips for å takle nettmobbing - Nettvett.no 1. Få kunnskap Vet du hva nettmobbing er? Det er lettere å unngå mobbing når du vet at hva det faktisk er. Mye kan være mobbing, men nettmobbing handler om å bli holdt utenfor, kalle opp andre, true, trakassere og krenke. Foreldres rolle ved digital mobbing - Digital mobbing - Hva er mobbing - Læringsmiljøsenteret Foreldre kan være gode rollemodeller for bruk av digitale medier. Ofte mangler det retningslinjer for hvordan foreldre kan oppmuntre barnet sitt til å hjelpe andre, dersom de for eksempel blir vitne til digital mobbing. Det ser ut som at det jevnt over i Europa er en bevissthet om at foreldre er en viktig ressurs i skolens arbeid for åfoorebygge digital mobbing.

Tenker du noen gang over hvor viktig DU er? Kjære statsminister, kjære Stortingsmenn og -kvinner, kjære topp-politikere, kjære lærerkollega og kjære forelder! Tenker du noen gang over hvor viktig du er? Hvor mye innflytelse du har på de rundt deg, og i hvor stor grad denne innflytelsen vil ha noe å si for morgendagen? Det gjør jeg. «Flere elever bør få møte sin drømmelærer,» sa du, statsminister Erna Solberg, i din nyttårstale.

Ny kampanje om nettmobbing møtt med sjikane Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: _dbefe Leverandør: bh.contextweb.com Formål: Brukes til nettbasert markedsføring ved å samle inn informasjon om brukerne og deres aktivitet på nettstedet.

Related: