background preloader

Hva skal skolen gjøre med digital mobbing?

Mobbing på nett kan være vanskelig å avdekke. Skolen har likevel et ansvar, hvis krenkelsene fører til at elevene ikke har det trygt og godt på skolen. Barn trenger voksne de kan stole på, som de vet ikke blir sinte. Dette er avgjørende for at de skal søke hjelp når de gjør noe dumt eller opplever mobbing og ubehagelige ting på nett. De fleste som blir mobbet på nettet, blir også mobbet på tradisjonelt vis. Skolen har et ansvar Mobbing ved hjelp av mobiltelefon og på nett foregår mest utenfor skolen, men kan likevel påvirke hvordan eleven har det på skolen. Tips til hva skoler bør gjøre Hvem kan tiltakene rettes mot: de som har mobbet andre digitaltde som har blitt utsatt for digital mobbingandre elever som har likt eller kommentert et innleggklassemiljøet, foreldregruppen Ressurser om digital mobbing og digital kompetanse Det finnes flere ressurser til barnehager og skoler som vil jobbe med digital mobbing og digital kompetanse: Frokostseminar om digital mobbing

https://www.udir.no/laring-og-trivsel/skolemiljo/digital-mobbing/

Related:  astridbahanneiktmarihattAk2 Digital mobbing

Tenker du noen gang over hvor viktig DU er? Kjære statsminister, kjære Stortingsmenn og -kvinner, kjære topp-politikere, kjære lærerkollega og kjære forelder! Tenker du noen gang over hvor viktig du er? Hvor mye innflytelse du har på de rundt deg, og i hvor stor grad denne innflytelsen vil ha noe å si for morgendagen? Det gjør jeg. «Flere elever bør få møte sin drømmelærer,» sa du, statsminister Erna Solberg, i din nyttårstale. Nå vet ikke jeg hvor mange timer du, eller dine taleskrivere, har tilbragt som lærer for en klasse på småskoletrinnet, og vil derfor heller ikke be dere om å ta turen en ukes tid.

Mobbing på nett og mobil Foto: Redd Barna/Magnus Ross Den vanligste formen på nettmobbing foregår på sosiale nettsamfunn som Facebook og Instagram, eller på spillsteder med en chatfunksjon. Hva er mobbing - og hvorfor er det annerledes på nett og mobil? Mobbing handler om å forfølge eller stenge noen ute fra en sosial sammenheng, på et sted personen er tvunget til å oppholde seg. Mobbing finner sted der barn er: på skolen, fritidsaktiviteter, på hjemveien - og på digitale arenaer. Hva vet vi om digital mobbing? Mobbing kan foregå via digitale plattformer som for eksempel meldinger, spill og sosiale medier. Dette kaller vi digital mobbing. Publisert: 06. aug 2020 Endret: 23. - Lett å mobbe digitalt To av tre barn har opplevd mobbing via nettet eller mobil, ifølge en undersøkelse som Telenor gjorde i 2008. Undersøkelsen viser også at foreldre er usikre på hva de skal gjøre med denne mobbingen. – For mange mobbeofre er digital mobbing bare en av flere måter de blir plaget på. Det kan bety at de aldri har noe fristed, sier stipendiat Tove Flack ved Senter for atferdsforskning (SAF) ved Universitetet i Stavanger. – På skolen blir de kanskje utestengt eller baksnakket, og når de kommer hjem mottar de krenkelser på mobil og nett. Tilgangen til sosiale medier de senere år har dessverre gitt oss mennesker enda noen nye mobbeverktøy, sier Flack.

Kronikk: Like(aholics) – er likes dagens nye dop? - Sosiale medier Debatt Gir «likes»-kulturen ungdommen et utømmelig behov for bekreftelse? Tidligere var det stort sett modeller som ble utsatt for objektivisering som kroppspress og utseendefokus, i dag er alle på «catwalken» Nina B.F. Bjølgerud, familierådgiver/familieterapeut. Hva skjer egentlig med dagens oppvoksende generasjon og behovet for bekreftelse? Barn og ungdom har alltid hatt behov for bekreftelse og bør få bekreftelse.

Er digital mobbing verre enn tradisjonell mobbing? Konklusjonen kommer etter en nasjonal undersøkelse der over tre tusen ungdommer deltok i alderen 15-16 år. Et av funnene er at digital mobbing kan gi større angstsymptomer enn ved tradisjonell mobbing. – Dette med anonymitet kan føre til mer engstelse hos offeret. Barnet vet ikke alltid hvem mobberen er. Ved tradisjonell mobbing har man et konkret ansikt å forholde seg til, sier Sjursø. På internett er det dessuten muligheter for å nå et større publikum, sier Sjursø. Lærerrommet: Ghosting og digital mobbing, hvordan rammer det? Hør episode 73 av podkasten Lærerrommet direkte her: Episode 73: Ghosting og digital mobbing, hvordan rammer det? Du finner også Lærerrommet i disse podkastkanalene: Apple iTunes: Hør Lærerrommets episode i Apple iTunesSoundCloud: Hør Lærerrommets episode i SoundCloudAcast: Hør Lærerrommets episode i AcastSpotify: Hør Lærerrommets episode i Spotify Gjestene i episode 73 er professor/ medieforsker Elisabeth Staksrud ved Universitetet i Oslo og mobbeombud Hans Lieng i Trøndelag. Her finner du alle Lærerrommets episoder så langt.

Ti tips for å takle nettmobbing - Nettvett.no 1. Få kunnskap Vet du hva nettmobbing er? Det er lettere å unngå mobbing når du vet at hva det faktisk er. Mye kan være mobbing, men nettmobbing handler om å bli holdt utenfor, kalle opp andre, true, trakassere og krenke. 2. Drammens Tidende - «Jeg trenger det ikke!» Få papiravisen og alt innhold på nett i 8 uker for KUN 88 kr MeningerJeg er mor til en 12 år (snart 13 år) gammel jente. Hun går siste året på barneskolen. Helt siden tredjeklasse har det vært mye snakk om sosiale medier både på hjemmebane og på skolen. Sosiale medier har jo blitt et eget fag på skolen. Vi har ikke hatt et eneste foreldremøte hvor ikke tema blir diskutert.

Related: