background preloader

PfDK

Facebook Twitter

Ressurser vi er innom på studiet

Søk & Skriv. I denne delen finner du tips om hvordan du søker etter informasjon og hvordan informasjonssøk kan hjelpe deg i gang med oppgaveskriving.

Søk & Skriv

Søk! Illustrasjon: Pedro Vásquez Faglig informasjonssøking er en prosess som krever tid og planlegging. Den nye informasjonen sammenholdes med kunnskapen vi har fra før. Dette utvider vår kunnskap og bidrar til å skape ny mening og forståelse. Microsoft. Omvendt undervisning. Frokostseminar. Barn, medier og seksualitet: frokostseminar 13. mars 2018. Snakk om nettvett på foreldremøtet Et resssurshefte til bruk på foreldremøter. Straffbart på internett - Slettmeg.no. Krenkelser mot privatlivets fred Å spre opplysninger om personlig eller huslige forhold, slik som bilder av naboens soverom, er straffbart.

Straffbart på internett - Slettmeg.no

Det er også straffbart å krenke andres fred skremmende eller plagsom opptreden, for eksempel i form av nettsjikane. Lovgivning: Straffelovens §267 Trusler Å true med en straffbar handling som kan føre til fengsel i mer enn seks måneder er straffbart. Straffelovens § 263 Rasisme Å fremsette offentlig diskriminerende eller hatfulle ytringer er straffbart. Straffeloven § 185 Seksuelle overgrep mot barn Besittelse og spredning av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn, eller fremstillinger som seksualiserer barn, er straffbart. Straffelovens § 311 Barnelokking («grooming») P3 tar saken - Netthat. Hjelp Dette er NRKs videoavspiller.

P3 tar saken - Netthat

Den strømmer NRKs innhold på et format som enheten din håndterer (HLS, HTML5 eller Flash). Du kan lese mer om avspilleren og hvilke enheter den støtter på hjelpesidene. Opplever du feil med avspillingen eller innholdet kan du ta kontakt med Publikumsservice. Teksting på NRK TV Mange av våre program har tekst du enkelt kan slå av og på ved å klikke tekst-symbolet nede til høyre i avspillerkontroller. Hurtigtaster. Slette nettleserhistorikk. Undervisningsopplegg Common Sense - IKKE SLETT, LINKER INN HIT. Oversharing: Think Before You Post. Hur vet du det?: Så googlar du. Er nakenbilder greit? Maria(dubestemmer.no) Er ditt barn en mobber? Total kontroll – et dialog- og diskusjonsopplegg for barn og voksne.

SPØRSMÅL: Er det greit at foreldre følger med på chatter eller leser barn og ungdommers private meldinger?

Total kontroll – et dialog- og diskusjonsopplegg for barn og voksne

Historie 1 - Mina og fotografen Mina har kommet i kontakt med en fotograf via en chattetjeneste. Han heter Øyvind, er 32 år gammel og forteller at han har tatt bilder av modeller og bloggere. Han har til og med sendt henne link til en proff nettside der hun kan se bildene. Øyvind sier at profilbildet til Mina er veldig bra og mener hun bør prøve seg som modell. Mammaen til Mina blir ikke sint på Mina, men hun sier at hun har googlet Øyvind, og funnet ut at han ikke er en kjent fotograf. Historie 2 - Lotte og chatting Lotte bruker mye mobilen sin og chatter med venner. Senere hører Lotte at moren snakker med en venninne på telefonen. Bilder av barn på nett. De teknologiske mulighetene gjør at man stadig må ta nye hensyn og tenke seg bedre om når det gjelder publisering av bilder generelt, og barnebilder spesielt.

Bilder av barn på nett

Vi som er voksne må kjenne til reglene. Vi må også stille flere spørsmål for å beskytte barna, og vi må ta flere forholdsregler for ikke å miste kontrollen over bildene. Vi må dessuten sørge for at det vi gjør med bildene av barna i dag, ikke stiller dem i forlegenhet når de vokser til. De unge skal lære seg kjøreregler for hva de kan legge ut på nett om seg selv, men de skal også lære seg å respektere at andre kan ha andre grenser for hva de vil ha liggende på nett av bilder og annen informasjon. Det handler om digital dømmekraft. Ekstraressurser digital mobbing. Interactive presentation software.

INTRODUKSJON TIL PRODUKSJON. Det er ofte sånn at det er først etter at du har produsert noe at du ser hva man burde tenkt på i planleggingsarbeidet.

INTRODUKSJON TIL PRODUKSJON

Men på den andre siden: du må også gjøre deg noen praktiske erfaringer før du synker ned i detaljplanleggingen. Derfor kan det være fornuftig å gjøre noen test-opptak så tidlig som mulig. Ved gjennomgang av testopptak får du sanket mye verdifull informasjon: Ble lengden på videoen den samme som du hadde sett for deg? Digitale fortellinger on Vimeo. Adobe Spark Video 2016 Tutorial. Adobe Spark - Transform your ideas into visual stories. Create a digital story. Flipgrid - Video for student engagement and formative assessment. Ordskyer - Digitale ferdigheter. Ordskyer en sammenstilling av ord.

Ordskyer - Digitale ferdigheter

Vanligvis blir ordene gjengitt med forskjellig størrelser, avhangig av hvort ofte de forekommer i en tekst. Det finnes mange ulike programmer, men per 2015 virker det som om Wordclouds er det mest funksjonsrike. Du kan tilpasse farge, font, størrelse med mer. Ordskyer brukes for å vise et skriftlig, men samtidig visuelt, sammendrag av innholdet i en tekst. Du kan bruke dette til å visualisere alle typer tekster. for eksempel kan du bruke det som utgangspunkt for en diskusjon omkring en novelle, en rapport, en webside osv. Wordclouds Wordclouds er kanskje den tjenesten som gir deg flest funksjoner for å lage en ordsky: Wordclouds lar deg også legge inn bakgrunnsbilder direkte: Noen ganger er det mer hensiktsmessig å lage ordskyen som et bilde med gjennomsiktig bakgrunn.

Husk at du må benytte bilder der gjenbruk er tillatt, medmindre du bruker dine egne fotografier. Wordle Tagxedo. WordArt.com - Word Cloud Art Creator. Søketeknikker. Finn gode søkeord Det første du må gjøre, er å finne gode søkeord.

Søketeknikker

Bruk problemstillingen som utgangspunkt og identifiser sentrale begreper, inkludert alternative termer (synonymer).