background preloader

Manualer, webbresurser etc.

Facebook Twitter

DIGITALA VERKTYG. Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser.

DIGITALA VERKTYG

För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC). Kollaborativa kommentars- och delaytor kan bland annat användas för att snabbt fånga upp var eleverna befinner sig, hur de har förstått mål och syfte med arbetet. PrimaryPad – primarypad.com är ett annat alternativ för kollaborativt skrivande! MIK. Makerspace i skolan — Vad är ett Makerspace och Makerkultur? Twitter + WordPress = Sant. InShare0 Många sajter och bloggar får en hel del trafik från Twitter.

Twitter + WordPress = Sant

Därför finns det en uppsjö av plugins för att få WordPress och Twitter att interagera. En del bra, andra mindre bra, och vissa väljer man kanske bara för att någon sagt att just den pluginnen är bra. Somliga bloggare får mer än 20% av sin webbtrafik från Twitter trots att de har färre än 1 000 followers. Det behöver inte vara måttstocken för just dig och din blogg men om man gör på rätt sätt kan Twitter faktiskt öka läsarskaran markant. WP to Twitter Denna plugin är en enkel skapelse som gör ett jobb; nämligen att twittra ut din bloggpost så snart du har publicerat den på din blogg. Tweet Old Post Den här pluggen fungerar ungefär likadant som WP to Twitter med skillnaden att den också twittrar ut länkar till dina arkiverade inlägg likaväl som nya.

WP Tweet Button Digg Digg Så… Om du nu ändå önskar fler dela vidare-möjligheter så är Digg Digg en av de bästa pluggarna för ändamålet. Twitter – fem heta sommartips. InShare0 Att använda Twitter har blivit allt vanligare i Sverige och vid sidan av Facebook så är det Twitter som gäller.

Twitter – fem heta sommartips

Många kända svenskar använder till exempel enbart Twitter när de ska nå ut med sina budskap. Det gäller även företag och bloggare. Facebook får vara den mer personliga platsen för vänkretsens underhållande och Twitter (och i viss mån Google+ som stadigt ökar i betydelse) får vara skyltfönstret utåt för de mer professionella (kommersiella) budskapen. Självklart medför ökningen av användandet också en större medvetenhet över det man lägger ut på nätet och hur man gör det. I den här artikeln ska vi på Binero ge dig fem av proffsens tips för bättre Tweets på Twitter. Twitter kräver tanke Så är det. 1. Det är viktigare än du tror att inte låta som någon dålig radioreklam när du twittrar. 2.

Nyckelord är viktiga ord som beskriver det du är och det du gör. 3. Visst låter det enkelt? Twitter – Binero presenterar proffsens fem hetaste sommartips. 4. 5. Lycka till! Twitter: 5 coola tricks för nybörjare. InShare0 En del av er kör säkert på Twitter också (många använder enbart den tjänsten) och för er som är nya på den plattformen så är det inte alltid så enkelt att komma igång med det hela.

Twitter: 5 coola tricks för nybörjare

Även om Twitter utåt sett verkar vara en väldigt enkel tjänst där man i princip bara lägger upp korta meddelanden så finns det ändå ett och annat som kan vara bra för en nybörjare att känna till. Enkelt behöver ju inte betyda funktionsfattigt, eller hur? Även en Volkswagen har rattar och knappar att vrida och trycka på och så är det också med Twitter. Du kommer snabbt igång med tjänsten när du väl har börjat men tricksen som de gamla rävarna använder sig av tar tid att lära sig. Tricks för Twitter – Del 1. InShare0 Du som twittrar och tycker att du inte riktigt lyckas ska i den här artikeln få lära dig några bra tricks för att lyckas bättre.

Tricks för Twitter – Del 1

Vi på Binero har kollat upp vad som gäller med några riktiga proffstwittrare och tänkte att vi skulle dela med oss av “hemligheterna” här i vår blogg. Det kan tyckas vara en smal sak att få människor att följa ens hektiska liv på Twitter men det är inte så lätt som det verkar. Över 500 miljoner människor använder Twitter (varav över 200 miljoner aktivt varje dag) så det krävs lite tanke bakom tweetarna om man ska ha någon chans att synas. Det är inte bara att vräka ur sig texter som “Jag sitter och käkar burgare med polarna” (plus några illa valda hashtaggar) om man vill att folk ska klicka på Följa-knappen. Grundläggande principer Det finns ett par grundläggande saker du ska börja med innan vi går vidare med de heta tipsen. Login. Den gamla appen var trött och sliten, och är glad att ha gått i pension den 21 oktober.

Login

Utbilda dig själv - lärare. Kungsbacka Lär - home. Vanliga frågor om Bildström. Med Bildström visas automatiskt en bild som du tar med någon av dina enheter på alla dina övriga enheter.

Vanliga frågor om Bildström

Och med Delade bildströmmar kan du nu enkelt välja vilka bilder som du vill dela och vem du vill dela dem med. Dölj allt | Visa allt Vad behöver jag för att använda Bildström? För att kunna använda Bildström, inklusive Delade bildströmmar, behöver du ett iCloud-konto, kompatibla enheter och uppdaterad programvara: iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 6.0 eller senare Mac med OS X Mountain Lion 10.8.2 eller senare och iPhoto 9.4 eller Aperture 3.4 eller senare PC med Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista (Service Pack 2) och iCloud-kontrollpanelen 2.1 eller senare för Windows Apple TV (2:a generationen) med Programuppdatering 5.1 eller senare Du kan fortsätta använda Bildström utan Delade bildströmmar om dina enheter uppfyller följande krav: Läs de fullständiga inställningsinstruktionerna för iCloud på Så här ställer du in iCloud . Hur aktiverar jag Bildström? Nej. Obs! Ja. Ja. Ja. iPad Användarhandbok.