background preloader

Annric

Facebook Twitter

Sociala mål år 4. LIVSKUNSKAP/ EQ/ SET/ ART. EMPATI KORTLEK. Vi jobbar mot våra sociala mål. Nu har vi dragit igång ett tema kring våra sociala mål.

Vi jobbar mot våra sociala mål.

Se tidigare inlägg angående förarbetet med den sociala PPn. Idag har vi tittat på film, Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt, och utifrån den fick vi visdomsord till oss. ”Att säga förlåt på riktigt, det är faktiskt jätteviktigt. ” Vi pratar i klassen kring detta och om målen som vi ska jobba mot. Vi diskuterar kring hur man ska göra om något händer på skolgården som man inte tycker är ok.

Inkludering från första stund. Känslofakta - EmoVideo 2. DISKUTERA DROGER, ALKOHOL OCH TOBAK MED ANDT. FILM I SKOLAN. Filmen om känslor - EmoVideo 1. Schysst med still och hyfs. SLI.SE använder sig av naturliga sökningar, dvs. man skriver det man söker efter helt naturligt utan några ytterligare tecken.

Schysst med still och hyfs

Du kan skriva ord, eller allra helst fraser i titeln, sökord eller i beskrivande text - du kan t.o.m. skriva ett ISBN/produktnr om du kan det. Om du t.ex. vill hitta en produkt som heter "Människans utveckling sedan stenåldern" är det bästa att skriva precis det. Om du inte är säker på titeln kan du prova med att skriva t.ex. "människa", men då kommer du förstås att få ganska många svar och produkten i exemplet kommer inte att komma högt upp i listan eftersom "människans" och "människa" inte är en exakt träff.

Men, det fina är att trots att det inte är en exakt träff så finns den med bland svaren! Du kan kanske hitta den mycket lättare om du specificerar din sökning genom att skriva "människa stenålder", och igen ingen av dessa två ord är exakta träffar ändå hittar du precis vad du söker! EMPATI KORTLEK. ÖVNINGAR MED VI I KLASSEN. LEKAR/ÖVNINGAR. KORTLEK ISBRYTAREN barn, 210 samtalskort: ORDKORT MED MANUAL. Nyfiken på den unge kortlek. Sociala färdigheter. Känslor och konflikt. Film tips om mobbing med handledning. HAMARKFILM.SE - HAMARKFILM.SE. Material för moralträningen. Vara vänner: Bella säger ifrån. Snälla Bella säger aldrig ifrån och hamnar aldrig i bråk.

Vara vänner: Bella säger ifrån

Men hon mår dåligt när hennes kompis Wilma retar klasskamraten Oscar för hans röda hår. Wilma kallar Oscar för "Rödluvan" och säger att det bara är på skoj, men Bella ser att Oscar inte tycker att det är roligt. När klassen har julpyssel går Wilmas skämt för långt. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp.

DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Så kan du använda programmet i din undervisning. Ugglan och kompisproblemet. Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. STOPPASKOLSABBET.NU. POSITIVA UPPDRAGSKORT. Social utveckling mellanstadiet. Socialamål mellan. Engelska år 3. EMPATI KORTLEK. DATE TILLGÄNGLIGHET. Heta stolen. SERIE: OM DU VAR JAG. Sociala mål låg. ALLA ÄR LIKA OCH OLIKA. Livskunskap. Anti bullying. Frågebatteri. Social Media. Flipped Classroom. About flipping. Klassrumsregler. Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag.

Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. Hej då ”lydnadskultur” och välkommen ”eget ansvar” för att eleverna ska utveckla sitt bästa jag. Vill du skriva ut dem eller dela? Längre ner hittar ni ljudkort att ha i klassrummet. Klassrumsregler från Phoster. Elevhälsa: De saknade eleverna. Super Teacher Worksheets. Multiplikation och kopplingen till andra räknesätt! Nystart och en möjlighet att i lugn och ro komma igång är bra för alla och främst för eleverna.

Multiplikation och kopplingen till andra räknesätt!

Repetition av arbeten, som vi kontinuerligt arbetar med under terminen, och en uppfräschning av talförståelsen för tal upp till 100, startade första skolveckan i vår åk 2. Eleverna var väldigt taggade och kände genast igen sig när vi startade upp. När vi i multiplikationen visade både tärningar och sedan ville att de skulle ha förståelse för hur husbyggen(area beräkning) kunde se ut för samma multiplikation argumenterade och diskuterade man flitigt tillsammans och alla var överens. Automatiskt så kommer även divisionen upp och eleverna ser hur dessa två räknesätt samspelar med varandra.

Även kopplingen till addition är tydlig för eleverna. Vi har ett arbetssätt med multiplikation som bygger på Gotlandsmodellen där eleverna arbetar utifrån produkten och varje arbetsområde rör sig mellan de olika hela tiotalen. 1. Tema: Kroppen. Formativ undervisning och bedömning. Länktips åk F-6. Dictionaries and Reference Tools. Pyssel. Tema: Kroppen. Engelska F-6. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Språklänkportalen - Startsidan.

Webbsidor Bra saker. Skolburken. Färglägg målarbilder på coloringpages.se. Kunskapsstjärnan - Spela, träna och ha roligt. Lärmoduler för kollegialt lärande. Ideas for teachers. Att minnas ett ord.ppt. Topic-based vocabulary for ESL kids. Odd one out. Furniture - Odd One Out Exercise.

FREE ESL Songs. Poster Tools. Learn Body Parts! - by ELF Learning. Months. Didaktiska tips. English for kids. Weather. Läsfixarmatris. Jag är en smart läsare - lässtrategier. LÄSNING - LÄSFIXARE. Läsa och skriva. Gullis added: Barnkonventionen: Material för lärare. English. Missc added: Printable Christmas Flashcards - ESL Flashcards. Missc added: Älg - Gratis bilder på Pixabay.