background preloader

Värdegrund/elevperspektuv

Facebook Twitter

Yttrandefrihet: Det här får du inte skriva på internet. Foto: Paul Hudson (CC BY 2.0)

Yttrandefrihet: Det här får du inte skriva på internet

Unga hetsas via appen Periscope. Detta gäller för sociala medier. Regeringen föreslår en åldersgräns på sociala medier.

Detta gäller för sociala medier

Åldersgränsen kan komma att bli 16 år. Flera populära medier, som Facebook och Instagram kräver att användarna har fyllt 13 år. Det saknas dock en kontroll om den som registrerar ett konto verkligen har åldern inne. I de sociala mediernas många gånger långa och krångliga användarvillkor framkommer vad som gäller. Instagram. Big Ideas for the classroom: Growth Mindset - Episode 1/5. Sara Bruun. Att vara lärare idag är sannerligen komplext och inget yrke som du bara kan läsa dig till att bli bra på.

Sara Bruun

Sara Bruun. Du har rätt att känna dig trygg. Alla elever har rätt att känna sig trygga i skolan.

Du har rätt att känna dig trygg

Olagligt att fotografera i en skola? - Brott mot frihet och frid, 4 kap. BrB - Lawline. När hela världen går bananas, kan du vara lite klokare. Om näthatet riskerar att bli ett hot mot demokratin och göra samhället råare, då är det också ett samhällsansvar att göra något åt det.

När hela världen går bananas, kan du vara lite klokare.

Och ungefär där vill man kanske lägga sig i fosterställning och ge upp. Men bara lugn. Det finns en del ganska enkla saker vi alla kan göra för att livet på nätet ska bli lite snällare. KIT har samlat råden från de som forskar om näthat, jobbar mot det eller själva drabbats av det. Här har du en liten lista. På begäran: tips på program om rasism. Igår fick vi frågan på Twitter om vi inte kunde samla ihop UR:s program om rasism och främlingsfientlighet i ett blogginlägg.

På begäran: tips på program om rasism

Här är det inlägget. VÄLKOMMEN TILL SÄKERONLINE - Hem. En farlig vän_värderingsövningar, diskussionsfrågor, skrivuppgifter och undersök vidare. Så stoppar du näthatet i skolan. Älska mig - Part 1. Skola3.1. Hjälper dig som elev att fatta skolan och välja strategier i ditt lärande.

Läxor

Du ska veta vad som krävs för ett visst betyg. Ibland kan det vara svårt att förstå varför du fått ett visst betyg.

Du ska veta vad som krävs för ett visst betyg

De kan kännas orättvisa. Men du har alltid rätt att få veta varför du fått ett visst betyg. Läraren ska berätta om betygskraven För varje ämne finns det en lista på kunskapskrav som eleverna ska nå för att få ett visst betyg. Redan när du börjar läsa ett ämne ska läraren förklara tydligt vad målen är och vad som krävs för att nå dem. Kan jag överklaga ett betyg? Läraren ska sätta betyg utifrån hur väl du har nått kunskapskraven i ämnet. Blind skateboarder. Be brave, be safe. Fanny - Näthatad - Namn: Fanny.Näthatades på: Instagram och Ask.fm.Åtgärd: Anmälde kommentarer.Nu: ”Det är så sorgligt att människor önskar livet ur mig för den jag är”.

Fanny - Näthatad -

En kväll när hon ska gå och lägga sig får hon ett långt meddelande på Ask.fm om att hon borde stenas till döds. Men det är inte en engångsföreteelse. Dödshoten och hatet mot henne kommer i vågor – och det är det som är det värsta. Granskar nätmobbningen av barn. En 13-årig flicka som inte vill leva.

granskar nätmobbningen av barn

En 15-årig pojke som inte orkar gå till skolan. En 14-årig flicka som tar sitt liv. Barn berättar: Så hatas och kränks vi på nätet. ○ Barn hatar barn på nätet, varje dag.

Barn berättar: Så hatas och kränks vi på nätet

Tusentals kränkningar, hat och hot cirkulerar på anonyma forum. ○ Utsatta barn och unga som DN talat med känner sig svikna av både skolan och polisen. ”Vissa rektorer undviker att göra polisanmälan, de inte vill att skolan ska få dåligt rykte”, säger polisen Andreas Glingfors, som arbetar med näthat. ○ Just nu undersöker regeringens utredare möjligheten att göra forumen ansvariga för spridningen av nätmobbens hat. ”Döö ditt fula svin!!! Du är så ful så att ja vill spy!!”. Dreamworks Bundle - 60 - SE - 1920x1080. Download.php?lesson=27628&file=lektion_se_27628_en farlig van_varderingsovningar, diskussionsfragor, skrivuppgifter och undersok vidare.

Lennart Bång - Stå upp för de Tysta. Värderingsövningar - Diakonia. På den här sidan har vi samlat Diakonias värderingsövningar. Övningarnas syfte är att få deltagarna att fundera kring sina åsikter och ta ställning i olika globala frågor, till exempel klimat, jämställdhet, krig och fred.

Likabehandling - Startsida. Cyberbully. Trust (2010) Joakim Hillson - Vacker Utan Spackel. Always #LikeAGirl. Podcast - No Hate Speech Movement. Provfri matematik – bedömning i praktiken. Detta blogginlägg handlar om regler för arbetsro baserade på inlärning istället för på disciplin. Jag kommer visa hur mina ordningsregler för eleverna är formulerade och Malin Larssons utveckling av dem, samt länkar till hennes blogg och radioprogrammet som var upprinnelsen till det hela. Men först vill jag visa ordningsregler för LÄRAREN: Upprinnelsen är att jag medverkade i Sveriges Radio P1. Värdegrundande förmågor. Youtube. Värdegrunden tipsar. Fattaru - Demokrati. Kontakt och avskärmning - ett samtal om människan och mobilen 27 oktober 2013 kl 17:00 - Filosofiska rummet.

Ett fall för Emma Engdahl, Ann Heberlein och Anders Mildner: Smartphonen, datormobilen, har blivit vårt universalverktyg i vardagen. Enligt fransk statistik kollar vi mobilen 150 gånger om dagen. Bryt_upplaga3.pdf. Transförebilder. Söksida - Stockholmskällan. Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram. Skolverkets allmänna råd är tänkta att fungera som ett praktiskt redskap i arbetet med att stödja en elev i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Det finns också exempel på blanketter som kan användas i arbetet. De allmänna råden gäller i sin helhet för förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Vissa delar av råden gäller även för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna samt utbildning i svenska för invandrare. Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram. Fröken Rosenkvist. Likabehandlingsarbete.

Likabehandlingsarbetet kan delas upp i främjande, förebyggande och åtgärdande arbete. Näthatet tar inte sommarlov – sjätte podden från No Hate om vad föräldrar kan göra. Våga lägga dig i! Sofia Nordqvist, 23, mobbades i skolan i tio år medan vuxenvärlden blundade. Allt fler ungdomar mobbas i sociala medier. Allt fler flickor i årskurs nio uppger att de mobbas och trakasseras via internet eller mobil­telefonen. BEO-bloggen - Barn- och elevombudet. Barn- och elevombudet > Om BEO > BEO-bloggen Barn- och elevombudet (BEO) Caroline Dyrefors Grufman bloggar på forumet elevhälsan.se. Bloggen handlar om BEO:s arbete mot kränkande behandling av barn och elever. Säker på nätet? Facerape. Om cookies på våra tjänster. Dömd i Instagram-målet ber om ursäkt - Göteborg. » Internet mobbar inte, kränker inte, förtalar inte. Människor gör det! Fryshuset. 15 - Det är mitt liv - Uthängd på nätet. Om cookies på våra tjänster. Likabehandling.wikispaces. Sa_hanterar_du_framlingsfientlighet_juni_2014.

Nätmobbning blir film » Smedingeskolans blogg. Värdegrund Likabehandling. Jesper Juul om respekt, relationer och vikten av olydnad. Webbpublicering. Natsmarta. Friends reklamfilm - Rödhårig. Friends reklamfilm - Hårda Ord. Friends - Osynlig. Värdegrund i förskola och skola. Skolbiblistans Boktipswiki - home. Ett stöd i värdegrundsarbetet. Helt normalt: Blyghet. Skolverket - Kolla källan. Säker på nätet info till pedagoger by Mia Tangegård on Prezi. Surfa lugnt » Råd & tips. Kränkt.se - Kränkt.se. Www.statensmedierad.se. Skolportal och lektionsbank. Hotell Kom som du är : Ett förord till dig som pedagog. Vem bestämmer? : Ett förord till dig som pedagog. Kompissatelliten : Om hjältar och fegisar.

Kränkningar och mobbning.