background preloader

Big Ideas for the classroom: Growth Mindset - Episode 1/5

Big Ideas for the classroom: Growth Mindset - Episode 1/5

http://www.youtube.com/watch?v=2zrtHt3bBmQ

Related:  BlandathjterrienUOI resources

Planera för svårigheter så får du fler att lyckas! Tänk dig en solig försommardag vid en sjö. På stranden trängs tonåringarna för att utföra ditt uppdrag, att ta sig över till den andra stranden. Du har undervisat dem grundligt i all teori, det har torrsimmats, övats rörelser och teknik, precis som du har gjort med så många andra klasser genom åren. Pang! Enheten för flerspråkighet och integration Vi har tidigare skrivit ett inlägg om Kahoot, som är ett spelsystem där man svarar på frågor i realtid. Här kan du som pedagog lägga upp test eller frågor som du vill att eleverna ska besvara eller fundera kring. Eleverna hittar just dina frågor på sina mobiler via ett game pin, som kan liknas vid en adress. Den här måndagen tänker vi på EFI presentera ytterligare ett fantastiskt verktyg för att skapa quiz, tester och övningar. Quizlet är en molntjänst som innehåller en enorm samling av studiematerial från hela världen.

Det datadrivna samhället - ny rapport från... - Digitaliseringskommissionen I dag presenterar Digitaliseringskommissionen sin nya temarapport ”Det datadrivna samhället”. Rapporten handlar om vad analys av stora mängder data innebär för vår kunskap och förståelse av människan, samhället och miljön och vilka möjligheter och utmaningar utvecklingen för med sig. Analys av stora datamängder används t.ex. när musiktjänsten på nätet ger förslag på nya låtar du kan tänkas vara intresserad av att upptäcka.

Vad betyder värdeorden? Rubriken inleder med hur man kan tolka värdeorden. Värdeorden är de fetstilade orden i läroplanen som uttrycker på vilken nivå ett kunskapskrav nåtts, t ex enkelt, utvecklat, välutvecklat och det är där bedömningen utgår ifrån. För att hjälpa till att bedöma värdeorden används det som kallas bedömningsaspekter (här finns mer information från Pedagog Värmland om ämnet) men De kallas även för språkliga uttrycksformer i Skolverkets skrift Få syn på språket. Ny dansk lärarutbildning vill möta framtiden – Omvärldsbloggen Efter sommaren börjar 30 lärarstuderande en ny inriktning på lärarutbildningen hos Professionshøjskolen UCC i Köpenhamn: Future Classroom Teacher. Den här satsningen bygger vidare på arbetet i Future Classroom Lab DK, som jag nämnde i ett inlägg för några månader sedan. Med utgångspunkt i danska och europeiska erfarenheter av didaktisk utveckling och digitalisering, vill UCC ge ett bidrag till förnyelsen av den danska skolan. Det går inte att söka direkt till den nya inriktningen, utan först när studenterna är antagna till lärarutbildningen kan de göra sitt val. Inriktningen vänder sig till studerande som ska bli ämneslärare i danska i årskurs 4-10 på grundskolan.

BFL, sva, sfi och modersmål Mina kollegor Lena Ramirez Södergren från KomVux och Maria Lachan från Ludvigsborgsskolan och jag har haft en studiedag tillsammans med lärare i svenska som andraspråk, svenska för invandrare och modersmål. Här är lite av det jag tog upp: För SFI finns digitala verktyg förspråkutveckling. Lite aktiviteter att göra vid skolstart del 1 Hej alla lärarkollegor! Ni har säkert redan en färdig plan för skolstarten men om ni inte är helt klara eller vill prova något nytt så kanske något av detta kan passa:) Första tipset ut är ett sommarbingo. Klicka här om du vill titta på det. Eleverna ska helt enkelt leta bland sina klasskamrater och hitta kompisar som har gjort lite olika saker på sommarlovet. Lärandematriser – ett verktyg för elevernas lärande Jag har under vintern med stor behållning läst boken “Lärandematriser” av Johan Alm. Boken är en handfast och konkret handledning i att skapa just “lärandematriser”. Matris som matris kanske du tänker, men författaren har ett genomtänkt koncept som prövats, omprövats och förfinats under många års användande.

» 32 julpyssel för barn – 101 idéer Här har vi samlat 32 roliga lite lättare julpyssel som passar barn perfekt. Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk BFL Bedömning kan vara både summativ och formativ. Provresultat och betyg är exempel på summativa bedömningar, medan formativ bedömning handlar om formerande processer med t.ex. återkoppling under lärprocessens gång. Vi kallar det bedömning för lärande (BFL) och menar att det är ett förhållningssätt till lärande och kunskap som handlar om undervisningens kvalitet och effektivitet. Det formativa förhållningssättet bidrar till att eleven utvecklar sitt lärande genom att få reda på var hen befinner sig i förhållande till målen och kunskapskraven, och vad som är nästa steg.

Related: