background preloader

NO

Facebook Twitter

Koldioxid ur luft blir metanol. Ebm-papst i samarbete med Formel 1 teamet MERCEDES AMG PETRONAS ebm-papst har utvecklat externa kyllösningar för F1 W05 bilarna och dessutom i nära samarbete med teamet arbetat med att förbättra arbetsmiljön för teamet vid Grand Prix tävlingarna genom innovativa, skräddarsydda ventilations- och kyllösningar.

Koldioxid ur luft blir metanol

Läs mer om samarbetet här! SketchUp Pro 2016 Nyheter! Läs mer om nyheterna i SketchUp! SketchUp Pro är ett kraftfullt verktyg för att utforska och presentera dina idéer i 3D. Tillverkning av prototyper och legotillverkning Söker du efter prototyper eller tillverkning i små serier till ett bra pris? Direktronik – företaget utöver det vanliga Inga telefonköer - vi svarar Dig inom 3 signaler (!) Din tysta labbkompis Laboratorieaggregat 150 W upp till 6 kW 15 V 400 A till 660 V 10 A.

Tyst och kraftfull box-PC AEC-6625 från AAEON är en avancerad inbyggd box-PC för att ge hög och stabil bearbetningsförmåga. ESET gör IT-säkerhet enkelt SE MER med Testo värmekameror Klara Färdiga… Klart! Leia och Björndjuren - en upptäcktsresa i rymden. Leia och björndjuren – en upptäcktsresa i rymden består av: - Lärarhandledning med högläsningstext, lektionsförslag, tips och fakta. - Elevbok med fantasifulla teckningar, korta faktarutor och kontrollfrågor.

Leia och Björndjuren - en upptäcktsresa i rymden

Leia går i tvåan och älskar rymden. Hon får följa med tre björndjur (tardigrader) på ett äventyr bland planeterna i vårt solsystem. De besöker alla planeterna, träffar nyfikna robotar och kraschade rymdsonder.Materialet kan användas som ett komplement till rekommendationer i LGR 2011, i bland annat NO-ämnen och svenska. Läs materialet, ladda ner och skriv ut Lärarhandledning (PDF-fil, 1Mb) Elevboken (PDF-fil, 2Mb) Tyvärr har det tryckta materialet tagit slut. Testa dina kuns­kaper – kan du faro­sym­bo­ler­na? Nobel 2015 – snabbkoll och fördjupning. Vad är växthuseffekten? Värdegrundskalender. What Happens when Stuff Dissolves? Sockerbilden som får polletten att trilla ner. Susannas tips för mindre socker Vill man minska sitt sockerintag så har Susanna några tips. – Lär dig att läsa innehållsförteckningen.

Sockerbilden som får polletten att trilla ner

Försök äta mycket grönt, slarva inte med måltider och våga var lite polis med ditt eget sockerintag, säger hon. Sedan tycker hon att man måste lära sig att skilja på vardag och fest. – Vi kan inte trycka i oss socker i tid och otid, man får lära sig att det inte hör till varje dag. Visa merVisa mindre Är en chokladkaka eller en yoghurt något du unnar dig flera gånger i veckan? Susanna Almströms bild, som illustrerar hur mycket socker vi får i oss, kanske kommer få dig att tänka om. – Jag hoppas att bilden kan få polletten att trilla ner hos några, säger hon. Hälsopedagogen Susanna Almström laddade i förra veckan upp en bild på sin Facebooksida på en "sockerskola" hon höll för elever på ett höstlovsläger i Haninge. Bilden visar hur mycket socker som finns i några populära produkter som svenskar äter. "Påsarna blir större" "Rädda om kroppar" Matens kemi - undervisningsstöd. Matens kemi är ett förslag på hur ett arbetsområde inom kemi kan organiseras.

Matens kemi - undervisningsstöd

Arbetsområdet har sin utgångspunkt i förmågan att använda kunskaper i kemi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, miljö, hälsa och samhälle. Elevernas uppgift är att göra ett populärvetenskapligt uppslag om mat i en tidning för jämnåriga. Förmåga att kommunicera Den kommunikativa förmågan lyfts fram tydligt i kursplanen i kemi. En orsak är att kunnande i kemi bygger på att eleverna förstår vad andra människor menar och att de själva kan uttrycka sig i frågor som rör kemi.

I Matens kemi får dina elever träna på att skriva populärvetenskapliga kemitexter själva. Eleven som samhällsmedborgare Ur en demokratisk synvinkel är det betydelsefullt att eleverna lär sig att formulera och granska argument. Mat utifrån ett kemiperspektiv Matens kemi handlar om mat utifrån ett kemiperspektiv. Gå direkt till: Watch: This is how sugar affects your brain. By now, we're all pretty aware that sugar is tucked away in most processed foods, and we also know that we should probably cut back.

Watch: This is how sugar affects your brain

Forskare har hittat tidigare okänd människoart. Djupt inne i sydafrikanska grottor har forskare hittat vad man tror är rester från en aldrig tidigare känd människoart.

Forskare har hittat tidigare okänd människoart

"Homo naledi" var 150 centimeter lång, 45 kilo tung och hade en hjärna stor som en apelsin. – Det här kan vara lika viktigt som när Tutankhamons grav hittades, säger forskaren Lee Berger. Geologen Lee Berger och hans forskarteam gjorde den första upptäckten i slutet av 2013 när de hittade rester av ett käkben i Rising Star-grottan i närheten av Johannesburg. Upptäckten gjorde teamet så glada att de firade med öl.

Två år senare har 1 550 benbitar från 15 olika individer grävts fram ur grottan. . – Jag trodde aldrig att jag skulle få se något sådant här, säger Berger till BBC. Why did humans evolve blue eyes? › Ask an Expert (ABC Science)