background preloader

Free Online Courses, Lessons & Practice

https://www.khanacademy.org/

Related:  ENGLISHFlera ämnenMatteLesson plans, printables and other resourses

Betygssamtal utifrån checklistan i ESP · Mia Smith Hur lägger man då upp samtalen? Jag har valt att utgå från de checklistor som finns som en del iden europeiska språkportfolion . Eleverna fick fylla i checklistan vid terminsstarten i augusti och fick sedan fylla i den igen vid terminsstarten i januari. När jag träffar eleven börjar vi med att titta på hur eleven fyllt i checklistan och samtalar om det vi ser.

Papunets spelsidor Pussel 2 Ritprogram Grottorna vid Dimmornas flod MittPlugg.se Nödvändiga cookies hjälper dig att göra en hemsida användbar, genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering åtkomst till säkra områden på hemsidan. Hemsidan kan inte fungera optimalt utan dessa cookies. Tjänst: Stripe Syfte: Stödjer webbplatsens tekniska funktioner. Utgångstid: 2 år Safir: en Systematiskt Arrangerad Förteckning av Internet-Resurser ABok- & biblioteksväsenB.l.a. Nationalbibliografier, Tidskriftsförteckningar, Äldre tryck, Avhandlingar & uppsatser, Biblioteks- kataloger, Arkiv, Bok- handel, Uppsatsteknik ... BAllmänt & blandatBl.a. Allmänna uppslags- böcker, Citat, Tidskrifter, Forskning, Kultur, Media ...

Vägar till engelska vid läs och skrivsvårigheter - Nypon Förlag Hur ska man tänka som pedagog i engelska när det finns elever i klassen som har det kämpigt med att läsa och skriva? Det är frågor som Susanne af Sandeberg ägnat mycket tid åt. Hon är fil.mag i läs- och skrivsvårigheter och aktuell med en ny bok på Nypon förlag. IKT i Skolan, del 28: Appar till Chrome Googles webbläsare Chrome används av fler och fler. Jag tror att många skolor kommer att köpa Chromebooks till sina elever de närmaste åren, vilket kommer att öka användningen av Chrome som webbläsare än mer. En sak som många inte tänker på är att det går att ladda ner appar från Chrome web store. I del 28 av serien tips på IKT i skolan tittar jag på appar som kan vara användbara. Gå till Chrome web Store och i sökrutan uppe till vänster skriver du in namnet på den app du vill söka efter/ladda ner.

Introduktion av bråk – diskussion – om-matematik Uppgiften är att jag ska presentera bråk för elever på lågstadiet. Jag vill veta vad de kan, vad de tror och vilka erfarenheter och kunskaper de redan har. Jag använder mig av en spetsig fråga (se bloggen) men ger dem nu som gruppuppgift att arbeta med. Som vanligt, för att få alla elever ”med på tåget” berättar jag en story. Börjar prata om pepparkakor överlag så att alla kan får känna igen sig. Jag berättar jag om Lisa och pepparkakorna på bilden, i klassrummet har jag en docka som har pepparkakor i händerna som på bilden.

Vägvisaren Här finns länkar till det mesta du behöver när du söker fakta. Spara tid och arbete genom att använda den smarta sökvägen! Uppslagsverk och ordböcker Det kan vara bra att börja söka i ett uppslagsverk. Shipwrecked - written and spoken language Syfte och beskrivning av projektet Shipwrecked är ett temaprojekt i engelska som går att individanpassa utifrån varje elevs kunskapsnivå. Man kan använda det för yngre elever men då får man förmodligen använda enklare webbsidor. Eleverna tränar många olika förmågor. Projektet finns i sin helhet som bifogad PDF-fil.

Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här.

Related: