background preloader

Jämställdhet

Facebook Twitter

Handbollsstjärnan: ”Sverige är ojämställt varje dag” Bildhandboken Gavlekommun Genusfotografen webb. Kvinnor och män i medier - Barn, unga och medier. Diskussionen om hur kvinnor och män presenteras i medier har pågått i decennier, inte bara i Sverige utan även internationellt.

Kvinnor och män i medier - Barn, unga och medier

När man tittar på frågor som rör medier och ojämställdhet handlar det både om en skev könsrepresentation, dvs. förekomsten av män respektive kvinnor, och om stereotypa skildringar av könen. Sedan 1995 finns en gemensam internationell FN-överenskommelse om att arbeta för jämställdhet i medier, den så kallade Pekingplattformen. Där förbinder sig Sverige och 186 andra stater att arbeta för att öka representationen av kvinnor i medierna, att aktivt motverka stereotypa könsskildringar, samt att ge kvinnor större tillgång till medier. Mer om Pekingplattformen Kvinnor utgör hälften av världens befolkning, men förekommer bara i en knapp fjärdedel av det globala nyhetsflödet. Visar att andelen nyhetsinslag eller artiklar med en kvinna som huvudsakligt nyhetssubjekt (det vill säga den person som en artikel eller ett tv/radio-inslag handlar om) var 24 procent år 2010.

Fyrtio nyanser av maktbalans – Genusfotografen. Tänka med pennan för att utveckla diskussionerna. Ett sätt att få diskussionerna att gå på djupet är att låta eleverna tänka med pennan.

Tänka med pennan för att utveckla diskussionerna

Detta gör de först under tystnad. Det är ett utmärkt sätt att få med sig de elever som ogärna säger vad de tycker i en grupp. Samtidigt som de själva skriver kan de ta del av andras tankar då texten hamnar bredvid. Unika noveller av Magnus Nordin. Start - Machofabriken. Aftonbladet - Ett viktigt meddelande till alla killar. En... PlayGround + Jämställdhet Swedbank. Liv Str mquist serier - S k p Google. Untitled. Nöjesguiden. Jag har haft en riktigt riktigt rövdag.

Nöjesguiden

Nå åt det grövsta. Och det värsta är att allt (som vanligt) såklart är nå jävulska I-landsproblem. Lyssna: Började dagen med att två naglar var brutna efter att vi byggt en hylla. Fick snabb tid hos Julia och fixade. Satt med gelnaglarna i uv-lampan och stressvettades. Skyndade mig till svt men la då min vattenflaska i väskan. Hehe. Kom till jobbet, spelade in och började känna av min mag-bubbling. Kissade ur röven (still going on). Resterande dagen bara ett långt helvete av ett program som vi behövde klippa om efter feedback från chef, saker som krånglade, en mobil som inte startade, bloggkommentarer från osköna killar som i nåt slags moment22 oskönt försöker förklara hur sköna dem är.

Och sitta ute på gatan och försöka lokalisera Pelle som skulle låna ut sin gamla mobil till mig (<3) men inte hitta honom. UnderbaraClaras värld. Fastnade häromkvällen i gamla facebookalbum och kikade igenom mina profilbilder genom åren.

UnderbaraClaras värld

Gick med i FB för åtta år sedan och min första profilbild föreställde ingalunda mitt ansikte utan min midja. Tycker om den här bilden på något vis. Lite lekfull sådär som min blogg var vid den tiden. Creative - Sandra Beijer – Niotillfem – Metro Mode. Lina Neidestam. Emma Watson to United Nations: I'm a feminist. POESI FÖR FISKAR - Ta Mig. Untitled. Full patte - Om objektifiering. Adichie Larar UTSKRIFT 160223%20Version%202.

Vit mans slav. Vara Vit Mans slav.

Vit mans slav

Vit Man vara snäll ibland, javisst dammsuga golven och spela kort med barnen i Helgen.Vit Man vara på för Jävligt humör och svära fula ord många dagar.Vit Man inte tåla Slarv. Vit Man inte tåla stekad Mat. Vit Man inte tåla Dum mening. Dagen svalnar... (Dikter) Dagen svalnar mot kvällen...

Dagen svalnar... (Dikter)

Drick värmen ur min hand, min hand har samma blod som våren. Tag min hand, tag min vita arm, tag mina smala axlars längtan... Det vore underligt att känna, en enda natt, en natt som denna, ditt tunga huvud mot mitt bröst. Du kastade din kärleks röda ros i mitt vita sköte - jag håller fast i mina heta händer din kärleks röda ros som vissnar snart... O du härskare med kalla ögon, jag tar emot den krona du räcker mig, som böjer ned mitt huvud mot mitt hjärta... Jag såg min herre för första gången i dag, darrande kände jag genast igen honom. Några ord till min kära dotter, ifall jag hade någon (Samlade Skaldeförsök) Min kära Betti, du blir stor: Du från din docka hunnit växa...

Några ord till min kära dotter, ifall jag hade någon (Samlade Skaldeförsök)

Utaf din hulda, fromma mor Tag, för din framtid, denna lexa! Uti den verld, du knappast sett, Så många öden förefalla; Men med ett gladt och sedigt vett Skall Betti segra på dem alla. Always #LikeAGirl. Untitled. Ur Falkenland ÖB år 9. Killar och tjejer. Det är otroligt viktigt att läsa, fundera på och samtala om olika fördomar och ”sanningar”.

Killar och tjejer

Ibland är ”sanningarna” så djupt rotade hos oss själva och eleverna att det inte ens upplevs som något problem. Vadå skillnader mellan killar och tjejer? Det spelar väl ingen roll? Det är ju bara så! Är kommentarer som brukar vara vanliga inledningsvis. I filmen Tusen gånger starkare framställs killar och tjejer schablonmässigt och generellt, men det är just det som gör att det blir så tydligt och leder till många bra diskussioner. Sammanfatta och förklara Vad handlar berättelsen om? Signe Hur förändras Signe? I filmen – under ytan Innan Saga gör entré verkar det trots vissa anspänningar råda harmoni i skolan. Utanför filmen Känner ni igen er i filmen? Efter kl. 15:53 jobbar kvinnor gratis!