background preloader

Ps1

Facebook Twitter

Vinkkejä opiskelutekniikkaan. Takkuileeko työnteko? Helppo metodi palauttaa keskittymiskyvyn - Elämä. Opiskelu­aikana ihailin kämp­pikseni tehok­kuutta.

Takkuileeko työnteko? Helppo metodi palauttaa keskittymiskyvyn - Elämä

Hän oli suunni­telmal­linen, ripeä ja rento. Moni pänttää kokeisiin väärin – asiantuntijan mukaan uudelleen lukeminen ei ole tehokasta, alleviivaaminen voi jopa heikentää menestystä - Tiede. Aivotutkija: Multitaskausta ei ole olemassa. Multitaskaus eli monen tehtävän suorittaminen yhtä aikaa on taruolento, sanoo aivotutkija.

Aivotutkija: Multitaskausta ei ole olemassa

Tätä ei kuitenkaan huomioida tarpeeksi työelämässä. Työterveyslaitoksen professori Minna Huotilainen kertoo aivotutkimuksen löytöjen soveltamisesta työelämään tiistaina Logomossa järjestettävässä Work goes happy -työhyvinvointitapahtumassa. – Paljon puhuttua multitaskausta ei aivotutkimuksen näkökulmasta ole olemassa. Ihminen ei voi ylläpitää tarkkaavaisuuttaan monessa tehtävässä yhtä aikaa, vaan ainoastaan yhdessä kerrallaan. Muut tehtävät jäävät hyrräämään taustalle, ja tarkkaavaisuutta siirrellään niiden välillä. – Käytännössä se tarkoittaa, että tehtävien tekeminen kärsii ja hidastuu ja virheitä tulee enemmän. Hs defenssit. Pieni itsensä huijaaminen on yhteydessä terveyteen ja hyvinvointiin.

hs defenssit

Mielen puolustusmekanismit auttavat kohtaamaan yllättäviä tilanteita ja ristiriitoja. ”Jotta ihminen ei olisi masentunut, se edellyttää sellaista suotuisaa itsensä huijaamista. Sinäkin harhautat itseäsi – Näin tunnistat haitalliset mielen suojakeinot. "Exä oli narsisti!

Sinäkin harhautat itseäsi – Näin tunnistat haitalliset mielen suojakeinot

" tai "En tehnyt työtäni, koska pomo neuvoi huonosti! ". Vaikeassa tilanteessa on liiankin helppo syyttää toisia ja suojata itseään. – Todellisuutta pystyy väärentämään aika paljon ilman, että itse edes huomaa, kuvailee filosofian tohtori, psykoterapeutti Jan-Henry Stenberg. Kun jokin asia uhkaa aiheuttaa meille ahdistusta tai tuskaa, mieli puolustautuu automaattisesti. Jotta mielenterveys säilyisi, on itsensä huijaaminen välillä paikallaan. Joskus karkeammatkin puolustuskeinot ovat paikallaan, jotta ihminen säilyy tolkuissaan.Johanna Stenberg, psykologi. Tältä näyttää masennus – koskettava kuvapari Jonnan, 26, huoneesta leviää - Terveys.

Ruotsalainen Jonna 26, kärsii vakavasta masennuksesta.

Tältä näyttää masennus – koskettava kuvapari Jonnan, 26, huoneesta leviää - Terveys

Se on sairaus, joka vie usein toimintakyvyn ja tiputtaa motivaation nollaan. Pienetkään arkiaskareet eivät onnistu, kun puhti on poissa ja horisontti harmaa. – Masennus tuntuu siltä kuin yrittäisi juosta maratonin vuosien kooman jälkeen, Jonna kuvailee Upworthy-julkaisulle. Jonna halusi muistuttaa, että masentuneelle pienetkin edistysaskeleet ovat juhlinnan arvoisia. Hän päätti jakaa huoneestaan kuvan, joka kertoo, miltä masennus voi käytännössä näyttää. Itsetunto - testaaminen, vahvistaminen ja hyödyntäminen. Itsetunto on olennaisen tärkeä persoonallisuuden osa.

Itsetunto - testaaminen, vahvistaminen ja hyödyntäminen

Se sisältää käsityksen itsestä kokonaisena ihmisenä vahvuuksineen ja heikkouksineen. Hyvä itsetunto helpottaa elämää. Heikonkin itsetunnon kanssa voi opetella tulemaan toimeen. Sitä voidaan myös vahvistaa. Parasta apua itsetunto-ongelmiin saat konsultoimalla psykoterapeuttia. Itsetuntotesti - Testaa itseluottamuksesi. Såhär nämndes det om risker med mig: RISKIT: Koska sinulle on ollut aina helppoa olla itsesi kanssa ja sosiaalisissa tilanteissa, et välttämättä aina ymmärrä ahdistusta, joita toisilla ihmisillä niihin voi liittyä.

Itsetuntotesti - Testaa itseluottamuksesi

Hyväksyvä asenteesi auttaa sinua kuitenkin ymmärtämään ihmisten erilaisuutta. Det är inte ett hållbart test om det tror sig kunna hävda att jag alltid har haft lätt att vara med mig själv och i sociala situationer. Min process att vara okej med mig själv är ett resultat av flera år av bearbetning av tidigare ångest. Jag nämner det för att mitt fall är ett exempel på att jag det inte är risken. Hs Professori tyrmää persoonallisuus­testien käytön rekrytoinnissa: ”Johtajuutta ennustavia piirteitä on nolla” Moni työpaikka heltiää tätä nykyä vasta ammattimaisen henkilöarvioinnin jälkeen.

hs Professori tyrmää persoonallisuus­testien käytön rekrytoinnissa: ”Johtajuutta ennustavia piirteitä on nolla”

Tavalliseen testauspatteriin kuuluu osana persoonallisuustesti. The Science of Heartbreak. Väitöstutkimus vahvistaa: Keho kokee katsekontaktin palkintona – ujon aivoissa mielihyvä ei näy. Digitaalinen nopea mielihyvä ei vahvista oppimista. Aivot tarvitsevat valpastumista ja palkitsevuutta toimiakseen tasapainoisesti.

Digitaalinen nopea mielihyvä ei vahvista oppimista

Jos palkitsevia kokemuksia saa liian helposti ja nopeasti, aivot tulevat riippuvaisiksi palkitsevuudelle ja mielihyvää tuottavalle dopamiinille. Ihminen alkaa tarvita palkitsevia ärsykkeitä yhä voimakkaampina ja nopeampina annoksina saavuttaakseen mielihyvän kokemuksen, selittää Nina Sajaniemi, joka toimii Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella varhaiskasvatuksen opetuksesta vastaavana johtajana.

Hs Väitös: Katsekontaktissa ihmisen hermosto valmistautuu vuorovaikutukseen. Väitös: Katsekontaktissa ihmisen hermosto valmistautuu vuorovaikutukseen Katsekontakti saa ihmisen elimistön valmistautumaan vuorovaikutukseen.

hs Väitös: Katsekontaktissa ihmisen hermosto valmistautuu vuorovaikutukseen

Luonnollisessa katsekontaktissa hermostossa tapahtuu muutoksia jo sekunnin murto-osissa. Tämä kertoo katsekontaktin erityislaatuisesta merkityksestä ihmisille. Aki Myllyneva tutki katsekontaktin aiheuttamia reaktioita psykologian alan väitöstutkimuksessaan. Se tarkastetaan ensi viikolla Tampereen yliopistossa. Nyt se on tutkittu: Läppäriä tunnilla käyttävät oppilaat oppivat huonommin. Vuosien ajan on jo väitelty siitä ovatko kannettavat tietokoneet hyödyllisiä vai haitallisia tunneilla ja luennoilla.

Nyt asiaan on viimein saatu vastaus West Pointin ekonimien tekemän suuren kokeen perusteella, kertoo Wall Street Journal. Ekonomit kielsivät sattumanvaraisesti tietokoneet joiltain suosituilta taloustieteen kursseilta vuoden aikana. Kolmasosa osioiosta sai käyttää läppäreitä tai tabletteja muistiinpanojen ottamiseen luennon aikana, yksi kolmasosa sai käyttää tabletteja, mutta vain opetusmateriaalin katsomiseen ja yhdeltä kolmasosalta kiellettiin kaiken teknologian käyttö. Tulosten mukaan opiskelijat, jotka saivat käyttää läppäreitä (ja 80 prosenttia heistä käytti niitä), saivat huonompia tuloksia loppukokeessa.

Mielenkiintoista oli, että läppäreiden käyttö näytti vaikuttavan eniten haitallisesti fiksuimpiin opiskelijoihin. HsÄlypuhelimen hälytykset voivat virittää käyttäjänsä ylikierroksille. Älypuhelimen hälytykset voivat virittää käyttäjänsä ylikierroksille Pim! Tekstiviesti. Perinteisten persoonallisuustestien rinnalla mitataan nyt motivaatiota – tulos voi yllättää. Kuopio Psykologiset persoonallisuustestit ovat olleet pitkään apuna esimerkiksi rekrytoinneissa. Nykyään apuna käytetään myös motivaatiotestejä, joilla pystytään kartoittamaan, millaiset asiat eri ihmisiä motivoivat, ja kuinka hyvin esimerkiksi tietyt työtehtävät palvelevat näitä tarpeita. Esiintymispelko on biologista ja opittua – psykologi neuvoo, miten jännitystä oppii hallitsemaan - Pelko - Elämä.

Esiintymispelko on biologista ja opittua – psykologi neuvoo, miten jännitystä oppii hallitsemaan Sydän hakkaa ja kädet hikoavat. Esiintyminen on edessä, vaikka mieluummin tekisi mieli paeta ja jättää homma sikseen. Tällaisia tuntemuksia on joka kolmannella opiskelijalla. Hs: Oppiminen on taitolaji. Oppiminen on taitolaji, ja siinä voi tulla paremmaksi. Luku- ja muistiinpanotekniikoiden opettelun sijaan tärkeintä on hallita oikea asenne. Asiantuntijat kertovat viisi yllättävää faktaa, jotka muuttavat käsityksemme oppimisesta. 1. Hs: Älä tukahduta vaikeita tunteita, jos haluat kokea muutakin.

Älä tukahduta vaikeita tunteita jos haluat tuntea muutakin. Viivyttelin, koska pelkäsin epäonnistuvani. Kirjoittaja Daniel – helmikuu 10, 2016 Olin aina pitänyt itseäni lahjakkaana, vähän kaikessa. Hs Neljä vinkkiä, joiden avulla muutut mukavammaksi ihmiseksi. Hs Tutkimus: Esikoiset ovat sisaruksiaan hiukan älykkäämpiä mutta eivät neuroottisempia. Hs Näin huijaat aivojasi tekemään työt tehokkaammin. 1. Läheisriippuustesti. Hs Työn jatkuva keskeyttely aiheuttaa muutoksia aivoihin – näin parannat keskittymiskykyäsi. Tuntuuko siltä, että keskittymiskykysi on heikentynyt? Luultavasti onkin.

Kun puhelin piippaa viestejä, sähköpostin ponnahdusikkuna ilmoittaa uusista posteista ja työkaveri käy kyselemässä neuvoja, aivot alkavat käydä ylikierroksilla. Kympin oppilas poistaisi kotiläksyt kokonaan. Inside Out -elokuva sai psykologinkin itkemään, koska se kertoo, miksi suru on tärkeää - Elokuvat - Nyt. Toteemi_elaimet. Tapaus Lubitzin jälkeen – Voiko psykologisista testeistä päästä läpi valehtelemalla? Psykologian jättiläinen Sigmund Freud. Heli-isomaki-ksero-22-11-2011.pdf. Study smarter, learn better: 8 tips from memory researchers. Psykologian historiassa on ollut erikoisia kokeita - Tiede - Päivän lehti - Helsingin Sanomat.

Asiantuntija suosittelee: ulkoista ajattelu - Tietoa Varmasta - Varma. Väitös: Alakoulun oppimiseroja selittävät asenteet, ajankäyttö, kaverit ja koulu - Koulu. Here's why curious people are better at learning. Onko sinulla hyvä kasvomuisti? Kokeile testillä. HS. Nyt selvisi, miksi uteliaisuus parantaa oppimistuloksia - Uutiset - Tiede. Rottakin uskoo omiin valintoihinsa. Stressitesti. Little Kids Quickly Learn to Judge a Face. Tunteet ja keho. Opi ja oivalla. Esiintymisjännitys – 5 vinkkiä. Oletko testannut oppimistyylisi? 18 Things Highly Creative People Do Differently.