background preloader

Livskunskap

Facebook Twitter

Vill du inte klippa i boken? - Bonusmaterial - Föräldrar Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online. Empati – litenstund. När lamm blir lejon – Peptalk för karaktären. Photos de la publication de Sophia... - Sophia Stenfeldt. Konfliktlösning mha 4-rutan. För ett tag sen undrade en tjej på FB om min rutor kring konfliktlösning, hoppas att du hittar hit nu igen ;-).

Konfliktlösning mha 4-rutan

Det har tagit lite tid men nu har jag äntligen scannat in dem och fått dem digitalt så jag kan lägga upp dem här på bloggen. Jag är absolut ingen serietecknare utan har bara gjort utefter bästa förmåga… Den sista, nr3 som ligger med de andra på länken inte här under, är lite suddig och svag i färgerna och pratbubblorna upptäckte jag är i konstig ”läsordning” men är det någon som har användning för dem så varsågoda. Länk. Heta stolen. (1) Facebook. Alla avsnitt - 1000 modiga frågor i Barnradion.

Mobbning, näthat och taskiga kommentarer. Syfte Uppmärksamma hur snälla och elaka kommentarer i verkligheten och på nätet påverkar.

Mobbning, näthat och taskiga kommentarer

Eleverna funderar på hur de själva kommenterar andra och vad man kan göra istället för att sprida (nät)hat. Läraren reflekterar Jag kan rekommendera er att läsa Mitt barn på nätet av @mariadufva. Bra för lärare! Metod Upplägget genomfördes under två lektioner med (lunch)rast emellan. Efter lunch läste jag upp de taskiga kommentarerna först och vi hade många bra samtal om detta och om näthat, mobbing och att kommentarer man läser kan sitta kvar längre än de man hör.

Jag delade äpplena itu. Bilder som visar undervisningsförloppet Eleverna fick därefter skriva och rita sina tankar efter de samtal vi haft. LGR 11 Förmåga (kopplingar till svenska) Formulera sig och kommunicera i tal och skrift. Centralt innehåll Språkbruk samt möjligheter och risker vid egen kommunikation i digitala medier. Kunskapskrav. Listiga knep, på gränsen till fusk! - Bli supersmart! Kooperativa lekar och aktiviteter. När du som lärare vill bygga en bra stämning i klassen och förbereda eleverna att arbeta genom samarbete kan det vara bra att börja med enkla, snabba övningar och lekar.

Kooperativa lekar och aktiviteter

Dessa gör att eleverna är förberedda att samarbeta med varandra, höjer stämningen i klassen samt skapar tillit och aktivitet hos eleverna. Perfekt att börja året med! Läs gärna inlägget om gruppstärkande övningar där det finns flera att välja bland! Kom ihåg att alltid ge ett gemensamt mål för grupperna även i dessa övningar som ”Ni är klara när alla kan…” eller ”Ni är klara då alla kan förklara…” så att målet ger ett positivt ömsesidigt beroende i grupperna. Hör vi ihop? En variant på strukturen Hör vi ihop? Ge eleverna tanketid kring ett tema som “min sommar” eller “roliga saker att göra”.Efter en stund ber du dem gå runt i rummet, hitta någon och gör en “high five”. Trestegsintervju. Kid President Quotes: Free Printable Posters. Kid President seems to make everything a little bit better and joyful.

Kid President Quotes: Free Printable Posters

He’s been such a positive influence on students, teachers, and people in general. Plus, he offers some great words of wisdom that make for great lessons in the classroom. Since we know so many educators use Kid President as part of their classroom lessons, we decided to pull together some of our favorite Kid President quotes to feature in this set of FREE printable posters. Go forth and spread positivity to your classroom and school! Oh, and be sure to follow all things Kid President by creator Brad Montague. Great Big Minds - Self discipline, the number one trait... Berätta för mig: Uthängd. Growth Mindset vs. Fixed Mindset.

Din rätt i skolan. Brooks Gibbs - This video just might fix your kid's... Värdegrundskalender. Fantastiska Saker Händer. Amazing Things Happen with subtitles. Uppskattat - Vad andra inte ser. 60+ appar som utvecklar social kompetens & värdegrund. Sammanställning över appar som utvecklar social kompetens och värdegrund.

60+ appar som utvecklar social kompetens & värdegrund

Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du tips på appar med fokus på bland annat känslor, omsorg, omvårdnad och samarbete. Apparna är sorterade så att de mest populära ligger först. Vi uppdaterar sidan i takt med att vi hittar nya bra appar att rekommendera. Använd vår sökmotor för att filtrera på en viss ålder och plattform. Visa fler appar › Gratis iOS Permanent och tillfälligt gratis appar med fokus på bland annat känslor, omsorg, omvårdnad och samarbete.

Osams på rasten - Mia Kempe. Jag tror att jag inte är den enda läraren som känner att jag inte riktigt räcker till.

Osams på rasten - Mia Kempe

Vi vill lära ut så mycket som möjligt samtidigt som vi vill finnas till hands och hjälpa när våra elever är ledsna och hamnar i konflikt med varandra. Att barn stundtals blir osams hör livet till. Då kan de behöva en stöttande hand från en vuxen. Problemet, som jag ser det, är att det är svårt för mig att hinna med att hjälpa samtidigt som jag ska starta upp och hålla i en lektion. Det känns helt enkelt inte rätt att låta resten av klassen vänta för att ett par elever hamnat i konflikt med varandra.

I år är jag klasslärare i en åk. 3. Jag har tidigare skrivit om hur jag brukar strukturera elevernas skoldag och lektioner för att skapa trygghet och arbetsro i klassen. 10+ Rare Celebrity Childhood Photos Show Barely Recognizable Stars. Se connecter à Facebook. Out of this World Big Emotions Printable Activity for Kids.