background preloader

Jul

Facebook Twitter

Silkeslera- hemmagjord vit lera - Victorias provkök. Fantastisk vit lera som är enkel att göra och underbar att arbeta med. När den torkat blir den stenhård och gör man tunna saker av leran håller den perfekt. Först tänkte jag lacka mina kritvita men tycker de blev så fina ändå så jag skippade det. Jag stansad ut flingor till mina paket och jag tycker de blev så bra. Glöm inte göra hål i dem innan du torkar dem om du vill hänga upp dem. Du behöver: 1 kopp salt 1 kopp vatten 1/2 kopp maizena majsstärkelse Gör så här: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull och rör om, låt koka ihop under omrörning till en tjock deg. Jag använde mina som paketdekortion och skrev namnen på baksidan. Ha en toppenfin dag och pyssla på, perfekt nu även som lite julpyssel vid lediga dagar, kram Relaterade Rulltårta med äpple och kanelfrosting Rulltårta med äpple och kanelfrosting Nu efter helgen känns det verkligen som att hösten är här på riktigt, kommer det nån mer värme tror ni?

September 3, 2019 I "Äpplen" Skumtomtefudge december 12, 2011 I "Godis" Julkalender: Specialpedagogiska skolmyndigheten. Skorstensjul av Mårten Sandén och Lina Bodén. Skorstensjul får mig att tända ljus, dricka julte och sätta på julmusik.

Skorstensjul av Mårten Sandén och Lina Bodén

Hade jag haft öppen spis hade jag tänt en brasa. För det här är en riktig julberättelse. » 32 julpyssel för barn – 101 idéer. Här har vi samlat 32 roliga lite lättare julpyssel som passar barn perfekt.

» 32 julpyssel för barn – 101 idéer

Bildlänk Bildlänk Bildlänk. Digital adventskalender 2016 tjuvtitt. Made and done by anna. Julkalender för förskolan 2016. Förra året skapade Anna-Kari palm en oerhört uppskattad NO-julkalender för förskolan, fullproppad med programmet Tiggy Testar.

Julkalender för förskolan 2016

Det inspirerade oss att i år göra en egen julkalender med tv-program från UR. Klicka på bilden eller här för att börja använda den. Vår julkalender för förskolan 2016 I lucka 1-4 hittar ni Amanda längtar, ett program om årstiderna. I lucka 5-10 hittar ni Vims i rymden, ett program om rymden och planeterna i vårt solsystem. Vinterfilmer. Snöflingor. Gör egna julkort! Gör snögubbar. Julkalender. Kreativa julpyssel. Picmonkey Gör egna julkort!

Kreativa julpyssel

Glitterfy Sätt glitter på dina bilder eller skriv glittriga julhälsningar. Dags att göra pepparkakor. JUL-SPEL. Gratis Jul- och Nyårs-bilder. CC julbilder Freepik Här hittar du fantastiska bilder, ikoner m.m.

Gratis Jul- och Nyårs-bilder

Kaboompics Albumarium Knyckenilluku Gratis illustrationer från svenska illustratörer. BergEdu. Skicka julhälsningar med animerade julkort. Tecknade kort med moderna motiv Spelfilmer, tecknade filmer.

Skicka julhälsningar med animerade julkort

Decembertrött? Behöver uppslag? Uppdatering: Lärande kalender: Naturhistoriska muséet: Här är räddningen för alla decemrtrötta eller sjuka lärare.

Decembertrött? Behöver uppslag?

Eller om man bara vill göra något roligt! Det finns en uppsjö av olika adventskalendrar med både bra och dåliga uppgifter. Glad advent! #skolvåren bjuder på praktiska pedagogiska tips varje dag under temat ”Dela som du lär” Lilla aktuellts julkalender Tusen år till julafton – svt:s kalender med app och allt I öppet arkiv hittar du både Sunes jul, Pelle Svanslös med flera. Jag skulle kunna tänka mig att eleverna fick se första avsnittet i flera olika julkalendrar och sedan jämföra dem. Jul på facebook. Programmera egna julkort. Pedagogkalendern. Adventskalender 2015. IKT-inspirera mera. En blogg där vi synliggör det lustfyllda lärandet i förskolan… Adventskalender 2013 - Thinglink. Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper.

Adventskalender 2013 - Thinglink

I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto. När man gjort det kommer man till sin startsida där alla ens interaktiva bilder kommer att ligga, uppe i högra hörnet hittar man nu knappen "Create", tryck där!

Nu är det dags att välja foto. Har du fixat en bild du gillar? Först väljer du högst upp vad din bild ska heta, det gör du i rutan över bilden. Nu är det dags att lägga till taggar, det gör du genom att klicka på bilden där du vill att taggen ska ligga. Tjuvkika i vår adventskalender. Värdegrundskalender. Advientos - Online Advent Calendar. 02: Origami Stern. Gränslöst digitalt lärande. Jag har alltid älskat julen, men för några år sedan märkte jag att den fylldes av allt fler måsten och allt mindre av att bara mysa. Jag blev tvungen att fundera på vad som var viktigt för mig och kom fram till att det var musiken, ljusen och pysslandet.

Efter det har jag försökt ta bort lite måsten för att få tid med att bara vara. Mina barndoms jular bestod av mycket pyssel, både i skolan och hemma tillsammans med mamma och syskon. Själv pysslade jag också tillsammans med mina barn när de var små, men när de tappade intresset, så slutade även jag. Så för några år sedan lovade jag mig själv att varje år göra ett nytt pyssel att hänga i granen. Efter att flera gånger tittat på mitt pysselpaket och instruktion insåg jag slutligen att jag faktiskt inte fattade instruktionen. Till slut gjorde jag som sonen sa och sökte efter en instruktionsfilm på Youtube.

Online Julspel. Editable Christmas bookmarks (SB1904)