background preloader

Julkalender

Facebook Twitter

Työkaluja taukoliikuntaan - Terve koululainen. MG JULKALENDER. Julkalender för förskolan 2016. Förra året skapade Anna-Kari palm en oerhört uppskattad NO-julkalender för förskolan, fullproppad med programmet Tiggy Testar.

Julkalender för förskolan 2016

Det inspirerade oss att i år göra en egen julkalender med tv-program från UR. Klicka på bilden eller här för att börja använda den. Vår julkalender för förskolan 2016 I lucka 1-4 hittar ni Amanda längtar, ett program om årstiderna. Skolbiblioteksbloggen. Google söker på alla ord vi skriver in i sökfältet men orden behöver inte ha någon relation med varandra.

Skolbiblioteksbloggen

Sökmotorn letar bara efter träffar där alla orden finns någonstans i texten. Ofta är detta bra men ibland letar vi efter en särskild fras där alla ord ska komma i en viss ordning, bland annat när du söker efter myndigheter och organisationer med flera ord i namnet, personnamn, dikter eller låttexter. Det är då vi använder frassökning. På engelska skrivs inte heller sammansatta uttryck ihop som i svenska, exempelvis informationssamhälle information society vilket gör frassökning extra användbart på engelska. För att söka på en fras sätter du alla orden inom citattecken. När du söker efter en rad i en dikt och skriver in den i Google: räddad af mitt mod då söker Google efter Räddad (och) af (och) mitt (och) blod och ger dig träffar där alla dessa ord finns med någonstans i texten. Tips! WildcardI en fras kan du använda en asterisk (*) som wildcard.

Adventskalenderlänkar. Dinjulkalender. Julkalender 2015. Klicka på bilden för att se avsnittet.

Julkalender 2015

Webbstjärnans alla julkalendrar 2015. För många år sedan försökte vi på Webbstjärnan experimentera med en egen julkalender.

Webbstjärnans alla julkalendrar 2015

Det visade var ett ganska stort projekt, så i år har vi valt att följa alla andras julkalendrar. Nedan finns en lista på de webbplatser (som deltar i Webbstjärnan) som vi vet har en adventskalender, så har du ingen egen så kan du följa deras. Nu är det bara för dig som för oss på Webbstjärnan att hänga med och öppna luckor varje dag ända fram till julafton. Har vi missat din klass adventskalender, skriv bara en kommentar så lägger vi till den. Du kan också följa olika luckor via vårt instagram-konto och hashtaggen #WSjul15. Julkalendern 2013. Klicka på länken så spelas första avsnittet upp.

Julkalendern 2013

Vi gör en egen julkalender i 4-5-6:an, och jag tänkte här berätta lite om bakgrunden till det hela. Under hösten har våra 5:or läst för de yngsta barnen på skolan. Det har varit väldigt uppskattat av både de små och av våra 5:or. Under hösten har vi också jobbat mycket med att skriva spännande berättelser under svensklektionerna. Julkalender 2014. Klicka på bilden för att se dagens avsnitt.

Julkalender 2014

Julkalender 2014. Här kommer ett av de enklaste julpysseltipsen från mig i år.

Julkalender 2014

Ta dina gamla tomtar som du lessnat på, eller köp billiga porslinstomtar på loppis, och gör dem moderna i vitt med sprejfärg! Bästa digitala adventskalendrarna 2015. Årets digitala julkalender från Ulrika Kjellberg i Thinglink ‎Anna-Kari Palms Julkalender Varje lucka har ett experiment från Utbildningsradion Tiggy testar.

Bästa digitala adventskalendrarna 2015

Natur och Kulturs Julkalendrar 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. Julläsningsspel. Julkalender 2014. Adventskalender. Prima julkalender. Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka.

Prima julkalender

De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Idag var det nämligen lucia och efter luciatåget skulle alla eleverna få vars en lussekatt. Klockan 7.30 kom lastbilen till bageriet och 160 lussekatter packades in. Lastbilen körde iväg och hade bara 20 min att köra till skolan. Hjältar – En julkalender om mod. Amalie loves Denmark: DIY Adventskalender. Seid Ihr schon fertig?

Amalie loves Denmark: DIY Adventskalender

Habt Ihr schon Adventskalender gebastelt (und gefüllt) oder gehört Ihr eher zu denen, die auf den letzten Drücker zaubern? Falls Ihr eher zu den letztgenannten gehört, helfen Euch vielleicht die Zahlensticker, die ich für die Adventskalender unser Kinder vorbereitet habe? Es jetzt Kalender sein, die etwas schlichter (edler) daher kommen. Für den einen Kalender habe ich einen schönen Holzstab verwendet. Meine Tochter findet ihre Kleinigkeiten am Drahtregal, das sie danach mit in ihr Zimmer nehmen kann (und schon laaange haben wollte). Nu blir det matte varje dag fram till jul.. Ovanstående är första brevet i årets julkalender som jag tillverkat på jobbet. Varje vardag fram till jul kommer tomten, eller någon i hans närhet, ha lagt ett brev i en låda ute i ett träd på förskolegården.

Och varje brev innehåller en gruppuppgift med någon form av matematik inbakat. När uppdraget sedan är slutfört hängs det upp en glittrig pumla i trädet. Fler och fler pumlor ju närmare jul vi kommer Nu börjar nedräkningen mot jul… Julkalender – Sagor och sång. Julkalender. Adventskalender med aktiviteter. Denna kalender gjorde vi tillsammans med barnen i min förskoleklass förra året. Barnen fick måla och dekorera granen och sedan fick varje barn färglägga varsitt paket. Varje dag fick ett barn hitta dagens paket med datumet på i en korg. Bakom paketet satt en liten lapp. Barnet klistrade upp paketet vid granen och sedan läste vi lappen. På varje lapp satt ett litet uppdrag eller lite fakta.

Här kan ni ladda ner uppgifterna, paketmallarna och siffrorna till paketen! Adventsuppgifter Paketmallar Siffror. Julkalendern 2014: High Tower.