background preloader

Ikt

Facebook Twitter

Appskola. Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera).

Appskola

Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder). Del 3 (Fler bilder programmeras in). MinecraftPåSchemat. Att skapa film tillsammans-våga pröva och lyckas. Att skapa film med IPads och appen iMovie är både roligt och lätt konstaterade de två grupperna med fritidspedagoger som träffades för workshop kring filmskapande på fritidshemmet.

Att skapa film tillsammans-våga pröva och lyckas

Många skratt blev det och nya idéer föddes. Nu ser jag fram emot filmfestival på fritidshemmen med röda mattan och galakläder i vår. På bara två timmar har de tillsammans skapat ”trailers” (små korta filmer) via appen iMovie. 1.Välj att göra en trailer om du är nybörjare. 2.Tänk ut vad du vill berätta innan du börjar filma och fotografera.

IKT-inspirera mera. Programmering & Blendspace. Har länge velat testa detta med programmering, men inte funnit tiden till att prioritera det.

Programmering & Blendspace

Förra veckan lyssnade jag till Karin Nygårds och Terese Raymond som var inspiratörer i Digitala skollyftet eftersom jag verkligen tror på nyttan av detta, och man kan ju inte annat än att bli inspirerad när man lyssnar på dessa två =) I måndags (16/12) var vi dessutom på Game On 2.0 på Tekniska museet med våra fina elever från skolan och jisses vilket drag! Tillbehör man behöver på förskola och skola. Jag ser ofta att personalen på förskolor och skolor endast har köpt in iPad, sedan har man inte köpt in några tillbehör.

Tillbehör man behöver på förskola och skola

Jag tycker att det finns vissa saker som verkligen behövs för att det ska bli enkelt och bekvämt att jobb med iPaden. För att föra över från dgitalkamera eller mellan iPad och iPad: Camera connection kit – det finns till iPad 2 där följer det med en adapter för USB utgång och en för minneskort från digitalkameran. iPad i Östersund. Jag gillar verkligen appen widgit go.

iPad i Östersund

Nu har jag skapat material där vi kan träna att lyssna efter borttappat första ljud. Barnen har provat detta i grupp och nu kan barnen få möjlighet att fortsätta arbeta och leka med de ord som vi gått igenom med i klassen. Hur kan jag samla eller dela mitt arbete på webben? Penzu: Online dagbok/anteckningsbok. Att använda plickers. Det blev ett nytt rekord efter att jag tipsade om hur man kan använda plickers och berättade om hur jag tycker att det fungerar.

Att använda plickers

Det var mer än dubbeln så många som läste på min blogg under den dagen. Det var mycket roligt. Inlägget: Det kom även frågor om hur man gjorde osv. Mycket får man förklarat om man går in på sidan plickers.com men tänkte ändå bjuda på lite tydligare hur jag gjort. IKT och julpyssel. Vad krävs för att förändra undervisningen med it? Att utveckla och förändra skolans undervisning med hjälp av it och digitala medier är sedan länge en viktig fråga på agendan i många länder.

Vad krävs för att förändra undervisningen med it?

Men det har visat sig vara lättare sagt än gjort. Traditionella former och strukturer präglar fortfarande vardagen. Vad behöver göras för att komma vidare? I Storbritannien tillsatte dåvarande utbildningsminister Michael Gove, ministern för vidareutbildning och livslångt lärande Matthew Hancock och dåvarande högskoleminister David Willetts i februari en oberoende arbetsgrupp som fick till uppgift att undersöka saken närmare: ETAG – Education Technology Action Group. Gruppen består av lärare, skolledare och forskare från olika delar av landet. Gruppen har sedan den tillsattes bland annat arbetat med en vision för vad den digitala utvecklingen innebär för utbildning och undervisning 2025.

Guidad åtkomst barnsäkrar din iPhone eller iPad [video] Med ”Guidad åtkomst” kan man bland annat förhindra att barn råkar trycka på hem-knappen av misstag.

Guidad åtkomst barnsäkrar din iPhone eller iPad [video]

Det dröjer inte länge innan vi alla kan ladda ner och installera iOS 6. Än så länge har Apple släppt tre beta-versioner av det nya operativsystemet. En av de nya finesserna som vi kan se fram emot heter ”Guidad åtkomst” (”Guided Access” på engelska). För de som låter sina barn använda iPhone och iPad är denna nya finess fantastiskt bra och varmt välkommen.

It i skolan

iPad Studiecirkel. IKT-inspirera mera. Animate Me - Lär barn grunderna i 3D-animation. Digitala resurser – digitalt lärande. 8C reser i tid och rum. IKT och ledarskap När det blir synligt! Annikas IKT blogg. Ett flippat klassrum = en lustfylld undervisning. Verktyg som underlättar min lärarvardag. Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande.

Verktyg som underlättar min lärarvardag

TheGrejOfTheDay. Microsoft, Infomentor, Scanners och 3D-printers. Nu har jag landat på hotellrummet.

Microsoft, Infomentor, Scanners och 3D-printers

Bett-resans tredje dag är avslutad. Fötterna är ömma och huvudet är fullt av intryck i en enda röra…nästan. Denna Bett-resa skulle jag nog klassa som den bästa hittills. Hur man inte gör ett bra flippat klassrum. IKT-inspirera mera. Ett (blivande) lektionsbibliotek. #flippatklassrum. Återkoppling med stöd i digitala verktyg, del 1. Att återkoppla och på så vis spegla din bild av elevers lärande är en central del av formativ bedömning. Om inte eleven får veta vad han eller hon gjort bra och kan förbättra i processen blir det samtidigt nära nog omöjligt att veta vad eleven behöver göra för att nå längre i sitt lärande.

Med teknikens hjälp ser vi att det numera finns olika sätt att återkoppla utöver direkt verbal kommunikation vid ett möte eller anteckningar kopplade till en utförd uppgift. Vidare blir det, i en formativ miljö, centralt att du som lärare får återkoppling av eleverna kring hur de uppfattar sitt eget lärande.