background preloader

Intian uskonnot

Facebook Twitter

Buddhan jalanjäljillä. Buddhalaisuuteen liittyy legendoja, jotka perustuvat Buddhana tunnetun Siddharta Gautaman elämään.

Buddhan jalanjäljillä

Tarun mukaan hänen ensimmäisiin jalanjälkiinsä kasvoi lootuksia. Professori Marja-Leena Heikkilä-Hornin matkassa monet aasialaiset näkymät ja tavat Intiassa, Sri Lankassa, Burmassa, Nepalissa ja Thaimaassa saavat selityksensä. 1. Intia - buddhalaisuuden juurilla Matka Nepalin Lumbinista, Siddhartan syntymäpaikasta, Kushinagariin Intiaan, missä valaistunut Siddharta kuoli 80-vuotiaana.

Legendojen mukaan prinssi Siddharta eli loistokasta elämää palatsissa noin 2500 vuotta sitten, mutta kyllästyi yltäkylläisyyteen ja pakeni askeesiin. Buddhan jalanjaljilla osa 1/6 27 min 2. Srilankalaiset uskovat harjoittamansa theravada-buddhalaisuuden olevan "puhdasta". Buddhan jalanjaljilla osa 2/6 3. Shwedagonin pagodassa Rangoonissa katsoja aistii kansalaisten hartauden, joka kestää sotilasjuntan ja maan sotaisan historian.

Buddhan jalanjaljilla osa 3/6 28 min 4. Tiibetissä on näkyvä buddhalaisuuden haara. 29 min. Tibetan Sky Burial. Hs: Kastiton Ashok Khade nousi upporikkaaksi putkipatruunaksi Intiassa –"Päätin, etten aio kuolla köyhyydessä" Mumbai Lasken Ashok Khaden vasemman käden kultasormuksesta yhdeksän pientä timanttia.

hs: Kastiton Ashok Khade nousi upporikkaaksi putkipatruunaksi Intiassa –"Päätin, etten aio kuolla köyhyydessä"

Oikean käden sormuksessa niitä on vain yksi, mutta se ei ole sitten pieni. Eipä uskoisi, että Khade on kastiton, ”saastainen”, jota kaikkein puritaanisimmat ylimmän kastiluokan hindut eivät suostu edes kättelemään. Eivät edes vuonna 2016. Intian talouskeskuksessa Mumbaissa asuvaan teollisuuspatruunaan tiivistyy intialainen unelma, self-made man, joka horjuttaa 3 000 vuotta vanhaa kastijärjestelmää ja nousee ryysyistä rikkaaksi.

Ashok Khade syntyi Ped-nimiseen kylään silloisessa Bombayn osavaltiossa 1955. Perhe oli Intian ikivanhan yhteiskuntahierarkian pohjimmaisia. Muiden ”saastaisten” tavoin he asuivat kylän ulkopuolella, eivät saaneet vettä kylän kaivosta, eivätkä saaneet astua temppeliin tai aterioida kasteihin kuuluvien kanssa. ”Äiti opetti minulle, että kylässä on yltäkylläisesti vain pimeyttä ja köyhyyttä”, Khade sanoo. ”Nälkää ei voi selittää, sen voi vain tuntea”, Khade sanoo työhuoneessaan. Hs: Intian kastimellakat katkaisivat vedentulon 20 miljoonan asukkaan Delhiin. Intian pääkaupunkiin Delhiin on iskenyt paha vesipula.

hs: Intian kastimellakat katkaisivat vedentulon 20 miljoonan asukkaan Delhiin

Vedentulo katkaistiin noin 20 miljoonan asukkaan kaupungissa sunnuntaina, mikä muun muassa pakotti sulkemaan tehtaita. Kouluja ei avata maanantaina. Delhin aluejohtaja Arvind Kejriwal pyysi ihmisiä säästämään vettä parhaansa mukaan, koska katkos kestänee pari päivää, kertoo sanomalehti The Times of India. Hanojen sulkeminen johtuu naapuriosavaltiossa Haryanassa puhjenneista kastimellakoista, joissa on uutistoimistojen mukaan kuollut ainakin kymmenen ja loukkaantunut toistasataa ihmistä. Jat-yhteisön mielenosoittajat hajottivat porttien käyttöjärjestelmän kanavassa, jonka läpi virtaa vedenkäsittelylaitoksiin 70 prosenttia Delhin käyttövedestä.

Mielenosoitusten hillitsemiseksi on lähetetty tuhansia sotilaita. Työpaikkojen luominen oli Intian pääministerin Narendra Modin keskeisimpiä vaalilupauksia, kun hänet valittiin virkaansa vuonna 2014. Jakso 2: Miksi olemme täällä? kohta 5:40 hindulaisuuteen. Kirjautuneena voit lisätä ohjelmia suosikiksi ja saada ilmoituksia uusista jaksoista.

Jakso 2: Miksi olemme täällä? kohta 5:40 hindulaisuuteen

Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu. Voit nyt palata takaisin sovellukseen puhelimesi valikosta ja jatkaa sen käyttöä. Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä aktivoidaksesi Yle Tunnuksesi. Väärinkäytön estämiseksi haluamme varmistaa, että olet aito käyttäjä. Väkijoukko tappoi intialaismiehen, jonka huhuttiin syöneen naudanlihaa - Intia. Väkijoukko tappoi intialaismiehen, jonka huhuttiin syöneen naudanlihaa Vihainen joukkio hindulaisia tappoi 50-vuotiaan muslimimiehen ja pahoinpiteli hänen 22-vuotiaan poikansa Intiassa, koska huhun mukaan he olivat varastoineet ja syöneet naudanlihaa.

Väkijoukko tappoi intialaismiehen, jonka huhuttiin syöneen naudanlihaa - Intia

Tapaus sattui maanantaina Dadrin kaupungissa Uttar Pradeshin osavaltiossa, pääkaupunki Delhin itäpuolella. Poliisi on pidättänyt kuusi ihmistä tapaukseen liittyen. The Indian Expressin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun erään vasikan huomattiin kadonneen. Kiertämään lähti huhu, jonka mukaan vasikan jäännöksiä olisi löytynyt paikallisen miehen talon liepeiltä. Väitteet siitä, että miehen perheessä syödään nautaa, kantautuivat paikalliseen hindutemppeliin, josta raivostunut joukkio lähti miehen talolle ja tappoi hänet. Poliisi on lähettänyt perheen jääkaapista löytynyttä lihaa tutkittavaksi. Sadat paikalliset ihmiset osoittivat mieltään tapaukseen liittyviä pidätyksiä vastaan.

Buddhan jalanjäljillä. Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.

Buddhan jalanjäljillä

Buddhalaisuus on, toisin kuin hindulaisuus, perustettu uskonto.Prinssi Gautama oli historiallinen henkilö, jonka elinaika oli n. 560-480 eKr.Gautaman kokemaa valaistumista pidetään uskonnon lähtökohtana. Sen koettuaan hän oli Buddha (arvonimi).Buddhalaisten tavoittelema tila on nirvana, täydellinen levontila.Munkkien luostariyhdyskunnat eivät ole eristyneitä laitoksia kuten katoliset luostarit.

Käytännössä munkit elävät maallikkojen kustannuksella. Munkin tunnusmerkkejä ovat keltainen viitta ja ajeltu päälaki. Buddhalaisuuteen liittyy legendoja, jotka perustuvat Buddhana tunnetun Siddharta Gautaman elämään. Professori Marja-Leena Heikkilä-Hornin matkassa monet aasialaiset näkymät ja tavat Intiassa, Sri Lankassa, Burmassa, Nepalissa ja Thaimaassa saavat selityksensä. 1. 2. 3. 4. 5.