background preloader

Intian uskonnot

Facebook Twitter

Making the most of a lockdown Diwali. -analyysi: Hindut ja muslimit tappavat toisiaan Delhin kaduilla, ja siitä voi syyttää pääministeri Modin pyrkimystä tehdä Intiasta hinduvaltio - Ulkomaat. HS-analyysi: Hindut ja muslimit tappavat toisiaan Delhin kaduilla, ja siitä voi syyttää pääministeri Modin pyr Hindujen ja muslimien yhteenotot ovat yltyneet Intian pääkaupungin Delhin pahimmiksi väkivaltaisuuksiksi Alkuviikon aikana kuolonuhreja kertyi yli 20 ja loukkaantuneita parisataa.

-analyysi: Hindut ja muslimit tappavat toisiaan Delhin kaduilla, ja siitä voi syyttää pääministeri Modin pyrkimystä tehdä Intiasta hinduvaltio - Ulkomaat

Kymmenillä oli ampumahaavoja. Autoja, kauppoja ja moskeija poltettiin. Jännitteet ovat kiristyneet selvästi hindujen ja muslimien sekä toisaalta uskonnollisten ja maallistuneiden hindujen välillä Intian pääministerin Narendra valtakaudella, joka alkoi vuonna 2014. Viime kevään vaaleissa Modi voitti jatkokauden ja hänen hindunationalistinen Bharatiya Janata -puolueensa (BJP) vahvisti otettaan entisestään.

Delhin katutaistelut liittyvät uuteen jota vastustajat pitävät hallituksen keinona ”hindulaistaa” Intiaa. Mainos (Teksti jatkuu alla) Delhin mellakoiden osapuolia on kuvailtu lain kannattajiksi ja vastustajiksi, mutta samalla rintamalinja noudattaa karkeasti jakoa hinduihin ja muslimeihin. Luoti tuli jostain ja kohta isä oli kuollut – delhiläis­mies kertoo, miten hänen koti­kaupunkinsa muuttui yhtäkkiä sota­tantereeksi - Ulkomaat. Luoti tuli jostain ja kohta isä oli kuollut – delhiläis­mies kertoo, miten hänen koti­kaupunkinsa muuttui yhtä New Delhi Ruumishuoneen ulkopuolella seisoo kaksi kaverusta puuhun nojaillen.

Luoti tuli jostain ja kohta isä oli kuollut – delhiläis­mies kertoo, miten hänen koti­kaupunkinsa muuttui yhtäkkiä sota­tantereeksi - Ulkomaat

Mohammad Sahib 25, odottaa ystävänsä kanssa viestiä Guru Teg Bahadurin sairaalasta, joka sijaitsee New Delhin koillisosassa. Hän odottaa, että viranomaiset luovuttaisivat hänen isänsä ruumiin. Isä kuoli alavartaloon osuneeseen luotiin Delhin väkivaltaisuuksissa tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä. Mainos (Teksti jatkuu alla) Nuoren muslimimiehen hartioille on odottamatta sysätty valtava taakka, sillä perheen esikoinen menetti isänsä ja on nyt vastuussa äidistä ja veljistään. Pahin on kuitenkin edessä: ”En ole vieläkään pystynyt kertomaan äidille totuutta. Hindujen ja muslimien välisissä kahakoissa Delhissä on viime päivien aikana kuollut ainakin 42 ihmistä, loukkaantuneita on satoja. Käytännössä laki suosii kaikkia muita paitsi muslimeja. ”Isä vakuutti, että olemme turvassa. Buddhist Nuns: Their Lives and Role. In the West, Buddhist nuns don't always call themselves "nuns," preferring to call themselves "monastics" or "teachers.

Buddhist Nuns: Their Lives and Role

" But "nun" could work. The English word "nun" comes from the Old English nunne, which could refer to a priestess or any woman living under religious vows. The Sanskrit word for Buddhist women monastics is bhiksuni and the Pali is bhikkhuni. I am going to go with the Pali here, which is pronounced BI-koo-nee, emphasis on the first syllable.

The "i" in the first syllable sounds like the "i" in tip or banish. The role of a nun in Buddhism is not exactly the same as the role of a nun in Christianity. This is not to say that bhikkhunis have enjoyed equality with bhikkhus. The First Bhikkunis According to Buddhist tradition, the first bhikkuni was the Buddha's aunt, Pajapati, sometimes called Mahapajapati. Helsingin koillisella laidalla asuu ryhmä miehiä, jotka ovat omistaneet elämänsä siniselle jumalalle - Kaupunki. Helsingin koillisella laidalla asuu ryhmä miehiä, jotka ovat omistaneet elämänsä siniselle jumalalle Kaapuihin pukeutuneita ihmisiä saapuu ripotellen Malminkylän Krishna-temppelin alttarihuoneeseen.

Helsingin koillisella laidalla asuu ryhmä miehiä, jotka ovat omistaneet elämänsä siniselle jumalalle - Kaupunki

On keskiviikkoaamu, kello 4.30 ja jokapäiväinen aamuseremonia alkaa. Temppeli on vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Malmin keskustasta. Alttarihuoneen ikkunasta näkyvä autotie on vielä tähän aikaan rauhallinen. Huoneessa kuuluu hiljaista tasaista kuiskintaa, krishnat rukoilevat itsekseen. Munkki Kari hengelliseltä kastenimeltään Kalpa Padapa on herännyt kello kolmelta aamulla. Krishna-liikkeessä munkkien ja munkkiopiskelijoiden aamurituaaleihin kuuluvat myös peseytyminen ja kehon maalaaminen savella 12 eri paikkaan: nenään, otsaan ja yläkehoon. Alttaripappina toimiva Akkanen avaa alttarin verhot ja seremonia alkaa. Muualla päin Malmia joku mahdollisesti lopettelee karaokeiltaansa.

Sikhiläisyys

Hindulaisuus. Buddhalaisuus.