background preloader

Städtips

Facebook Twitter

Illaluktande skor – här är dunderknepet som löser problemet. Vika dra på lakan. Användarvillkor för Viivilla.se Dessa villkor godkännes vid registrering av medlemskap.

Vika dra på lakan

Som medlem hos Vi i Villa får du tillgång till en mängd olika förmåner och funktioner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra e-postutskick samt kan diskutera i forumet. Användarvillkor. 5 tips för att hålla disktrasan fräsch. Disktrasan är en av hemmets största bakteriehärdar.

5 tips för att hålla disktrasan fräsch

Har du otur kan den ge dig magsjuka! Salmonella- och E .coli-bakterier är några smittämnen som kan trivas och frodas i våra disktrasor. Särskilt under rötmånaden. Det är en viktig orsak till att mellan 300 000 och en halv miljon svenskar blir matförgiftade varje år, menar läkaren Susanne Saarinen. Läs också: Så rengör du gjutjärnspanna på rätt sätt Köttsaft riskfaktor Störst risk är det när man torkar skärbrädor och andra ytor där rått kött har hanterats. – Spiller man köttsaft ska man absolut inte torka upp med disktrasan utan använda hushållspapper i stället, säger Susanne Saarinen.

Här nedanför kommer hennes bästa tips för att undvika att disktrasan orsakar matförgiftning. 5 tips för en fräsch och bakteriefri disktrasa 1. Minst 2-3 gånger i veckan bör man byta disktrasa för att undvika bakterietillväxt, menar Susanne Saarinen. 2. Att koka trasan i såpvatten på spisen eller i mikron går också bra. Rengöra ugnen lättare: 6 knep för att städa mindre. Ugnsrengöring är sällan en favoritsyssla.

Rengöra ugnen lättare: 6 knep för att städa mindre

Här är sex knep som gör det enklare att rengöra ugnen och spara massor med tid. Fastbrända matrester och fastbränt fett. Alla som någon gång skjutit upp ugnsrengöringen vet att den lätt ser ut som en härdsmälta. Med hjälp av bikarbonat, vinäger, citrusskal och en sprejflaska gör du lätt ditt eget ugnsrengöringsmedel. Men det finns också enkla vardagsknep som hjälper dig hålla ugnen någorlunda ren hela tiden. 6 tips för att rengöra ugnen mer sällan: 1. Med hjälp av ett droppskydd eller en ugnsduk slipper du onödigt kladd. Tack! 2. Ugnsgaller blir precis som resten av ugnen snabbt smutsiga. Men har du ett badkar eller en större balja där gallren får plats går rengöringen göras på ett kick. Tappa upp hett vatten och tillsätt ungefär en deciliter diskmedel. Har träbordet fått ringar efter glas och koppar? Så får du det rent igen. Träbord har massor av charm.

Har träbordet fått ringar efter glas och koppar? Så får du det rent igen

De är rustika och har en lång livslängd - men ett enkelt glas med vatten kan göra stor skada och lämna en ful ring på bordsytan som är svårt att få bort. Det kan dock vara så att lösningen är enklare än du tror. Läs här och ge ditt träbord nytt liv. Varför blir det ringar på träbordet? De ringformade märkena kan uppstå när du ställer glas eller koppar som är mycket kalla eller varma på bordet och det är på grund av den kondens som bildas under koppen eller glaset. LÄS OCKSÅ: Bikarbonat - 8 fantastiska rengöringstips och vardagshacks Och egentligen är det inte bara glas och koppar som kan göra skada på ditt fina träbord.

Den överraskande lösningen: Tandkräm Det är rätt. Du behöver en vit tandkräm - undvik de färgade varianternaTryck ut lite tandkräm på en trasa eller en handdukGnid den på fläcken i en cirkulär rörelse - skrubba inte för hårtGnid bara direkt på fläcken så att du inte skadar ytan För mer envisa fläckar: Bakpulver En sista metod: Höj värmen. Fläckar på ekskivan? Tygern tipsar! Denna gång bjuder Tygern på ett prima husmorstips!

Fläckar på ekskivan? Tygern tipsar!

Vi har bytt ut en ful laminatskiva i vårt kök till en tjusig skiva i ek. Hur läckert som helst! Vi ägnade veckor till att olja den enligt alla konstens regler. Sedan började det dyka upp mystiska mörka fläckar… Vi googlade och kom fram till att det var järn och annan metall(!) Dvs våra köksgeråd som missfärgade ek av någon idiotisk anledning… Vi gick till en färghandel här i Happis. Han visade upp en flaska med oxalsyra, onödigt stor, dyr och säkert inte helt miljövänligt enligt honom. Va! Och visst funkar det! Alltså! *Gå ut och skörda eller stjäl 3-4 stjälkar rabarber. *Gör en snittyta på en stjälk och gnugga in fläckarna med den!

*Låt oxalsyran verka. *Mellan varven kan man torka bort oxalsyran från bänken och gnida på nytt. *Ta fram din paj ur ugnen och ställ den att svalna på din finfina ekskiva som är som ny! (Kolla in, det lilla är allt som finns kvar av de skarpa, svarta fläckarna! Rabarber, det är grejer det! Bikarbonat - 8 fantastiska rengöringstips och vardagshacks.

Visste du att bikarbonat kan underlätta rengöringen av i princip allt? Vi tipsar dig om 8 olika användningsområden där bikarbonat gör städningen mycket lättare för dig. Bikarbonat, eller Natriumvätekarbonat, är ett naturligt jäsmedel som används till bakning och som också ingår i bakpulver. Det är ett naturämne och har E-nummer E500. Men om du inte är i bakhumör går det också utmärkt att använda till rengöring. Tips 1. Har du råkat skrapa väggen när du skulle flytta en möbel och som lämnat ett svart märke, eller har du en liten där hemma som målat en fin teckning på väggen i stället för på papper? Tips 2. Bikarbonat är också en utmärkt hjälp när du ska rensa ditt avlopp eller har fått stopp i avloppet. Tips 3.