background preloader

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Facebook Twitter

ΙΣΤΟΡΙΚΑ β

Sans titre. Κάθε κυβέρνηση επιλέγει ως συμβούλους στελέχη, τα οποία με τη βαθιά τους κατάρτιση βοηθούν στην εκτέλεση του έργου της, όπως ο πρωθυπουργός το έχει σχεδιάσει.

sans titre

Βεβαίως, δεν νοείται σύμβουλος που να πιστεύει σε διαφορετική γραμμή από την κυβερνητική. Εντούτοις, μπορεί να επηρεάζει στη λήψη αποφάσεων. Όμως, τι συμβούλους για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας προσλαμβάνει ένας πρωθυπουργός σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζει έναν δύσκολο γείτονα όπως η Τουρκία; Το βέβαιο είναι ότι θα προσλάβει συμβούλους οι οποίοι θα εμπνέουν εμπιστοσύνη κυρίως για την ορθότητα των προτάσεών τους. Όμως, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνέει ένας μέχρι πρόσφατα διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, όταν στελέχη του ιδρύματος αυτού ή και ο ίδιος είχαν προτείνει λύσεις οι οποίες εν τέλει συνετέλεσαν στην τουρκική επιθετικότητα; Ή λύσεις που αν επικρατούσαν θα ζημίωναν τον Ελληνισμό; Sans titre. File Photo: Καθαρισμός του …φουαγιέ στην έδρα της CIA, στο Λάνγκλι της Βιρτζίνια.

sans titre

EPA, DENNIS BRACK, POOL Επείγουσα έρευνα άνοιξαν οι αρχές της Ελβετίας σχετικά με τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της ελβετικής εταιρείας Crypto AG στο “κατασκοπευτικό σκάνδαλο του αιώνα”. Σε κοινή τους έρευνα τo δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post και το ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF. έφτασαν στο συμπέρασμα ότι επί 23 χρόνια η αμερικανική CIA και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες BND χρησιμοποιούσαν συσκευές κρυπτογράφησης της ελβετικής εταιρείας Crypto AG για να σπάνε κώδικες χωρών και, στην πράξη, να κατασκοπεύουν τις επαφές άνω των 120 κυβερνήσεων και των μυστικών υπηρεσιών τους επί δεκαετίες. Η εταιρεία Crypto AG μέσω της έρευνας αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα ήταν εξ ολοκλήρου ελεγχόμενη από τη CIA και την BND. Η χθεσινή αποκάλυψη βασίζεται σε έγγραφα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν υπό την επωνυμία #cryptoleaks. Sans titre. Sans titre. Σε μία γεμάτη αίθουσα στο Ζάππειο και παρουσία πολλών πολιτικών οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ υπέγραψαν τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Μπένιαμιν Νετανιάχου και του Νίκου Αναστασιάδη.

sans titre

Sans titre. Η «πολιτιστικο-ιστορική κατασκοπία» των Βούλγαρων Τζέιμς Μποντ ● Ενα ελάχιστα γνωστό επεισόδιο της δεκαετίας του 1980: η αρπαγή από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες του πρωτότυπου χειρογράφου της «Σλαβοβουλγαρικής Ιστορίας» του Παϊσίου Χιλανδαρινού από τη Μονή Ζωγράφου του Αγίου Ορους.

sans titre

Πόσο απέχουν άραγε οι σκοτεινοί καιροί μας από την ιδεολογική καθαρότητα των διαχωριστικών γραμμών του Ψυχρού Πολέμου; Σε μια εποχή που οι θρησκευτικοί φονταμενταλισμοί, ο εθνικισμός και ο ανορθολογισμός κάνουν παγκοσμίως πάρτι, εύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό της νοσταλγίας για τα χρόνια εκείνα που οι πολιτικές συγκρούσεις, οσοδήποτε οδυνηρές, διεξάγονταν στο όνομα ενός καλύτερου μέλλοντος: φιλελεύθεροι και μαρξιστές διασταύρωναν τα ξίφη τους στο κοινό πεδίο των κοινωνικών επαγγελιών, όχι της νοερής επιστροφής σ’ ένα απόμακρο και μυθοποιημένο παρελθόν.

Ή μήπως δεν ήταν πάντα ακριβώς έτσι; Το χειρόγραφο Αρχικά το βιβλίο διαδόθηκε ως χειρόγραφα, στο πλαίσιο της βουλγαρικής παλιγγενεσίας του ΙΘ' αιώνα. Sans titre. File Photo: Ο χώρος της ενέργειας γίνεται όλο και πιο …ενδιαφέρον στην ανατολική Μεσόγειο… Φωτογραφία αρχείου ΚΥΠΕ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Στις 2 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, αναμένεται να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού East Med, μία εξέλιξη που οφείλεται στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου και έστειλε μηνύματα στους ομολόγους του της Ελλάδας και της Ιταλίας.

sans titre

Πηγή στη Λευκωσία επιβεβαίωσε την πρόθεση των τεσσάρων χωρών να προχωρήσουν, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ημερομηνία της υπογραφής. Τη διακρατική συμφωνία θα υπογράψουν οι υπουργοί Ενέργειας στην παρουσία των ηγετών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα φιλοξενήσει στην ελληνική πρωτεύουσα τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Γκιουζέπε Κόντε.

Sans titre. Έγγραφα του FBI που καταρρίπτουν τη θεωρία της «σκευωρίας» αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την εμπλοκή των υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκαν την τρίτη μέρα της κατάθεσης Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση, «ανεβάζοντας» το πολιτικό θερμόμετρο.

sans titre

Νωρίτερα ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής αναφέρθηκε και σε δύο «ύποπτους» θανάτους. Πότε και πώς ερευνήθηκαν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων Σε κρίσιμο σημείο της κατάθεσης ο Ι. Αγγελής σημειώνει: «Κανείς δεν αποκλείει ευθύνες πολιτικών αλλά το ζήτημα είναι πως διερευνήθηκαν. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό;» με το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, να διαφωνεί. Τσενγκίζ Ακτάρ: Το βίαιο παρελθόν της Τουρκίας εξηγεί το παρόν και το μέλλον της.

Νέα βόμβα από τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης - Άκυρο το τουρκικό μνημόνιο. Νέα βόμβα στο διάτρητο μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης ρίχνει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, ο οποίος με επιστολή του στον ΟΗΕ το καταγγέλλει ως άκυρο.

Νέα βόμβα από τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης - Άκυρο το τουρκικό μνημόνιο

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» διαμηνύει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τη μετάφραση της οποίας στην ελληνική γλώσσα έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή των Ελλήνων, ενόψει της επίσκεψης του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Κώστα Τασούλα. Δεν υπάρχουν κοινά θαλάσσια σύνορα «Η Λιβύη και η Τουρκία δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΑΟΖ της Ελλάδας: Γιατί η ξαφνική στήριξη έναντι της Τουρκίας; – HellasJournalCom. Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ Αρχίζει να διαφαίνεται μια αλλαγή στάσης των Αμερικανών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΑΟΖ της Ελλάδας: Γιατί η ξαφνική στήριξη έναντι της Τουρκίας; – HellasJournalCom

Ήταν πολύ σημαντική η απάντηση που έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΕΔΩ), για την παράνομη συμφωνία της Τουρκίας και της Λιβύης, στον Μιχάλη Ιγνατίου: «Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν γενικά θέση στις διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών, καλούμε όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή.Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας λύσης.Ειδικότερα, η ανακοίνωση ενός υπογεγραμμένου μνημονίου κατανόησης για την οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν είναι χρήσιμη και είναι προκλητική.”

Tabula rasa το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης - Η μεγάλη μπλόφα. Σε τούτη εδώ τη χώρα πρέπει επιτέλους να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε για να μπορέσουμε να δράσουμε σε ένα περιβάλλον, το οποίο αλλάζει οβιδιακά και να επεξεργαστούμε πολιτική.

Tabula rasa το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης - Η μεγάλη μπλόφα

Την εβδομάδα που πέρασε είδε το φως της δημοσιότητας μια "είδηση" που κυριάρχησε στα ΜΜΕ. Αρχικά η είδηση αυτή έκανε λόγο για «συμφωνία χάραξης ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας», την οποία υποτίθεται ότι πήγαν στον ΟΗΕ κιόλας. Κατόπιν διαβάσαμε ότι επρόκειτο απλά «για μία μακροσκελή επιστολή προς τον ΟΗΕ». Μετά σε τρίτη φάση, ακούσαμε για μια «συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που καθορίζει τις μεταξύ τους ΑΟΖ και εξαφανίζει την Ελληνική». Κατόπιν, «οι συμφωνίες έγιναν δύο εκ των οποίων η δεύτερη είναι στρατιωτική». Μήπως τελικά ο Ερντογάν σε συνεργασία με συγκεκριμένες πολυεθνικές έχει καταφέρει να διεισδύσουν για τα καλά στο ελληνικό μιντιακό σύστημα και διασπείρουν ό,τι τους συμφέρει; Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, αρχικά, να εξηγήσουμε τι έγινε σχετικά με την AOZ με μία λέξη: Τίποτα!

Γνήσια "ντουλάντα" Για μια φούχτα ρούβλια: Τέσσερα χρόνια από την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi με εντολή Ταγίπ. Του Δρ.

Για μια φούχτα ρούβλια: Τέσσερα χρόνια από την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi με εντολή Ταγίπ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ (*) Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2015, ώρα 09.24 (ώρα Μόσχας) όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Sukhoi Su-24Μ το οποίο επιχειρούσε δράση κατά Σύριων Τουρκμένων ανταρτών στη βόρεια Συρία. Η μυστική επιχείρηση «Αντίπαρος» που έσωσε εκατοντάδες Βρετανούς στην κατεχόμενη Ελλάδα. Η αυτοθυσία των νησιωτών και η προδοσία που οδήγησε σε εκτελέσεις (βίντεο) 56 Shares Share. Η αλήθεια για τη Novartis αποκαλύπτει το πρόβλημα Δημοκρατίας. Η «γυμνή αλήθεια» για το σκάνδαλο Novartis αναδείχθηκε χθες στον κινηματογράφο Τριανόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το tvxs.gr, κατά την οποία προβλήθηκε το αποκαλυπτικό ελβετικό ντοκιμαντέρ «Η Στρατηγική» που έχει στο επίκεντρο τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ακολούθησε συζήτηση με τον δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ, Παύλο Σαράκη, αλλά και την ερευνήτρια - δημοσιογράφο και συνδημιουργό του αποκαλυπτικού φιλμ, Μαρία Ροζέλι, με τους πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis να απαντούν σε ερωτήσεις τόσο του Στέλιου Κούλογλου, όσο και του κοινού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι ομιλητές αλλά και εκείνοι που έθεσαν τα ερωτήματα προς αυτούς - εκτός των υπόλοιπων - ζητημάτων εστίασαν και στο σιωπητήριο που έχουν κηρύξει τα ελληνικά ΜΜΕ σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μέσα από το ελβετικό ντοκιμαντέρ, αλλά και εν γένει με τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου. Όταν η ΤΟΥΡΚΙΑ είχε αλώσει τον κρατικό μηχανισμό των ΗΠΑ… ναι, δεν είναι αστείο. Το κείμενο που ακολουθεί είναι απλά συγκλονιστικό. Αποτελεί όσα αναφέρει η πρώην μεταφράστρια τουρκικών και ιρανικών του FBI, Σίμπελ Έντμοντς και αφορά σε πληθώρα αποκαλύψεων που εμπλέκουν την Τουρκία σε μια επιχείρηση άλωσης – κατά κυριολεξία – του αμερικανικού κράτους, με δραστηριότητες που ξεπερνούν τη φαντασία των πιο “αρρωστημένων” ταινιών κατασκοπείας. Πόσα από αυτά που καταγγέλλει εξακολουθούν να αποτελούν και σήμερα πρακτική; Οι συμμαχίες έχουν βέβαια αλλάξει.

Αποδεικνύεται όμως, ότι για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που καταγράφεται σήμερα, υπεύθυνες είναι και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έχουν ακόμη διορθώσει τα τραγικά λάθη τους. Ας δούμε λοιπόν τι έχει αναφέρει, ενώ όποιος επιθυμεί, μπορεί διά του ενεργού συνδέσμου να διαβάσει το κείμενο που δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, στην αγγλική γλώσσα. Πολλές από τις αναφορές είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρες, με την Τουρκία να έχει εισβάλει στη Συρία. Προς γνώση και συμμόρφωση, αν και δεν ελπίζουμε ιδιαίτερα. Η Στρατηγική (La Strategia). Η υπόθεση Novartis (Il caso Novartis) Εκδήλωση του Tvxs.gr για τη Novartis - Προβολή της «Στρατηγικής» Μεγάλη εκδήλωση για το σκάνδαλο Novartis θα πραγματοποιήσει το Tvxs.gr, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Cine ΤΡΙΑΝΟΝ, κατά την οποία θα προβληθεί το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης «Η Στρατηγική», που ρίχνει φως στα άδυτα της Novartis με βίντεο ντοκουμέντα στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και συνεντεύξεις προστατευόμενων μαρτύρων, που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές και ξετυλίγουν τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας.

Το ντοκιμαντέρ θα το παρουσιάσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε, ερευνητές δημοσιογράφους, δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, οι οποίοι από την έρευνά τους διαπίστωσαν πως πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιρειών», αλλά και τον Παύλο Σαράκη, δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ. Το ντοκιμαντέρ θα το παρουσιάσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Παραδοχή Χαρδούβελη: Δέκα οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα. Ποιος, μόλις μια μέρα πριν το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο, σχολίαζε την αναθεώρηση του ελληνικού χρέους με την φράση «Θα κάνουν πάρτι οι Financial Times»; Ποιος υποστήριξε ότι 10 μεγάλες οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα και χρηματοδοτούν πολιτικούς και ΜΜΕ; Ένας συνωμοσιολόγος, ένας αντι-ελιτιστής ακτιβιστής ή ένας Υπουργός μνημονιακής κυβέρνησης της τελευταίας πενταετίας; Η απάντηση είναι η ίδια: ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Το αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές που αναδεικνύουν την πολιτική πορεία του πρώην πρωθυπουργού αλλά μπορούν επίσης να φωτίσουν το θεωρητικό και πολιτικό υπόβαθρο του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος. Μέσα στο πολύ χρήσιμο και πλούσιο υλικό για τις πολιτικές και θεωρητικές διαστάσεις του εκσυγχρονισμού, όμως, όπως είναι αυτονόητο μπορεί κανείς να βρει επίσης και υλικό σχετικά με διάφορες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Στις 22 Απριλίου 2010, ο κ. Ακολούθως, στις 11 Οκτωβρίου 2011, ο κ. Το έπος του '40: Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου. Κώστας Καραμανλής: Έρχονται μεγάλες προκλήσεις και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις. Δωσίλογοι: Οι Έλληνες που στράφηκαν κατά των Ελλήνων. Μπορεί σήμερα να γιορτάζουμε το «ΟΧΙ», αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το «ΝΑΙ».

Το «ΝΑΙ» που ένα μέρος του ελληνικού πληθυσμού είπε στις δυνάμεις Κατοχής, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να στραφούν εναντίον των Ελλήνων. “Γιατί είπε ΟΧΙ ο Μεταξάς”; Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε δώσει τη δική του απάντηση (βίντεο) Γιατί είπε "ΟΧΙ" ο Ιωάννης Μεταξάς στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι; Η απόφαση είχε ληφθεί πριν από πολλούς μήνες και πίστευε ότι αν έλεγε ΝΑΙ, η Ελλάδα θα χωριζόταν στα τρία και θα ταπεινωνόταν. 51.1k Shares. Το τραγούδι «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά» εμψύχωσε τους φαντάρους στο μέτωπο, αλλά ήταν και η αρχή του έρωτα της Σοφίας Βέμπο με τον "ατίθασο" Μίμη Τραϊφόρο. «Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη». Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου. 9k Shares Share. Δέκα χρόνια σιωπής για το έγκλημα στο Τζιάος: Το ξέπλυμα του εγκλήματος των Τούρκων. Το Δίκαιο της Θάλασσας και η βύθιση του γεωτρύπανου: Τι θα μπορούσε να κάνει η Κύπρος.

Μπλόφαρε ή εκβίασε ο Ερντογάν τον Τραμπ; - Ποιο ρόλο έπαιξε το Ιντσιρλίκ; Με έκπληξη ακούσαμε την άμεση αποχώρηση 2000 Αμερικανών στρατιωτών από την βόρεια Συρία ή Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν). Οι Αλβανοί στρατολογήθηκαν στον ιταλικό στρατό με στόχο την εισβολή στην Ελλάδα. Το αντάλλαγμα θα ήταν ελληνικές περιουσίες στη Θεσπρωτία. Τι δείχνουν οι απόρρητες αναφορές. 5.9k Shares Share Tweet Pin. Λεωνίδας Εμπειρίκος: «Η εξεγερσιακή δυναμική των προηγούμενων ετών μετατράπηκε σε ενοχή» Ο Λεωνίδας Εμπειρίκος είναι ιστορικός και γιος του σπουδαίου ποιητή, πεζογράφου και ψυχαναλυτή Ανδρέα Εμπειρίκου. Τον επισκέπτομαι ένα φωτεινό πρωινό στο σπίτι όπου μεγάλωσε και κατοικεί. 200 περιπτώσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός των 6 ναυτικών μιλίων τον Σεπτέμβριο… Μια η Τουρκική άσκηση «Αποφασιστικότητα», μια η Εθνική άσκηση «Παρμενίων», μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι καθ’ όλα προκλητικοί γείτονες δεν άφησαν ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καταγράφοντας και τον μήνα που πέρασε, 234 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.

Ενας «αιρετικός», που έσιει άλλον αέρα... Ποιος σκότωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ; Νέα έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου του. Σύλβια Ιωαννίδου, η «Πατ» της Ελληνικής Αντίστασης. Πως την συνέλαβαν και την έστειλαν για εκτέλεση. Η διάσωση την τελευταία στιγμή. Ποιος είναι ο βασικός στόχος του Ερντογάν: «Ζώνη Κατοχής» και νέα… Αλεξανδρέττα. Ρώσος αναλυτής: Έλληνες-Αρμένιοι καλά θα κάνουν να είναι έτοιμοι για το γιαταγάνι… του (νεο)-Οθωμανού.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 2

ΑΟΖ - Υδρογονάνθρακες. Οι οκτώ φορές που οι ΗΠΑ πρόδωσαν τους Κούρδους. 12/10/1944: 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας. Τι θέλει πραγματικά η Τουρκία στη Συρία - Οι Κούρδοι και οι απρόβλεπτες συνέπειες μιας νέας σύγκρουσης. Μαίρη Μπόση : Μπαίνουμε σε εποχή νέου «μεσαίωνα». Μ. Μπόση : Μη αναστρέψιμη η κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ιερέας της Σπιναλόγκας που κοινωνούσε τους λεπρούς και χρησιμοποιούσε το ίδιο κουτάλι για τον εαυτό του. Τους έδινε πάντα το χέρι του και έφυγε από το νησί τελευταίος.

Έξι μεγάλοι ευεργέτες που έδωσαν τα πάντα στην Ελλάδα. Η συγκλονιστική περιγραφή της άλωσης της Τριπολιτσάς. Πως ο Κολοκοτρώνης πολιόρκησε το προπύργιο των Οθωμανών και γιατί προστάτευσε από την σφαγή τους Αλβανούς. Σωτήρης Καλαμίτσης. Ταύρος στα υαλοπωλεία πολιτικών, δικαστών, τραπεζιτών και κατά παντός άλλου υπευθύνου. - Rib and Sea. 17 Αυγούστου 1944: 75 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς - Αφιερώματα. 17 Αυγούστου 1944: Το μπλόκο της Κοκκινιάς (αφιέρωμα) Το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ο κουρδικός εφιάλτης της Τουρκίας - Αναδύεται το κράτος-κουρελού. Ερντογάν δικαιώνει Παυλόπουλο για τη Συνθήκη της Λωζάνης. TOP 10 ΚΟΤΣΑΝΕΣ - ΓΚΑΦΕΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ο Διευθυντής Έκδοσης της Liberation “κλαίει” και “οδύρεται”: «Δικαιοσύνη για τον Τσίπρα»! – Mignatiou.com. Die Zeit για Τσίπρα: «Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες» Καρμπονάροι. Γιατί η Ελλάδα; Βενεζουέλα: Διαβολική επανάληψη της ιστορίας 120 χρόνια μετά. Πέντε ιστορικές κατοικίες της Αθήνας παραδομένες στη φθορά του χρόνου.

Η συντροφιά της εικόνας. Πως ο Σημίτης τορπίλισε την εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο. Το Ηλιακό Σύστημα: Πώς δημιουργήθηκε; Θα υπάρχει για πάντα; Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε. Γιατί το κέντρο είναι το πιο δυνατό χαρτί της Αθήνας; 10 δραματικοί ρόλοι κωμικών ηθοποιών που μας λύγισαν - POPCODE. Αρχαίοι Έλληνες μάντεις που τρόμαξαν μέχρι και τους θεούς - Λίστες. Συγκρούστηκε ευθέως με τον βασιλιά και φυλακίστηκε. Ο πολιτικός που εκσυγχρόνισε την Ελλάδα αλλά κατηγορήθηκε ως "φορομπήχτης". Πέθανε μόνος στις Κάννες - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Xρεωκοπία, golden boys και "μεγαλόψυχοι" δανειστές, της Ελλάδας. Η πρώτη Τρόικα που ήρθε στην χώρα και επέβαλε τους όρους της, ακυρώνοντας τη βουλή - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Ο Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τον τάφο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου. Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία του κορυφαίου αρχαιολόγου που σφράγισε την ελληνικότητα της Μακεδονίας (βίντεο) - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Κοτζιάς: Έχω καταθέσει απειλητικά μηνύματα από επώνυμους. Τα έχω δώσει σε δυο συμβολαιογραφεία - Πολιτική.

Να αφήσει τις απειλές και να συζητήσει ως γείτονας κάλεσε την Τουρκία ο Τσίπρας – Mignatiou.com. Ιστορική συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας - Κοινωνία. Portfolio.news247. O Μηνάς, ο στρατίνος της Καρπάθου, δεν είναι πια εδώ. Οι χάρτες που όρισαν τη "γεωγραφική Μακεδονία" Giuseppe Pellizza. Ασύλητο νεκροταφείο προϊστορικών και ιστορικών χρόνων στο Αλιβέρι. Ηλίας Πετρόπουλος: «Να κάψεις το κουφάρι μου και να ρίξεις τις στάχτες στον υπόνομο. Τέτοια είναι η διαθήκη μου» ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ by News247 GR - Portfolio. Ο σουρρεαλιστής Ανδρέας Εμπειρίκος.

Έγινε ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο στα 95 του! Οι «μωρές παρθένες» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι “άτακτοι” του Τσίπρα και τα Μνημόνια – Mignatiou.com. 13 εικόνες και σκίτσα εποχής για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που γεννήθηκε σαν σήμερα. Το επικίνδυνο παιχνίδι της “διπλωματίας των ομήρων” Tvxs. La mer Caspienne au cœur d’un accord historique. Σκληρή ανακοίνωση του Κοτζιά προς τη Ρωσία: Θα απαντήσουμε στη σύμμαχο της Τουρκίας – Mignatiou.com. Η λίστα των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι και τα συμπεράσματα που προκύπτουν. Οι Αμερικανοί βάζουν στη μέγγενη τον Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη ιστορία επιστημονικής φαντασίας στον κόσμο: Γράφτηκε στα ελληνικά και παρουσίαζε πόλεμο στο Διάστημα.

Τι είναι κρυμμένο κάτω από τον παγετώνα της Γροιλανδίας; (βίντεο) Σας ευχαριστούμε... Ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες πυροσβέστες. Ασύμμετρες απειλές, πυρκαγιές και όχι μόνο. Απόρρητα έγγραφα για την τουρκική εισβολή: Ο Κίσιγκερ βοήθησε καθοριστικά τους Τούρκους – Mignatiou.com. Το σχέδιο του εμφύλιου σπαραγμού. Νίκολα Τέσλα: O Προμηθέας του Ηλεκτρισμού. «Ξενάγηση» σε ένα επάγγελμα που χάνεται - CNN.gr. Τουρκικά δίκτυα κατασκοπείας σε Αιγαίο και Θράκη.