background preloader

ΙΣΤΟΡΙΚΑ 2

Facebook Twitter

Το 2020 δεν ήταν μόνον lockdown: Τα κυριότερα παγκόσμια γεγονότα της χρονιάς 2020 [εικόνες] File Photo Ένας άντρας φορώντας μάσκα περπατάει μπροστά από κλειστά εμπορικά καταστήματα, κατά τη διάρκεια του νέου καθολικού κλεισίματος της χώρας, ως μέτρο προφύλαξης για την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωναϊού, Αθήνα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020.

Το 2020 δεν ήταν μόνον lockdown: Τα κυριότερα παγκόσμια γεγονότα της χρονιάς 2020 [εικόνες]

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Το 2020 ο κόσμος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πανδημία που δεν έχει προηγούμενο στον 21ο αιώνα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διεθνείς κρίσεις και οι κοινωνικές αναταραχές. Ακολουθούν τα κύρια γεγονότα που απασχόλησαν τον κόσμο τη χρονιά αυτή: Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή Στις 3 Ιανουαρίου ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, αρχιτέκτονας της ιρανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή, σκοτώνεται από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στη Βαγδάτη, έπειτα από επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ Ιρακινών φιλοϊρανών διαδηλωτών. Στις 8 Ιανουαρίου, το Ιράν εκτοξεύει σε αντίποινα πυραύλους σε βάσεις που φιλοξενούν Αμερικανούς στρατιώτες. Υπερόπλο τα υποβρύχια που έγερναν.

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2009, ανάμεσα στις διάφορες εκκρεμότητες που έπρεπε να επιλύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας της άρτι εκλεγείσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε και ένα «καυτό» θέμα που τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Υπερόπλο τα υποβρύχια που έγερναν

Επρόκειτο για το περίφημο «υποβρύχιο που γέρνει», το «Παπανικολής», το πρώτο από τα γερμανικής σχεδίασης τύπου 214. Η φήμη ότι το υποβρύχιο «έγερνε», κατά τις πρώτες δοκιμές του στο Κίελο το 2005, είχε δημιουργήσει μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα, καθώς από το 2001 έως το 2009 (επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή) είχαν καταβληθεί στους Γερμανούς περίπου 2 δισ. ευρώ, τόσο για τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων υποβρυχίων τύπου 214 όσο και για την αναβάθμιση των παλαιότερων τύπου 209. Εκείνη τη στιγμή, όμως, το 2009, η τύχη των υποβρυχίων 214 κρεμόταν από μια κλωστή. Περίπλοκη διαπραγμάτευση Ο κ. Η ιστορία των καινοτόμων «μαφιόζων» του Πολεμικού Ναυτικού που έδωσαν ζωή στα υποβρύχια 214. Θα φανταζόταν ποτέ κανείς ότι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) θα έπαιρναν συμβουλές από έναν Ιταλό αρχιμαφιόζο για να ανταποκριθούν σε μία από τις πιο κρίσιμες αποστολές της καριέρας τους; Ή ότι στην προσπάθειά τους να ενεργοποιήσουν τα πιο καινοτόμα ναυτικά μας όπλα, στελέχη του Π.Ν. θα κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις σε σοβαρά τεχνολογικά προβλήματα με κόστος λιγότερο από 3% του ποσού που απαιτούσαν οι ξένοι προμηθευτές; Στις 8 Νοεμβρίου 2020, ο συντάκτης της «Καθημερινής» Βασίλης Νέδος περιέγραψε κρίσιμες πτυχές της Οδύσσειας των υποβρυχίων 214 και το πώς κατέληξαν να είναι πλέον τα υπερόπλα στον αγώνα ενάντια της Τουρκίας, ενώ μέχρι πρότινος είχαν λοιδορηθεί ως τα υποβρύχια (Υ/Β) που έγερναν.

Η ιστορία των καινοτόμων «μαφιόζων» του Πολεμικού Ναυτικού που έδωσαν ζωή στα υποβρύχια 214

Στο άρθρο του, ο κ. Νέδος τόνισε ότι μια ξεχωριστή ιστορία θα μπορούσε να γραφεί για τα στελέχη του Π.Ν. που καινοτόμησαν προκειμένου να επιλύσουν τα τεράστια προβλήματα που κρατούσαν τα υποβρύχια αυτά ημιτελή για χρόνια. Η διαδικασία αυτή όμως είχε πολλαπλά οφέλη, πέραν των Υ/Β. Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν - Κόσμος. Τις τελευταίες εβδομάδες, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ερίζουν πάλι για τα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μιας περιοχής που ελέγχεται επισήμως από την ομώνυμη Δημοκρατία, όμως είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν.

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν - Κόσμος

Αν δει κανείς προσεκτικά τον χάρτη που απεικονίζει τα δύο κράτη, θα προσέξει πως τα εδάφη τους είναι μοιρασμένα με έναν τρόπο που απεικονίζει τις χρόνιες διαμάχες τους, από το 1900 μέχρι σήμερα. Η σύγκρουση μεταξύ τους στην περιοχή του Ναγκόρνο, εντάθηκε το 1988 όταν ήταν ακόμη Σοβιέτ, και κλιμακώθηκε σε γενικευμένη σύρραξη στις αρχές του 1990. Παρά την υπογραφή επίσημης κατάπαυσης πυρός το 1994, στην περιοχή συνεχίζουν να υπάρχουν σποραδικές συγκρούσεις και συνοριακές εντάσεις οι οποίες επανήλθαν το τελευταίο διάστημα με την εμπλοκή διεθνών παραγόντων. Νίκος Κοτζιάς στο iEidiseis: Φοβάμαι υποχωρήσεις χωρίς αρχές από τη σημερινή κυβέρνηση.

Συνέντευξη- πλατφόρμα για την εξωτερική πολιτική παραχωρεί στο iEidiseis o Νίκος Κοτζιάς, ενώ αναπτύσσει αναλυτικά και τις απόψεις του για το πολιτικό σύστημα, την κυβέρνηση και το κόμματα και απαντά υπό προϋποθέσεις το «ΠΡΑΤΤΩ» θα συνεργαστεί εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Κοτζιάς στο iEidiseis: Φοβάμαι υποχωρήσεις χωρίς αρχές από τη σημερινή κυβέρνηση

«Είναι ανάγκη να αναπτύξουμε μια στρατηγική αύξησης του κόστους για όλους όσους θέλουν να πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο. Μια στρατηγική υπεράσπισης της Ελλάδας, της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. Του Ελληνισμού και της Κύπρου. Φοβάμαι υποχωρήσεις χωρίς αρχές από την σημερινή κυβέρνηση. Sans titre. Από τη στιγμή που «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα» (Κλαούζεβιτς), ισχύει ο κανόνας που διατύπωσε ο Κινέζος στρατηγός Σουν Τζου (600 πΧ): «Η πρώτη αρχή του πολέμου είναι η εξαπάτηση». Το όπλο των πολιτικών είναι η υψηλή απόδοσή τους στην τέχνη της εξαπάτησης που συχνά καταλήγει σε ένα τρίτο ρητό, όπως το συμπύκνωσε (και το απλούστευσε) η λαϊκή σοφία: «Οι πολιτικοί είναι απατεώνες».

Διδακτικά, αλλά και προς διασκέδασή μας, αρχίσαμε με μια γενική αρχή για το σοβαρό θέμα του πολέμου και στο άψε-σβήσε καταλήξαμε σε μια θλιβερή αλλά όχι άστοχη διαπίστωση οικουμενικής διάστασης, για τους εκάστοτε ιθύνοντες, παντός καιρού και πάσης εποχής. Ο λόγος αυτής της μικροφιλοσοφικής διάθεσης είναι όσα είπε ο Χουσεΐν Αμπουλαχιάν, προέδρος του θρησκευτικού "Συμβουλίου της Σούρας" (υπεραπλοποιώντας, είναι κάτι σαν συμβουλευτικό ισλαμικό Συμβούλιο Επικρατείας). Sans titre. File Photo: Το ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύεται από την τουρκική φρεγάτα με το ίδιο όνομα.

sans titre

EPA, TURKISH ENERGY MINISTRY Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ «Σήμερα είναι η 24η επέτειος των Ιμίων», έλεγε την περασμένη Παρασκευή η τηλεοπτική παρουσιάστρια, που εκείνη τη μαύρη μέρα, όταν η Τουρκία, με αποδοχή της Ελλάδας, «γκρίζαρε» το Αιγαίο, θα ήταν -δεν ήταν- 10 χρόνων. Άρα δεν έζησε τα γεγονότα, και όπως όλοι οι νέοι δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια, διότι το πολιτικό σύστημα και η αθηναϊκή ελίτ, παρουσιάζει την πραγματικότητα με απίστευτες αναλήθειες. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα αναφέρω από την αρχή το εξής: Εάν η συμφωνία της Αθήνας και της Άγκυρας με τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον, ήταν διαφορετική, η Τουρκία δεν θα απειλούσε με τόσο δραματικό τρόπο την Ελλάδα.

Sans titre. Τι θα κοστίσει τελικά η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης; Είναι πράγματι μια συνάντηση στην οποία η Ελλάδα δεν «είχε καμία δουλειά» αφού δεν εμπλέκεται άμεσα στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, όπως υποστήριξαν κάποιοι από την κυβερνητική παράταξη μετά το ναυάγιο να παρευρεθούμε ή μια συνάντηση που κρύβει πολλά περισσότερα από την σύγκρουση στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

sans titre

«Πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα. Αυτή τη στιγμή ζούμε το αποτέλεσμα της δικής μας αδράνειας», τονίζει στο tvxs.gr, ο Πέτρος Βαμβακάς, αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών στο Emmanuel College της Βοστώνης. Ο κ. Ο Ρώσος, που έδωσε εντολή να βομβαρδιστεί το σπίτι όπου είχε οχυρωθεί όταν τραυματίστηκε από τους τζιχαντιστές! Η σορός του ανταλλάχθηκε με έξι αιχμαλώτους.

Ιστορικά διάφορα

Νίκη Αρμάου - συγγρ Χρήστος Χωμενίδης. 25η Μαρτίου 1821. Νίκος Λυγερός. Σταύρος Λυγερός. Η ”δουλειά”της Τουρκίας στην Ελλάδα και το “ευχαριστώ” στο Twitter: ”Εθνικό είναι το αληθές” – Mignatiou.com. Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ, Διεθνολόγος* Ένας από τους λόγους που η Ελλάδα δεν ανέπτυξε στο παρελθόν ανεπτυγμένο και ολοκληρωμένο διεθνολογικό υπόβαθρο, (τόσο ως κοινωνία όσο και σαν κράτος) είναι ο εγκλεισμός του διεθνολογικού δυναμικού σε δύο ζητήματα: Ελληνοτουρκικά (μαζί με Κυπριακό) και Σκοπιανό.

Η ”δουλειά”της Τουρκίας στην Ελλάδα και το “ευχαριστώ” στο Twitter: ”Εθνικό είναι το αληθές” – Mignatiou.com

Διονύσιος, τύραννος των Συρακουσών: Η ελληνική αυτοκρατορία της Δύσης και οι πόλεμοι με τους Καρχηδονίους. Cretetv-antitheseis. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ. Πως δόθηκε στην Τουρκία το προγεφύρωμα του Καραγάτς. Αυτά είναι τα βαθύτερα κίνητρα του Ερντογάν: συζήτηση με έναν κορυφαίο Έλληνα τουρκολόγο. Το 1997 ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καταδικαστεί σε δέκα μήνες φυλάκιση, το κόμμα του είχε τεθεί εκτός νόμου και του είχαν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα επειδή διάβασε σε μια ομιλία του ένα μουσουλμανικό ποίημα που θεωρήθηκε ότι προάγει τον θρησκευτικό φανατισμό.

Αυτά είναι τα βαθύτερα κίνητρα του Ερντογάν: συζήτηση με έναν κορυφαίο Έλληνα τουρκολόγο

Από τότε άλλαξαν πολλά. Η νέα Τουρκία κυβερνιέται από ένα «ερντογανικό» μονοπρόσωπο σύστημα, η φυσιογνωμία της χώρας έχει μεταλλαχθεί πλήρως, ενώ το νέο στρατηγικό αφήγημα που διαμορφώνεται χαρακτηρίζεται ως οθωμανικής προέλευσης. Πολιτικός αυταρχισμός, ισλαμικός συντηρητισμός, κοινωνική αναταραχή, διώξεις, φυλακίσεις, αντιδυτικός λόγος και μια εξωτερική πολιτική με πολλαπλά μέτωπα ανοιχτά, που διακρίνεται λιγότερο από σταθερότητα και περισσότερο από αβεβαιότητα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνιστούν τη νέα ταυτότητα της γειτονικής χώρας. Κωνσταντίνος Φίλης Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν» ο κ. Είναι ελληνικά τα Ίμια: Αμερικανικοί, ρωσικοί χάρτες καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Άγκυρας. Χάρτες από το παρελθόν και μάλιστα αμερικανικοί και ρωσικοί καταρρίπτουν πλήρως τις αιτιάσεις των Τούρκων ότι τα Ιμια είναι δικά τους.

Είναι ελληνικά τα Ίμια: Αμερικανικοί, ρωσικοί χάρτες καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Άγκυρας

Πρόκειται για στρατιωτικούς χάρτες που περιγράφουν το στάτους κβο του Αιγαίου και αναφέρουν τα νησιά με το όνομά τους και βεβαίως ότι είναι ελληνικά. Ρωσικός και αμερικανικός χάρτης που δείχνουν ξεκάθαρα πως τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που και επίσημα η Αγκυρα έχει μετατρέψει τις «γκρίζες» ζώνες σε «κόκκινες» και ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή των Ιμίων, έρχονται τα στοιχεία – φωτιά που τους διαψεύδουν. Ανακαλύφθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, η σαρκοφάγος με το όνομα Ελλάδα, φέρνει στο φως στοιχεία για τη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου.

H ρωσική σκιά στο επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία του 2013 δεν θυµίζει σε πολλά την Τουρκία της κρίσης του 2002. Ο Σταύρος Λυγερός οδηγεί τον αναγνώστη στους µαιάνδρους του ακήρυχτου πολέµου νεοοθωµανών-κεµαλιστών, που είχε τα πάντα: εκλογικές µάχες, πολιτικές ίντριγκες, δηµοψηφίσµατα, διαπλοκή του «βαθέος κράτους» µε το οργανωµένο έγκληµα, συνωµοσίες, προβοκάτσιες, δολοφονίες, απόπειρες πραξικοπήµατος, αµερικανικό «δάκτυλο», αντικρουόµενες δικαστικές διώξεις, θρησκευτικές αδελφότητες, βαρόνους του χρήµατος και σκληρές συγκρούσεις για τον έλεγχο ΜΜΕ.

Ο ακήρυχτος αυτός πόλεµος διασυνδέεται µε τον 30ετή πραγµατικό πόλεµο εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Ο αγώνας του ΡΚΚ διαχώρισε αµετάκλητα την κουρδική ταυτότητα από την τουρκική. Όταν το 1999 συνελήφθη ο Οτσαλάν, οι Τούρκοι πίστεψαν ότι είχαν νικήσει. Σήµερα, ο Ερντογάν διαπραγµατεύεται µαζί του πολιτική λύση. Ο Σταύρος Λυγερός γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο Κώστας Ι. "Αν γίνει πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας θα φύγω εξωτερικό"! Η σεξοβόμβα του Hollywood που ανακάλυψε το Wi-Fi. Ας γνωρίσουμε την γυναίκα που έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο “Bombshell: The Hedy Lamarr Story”, το οποίο προβλήθηκε στις ΗΠΑ, στις 24/11 του 2017. Γεννήθηκε, στις 9/9 του 1914 (ως Hedwig Eva Maria Kiesler) στη Βιέννη, της Αυστρίας/Ουγγαρίας. Ο πατέρας της, Emil ήταν μέλος εβραϊκής οικογένειας που ζούσε στο Lemberg (τώρα την πόλη τη λένε Lviv και βρίσκεται στην Ουκρανία) και εργαζόταν ως διευθυντής τραπέζης.

Η μητέρα της, Gertrud ήταν από εβραϊκή οικογένεια, αστικής τάξης και πιανίστα. Κάποια στιγμή έγινε Καθολική και έτσι μεγάλωσε την κόρη της. Για την ιστορία, η Lamarr ήταν αυτή που έσωσε τη μητέρα της, όταν έπρεπε να φύγει από την -υπό κατοχή των Nazi- Αυστρία . Πίσω στη Hedwig, πριν γίνει δηλαδή Hedy, προς τα τέλη της δεκαετίας του '20 και ενώ ασχολείτο ήδη με την υποκριτική, την πλησίασε ένας παραγωγός κινηματογράφου από το Βερολίνο, ονόματι Max Reinhardt. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 108 ετών η γιαγία που έζησε τη μάχη της Μυρτιάς το 43' Η ρωσική ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο: Ένα διαχρονικό φαινόμενο. Σκάνδαλο Novartis: Η έρευνα των ράμπο, ο «χαμένος» φάκελος του ΣΔΟΕ, η κίνηση του μαύρου χρήματος. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει τις επόμενες ημέρες το σκάνδαλο της Novartis. Περίπου 20 άτομα - ράμπο της Δημόσιας Διοίκησης ελέγχουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έγγραφα, που αφορούν τα δύο μεγάλα σκάνδαλα του χώρου της υγείας: αυτό της Novartis, αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτών παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου, η οποία διαδέχτηκε τον κ. Σκληρή γλώσσα από Κοντονή και Πολάκη στη Βουλή. Σε πολύ υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ξεκίνησε ασκώντας σφοδρή κριτική στα όσα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα για την στρατιωτική χούντα. «Είναι προσβολή απέναντι σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στους χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς όπου βρέθηκαν στα κολαστήρια της χούντας και τους τόπους εξορίας. Είναι και διπλή ύβρις απέναντι σε εκείνους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα που σήμερα βρίσκονται εδώ στα έδρανα της αριστεράς» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Σχολίασε την ομιλία Σαμαρά σημειώνοντας ότι «αναλώθηκε σε απειλές με φαντασιοπληξίες και συνδυασμό υποθέσεων με δημοσιογραφικές έρευνες και δημοσιεύματα». Η Κοιμωμένη του Χαλεπά. Σαν σήμερα γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. Σαν σήμερα γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ που έκανε τα λόγια των χορτάτων, να ακούγονται πάντα λίγο πιο κούφια. Πρώτη δημοσίευση στο spasmenoparathiro.com. Κίρο Γκλιγκόροφ - Η περιβόητη δήλωσή του - YouTube.mp4. Ο Μίκης Θεοδωράκης, από τον Τεμπονέρα στον Τίτο. Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή στους κύκλους των νέων μακεδονομάχων η είδηση πως ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο αυριανό συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

Απόρρητα έγγραφα από Wikileaks: «Οποιαδήποτε Μακεδονία» - «Γελοίο» το μακεδονικό. Τα αρχαία αγάλματα δεν ήταν λευκά - Κάποτε ο Παρθενώνας είχε εκθαμβωτικά χρώματα. Τα αρχαία αγάλματα δεν ήταν στην αρχή απλώς λευκό μάρμαρο, αλλά «μία έκρηξη χρώματος και φανταχτερής διακόσμησης», γράφει η Natalie Haynes στο BBC, τονίζοντας πως «αυτό δείχνει ότι έχουμε φανταστεί τον αρχαίο κόσμο λάθος». Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Οι ΗΠΑ "έριξαν" τη Ρωσία - είδηση ακατάλληλη για δημοσίευση. Θεμελιώδες ζήτημα ασταθείας στο Υποσύστημα Ελλάδος-Τουρκίας-Βαλκανίων το 2018: Η ονομασία των Σκοπίων. 3ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου. Από την επιστημονική σειρά της ΕΤ3 “Το Σύμπαν που αγάπησα” με τους Δρ. Μάνο Δανέζη και Δρ. Στράτο Θεοδοσίου. Η εκπομπή αναφέρεται στην κοινή προέλευση όλων των θρησκειών, όπως επίσης ότι όλες προέρχονται από την αρχέγονη λατρεία του ήλιου. Το Σύμπαν Που Αγάπησα -Τα Χριστούγεννα Των Λαών (1/3) … Αυτή την εποχή ζούμε τη περίοδο των Χριστουγέννων. Ζούμε μέρες γιορτής, ξεφαντώματος, τραγουδιού, ξοδέματος χρημάτων και οικογενειακής θαλπωρής.

Τούρκος στα Πομακοχώρια. «Προ παντός οι Πομάκοι να συνεχίσουν να έχουν ως ιδανικόν των την θρησκείαν, διότι η εις αυτήν προσήλωσίς των είναι πάντα αβλαβής δι’ ημάς» Μηνάς Μηναΐδης, επιθεωρητής Μειονοτικής Εκπαίδευσης (6/7/1966) Ο άγνωστος Αλέξανδρος Υψηλάντης - slpress.gr. «Από της γραφειοκρατίας τη βρόμα κλείσανε όλοι οι πόροι» Μαγιακόφσκι: ο ποιητής του Σοσιαλισμού. Η εκρηκτική προσωπικότητα του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, του πιο ειλικρινούς και αφοσιωμένου αχθοφόρου και οδοκαθαριστή της Οκτωβριανής Επανάστασης που τον ανέδειξε, έρχεται στο εκδοτικό προσκήνιο με δύο νέα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Οι επιρροές του Ναζισμού από το Ισλάμ - slpress.gr. Ο σφαγέας Μλάντιτς και οι ευθύνες της Ευρώπης - slpress.gr. ΧΡΥΣΟ ΚΑΛΥΜΜΑ, ΤΟ - archive.ert.gr.

«'Εφυγε» ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας [Βίντεο] Για μια περισπωμένη… Ο Γιούνκερ και η μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του. Αρθούρος Ρεμπώ: Ο ποιητής της εξέγερσης. Ο άγνωστος Έλληνας ιμπρεσιονιστής - slpress.gr. Αφιέρωμα 28ης Οκτωβρίου: Οι άταφοι ήρωες του Αλβανικού Μετώπου. Λέων Τρότσκι: Για μια Διαρκή Επανάσταση. Δολοφονία Κένεντι: Μια αποκαλυπτική ομολογία λίγο πριν το άνοιγμα των φακέλων. Από την εκτροπή έως την… παρεκτροπή. Η πολύπλοκη σχέση των Αθηναίων με το νερό: Δημόσιες βρύσες, υδραγωγεία κ.λπ. Άγνωστες φωτογραφίες και στοιχεία για τη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη. ΤΟ ΤΆΓΜΑ ΤΩΝ ΑΣΣΑΣΊΝΩΝ. ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ - ASSASIN`S CREED : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ {ΒΙΝΤΕΟ} - ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ.

Ασασίνοι. Ελευσίνια Μυστήρια: Αφιέρωμα στα μεγάλα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας - Εναλλακτική Δράση. Καπετάν Κώττας. Σκότωσε τον Τούρκο Νουρή μπέη και τον εισπράκτορα Ταχήρ. Πρωταγωνίστησε στον Μακεδονικό Αγώνα, τον έπιασαν με προδοσία και κλώτσησε μόνος του το υποπόδιο της κρεμάλας. Κατερίνα Γώγου: Η αντισυμβατική ηθοποιός, η μελαγχολική ποιήτρια. Η Ομηρική Ελληνική Γλώσσα: Αυτό το κείμενο διαδώστε το παντού και σε κάθε περίπτωση φυλάξτε το! Η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής στο διαδίκτυο. Κορέα, το ξεχασμένο σφαγείο. Η Δεξιά στο κυνήγι του Ανδρέα. Νίκος Γκάλης: Ο «γκάνγκστερ» που αγάπησαν οι Έλληνες. Πώς τα αρχαία ερείπια παράγουν πολιτική. Κατάδικοι στα χέρια των Αγγλων. Ετών 112 ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου. Τηλεοπτική λεύκανση. Αφιερώματα - Υπόθεση Σάκο και Βαντσέτι. Γιάνης Βαρουφάκης, μάρτυρας κατηγορίας στον ίδιο του τον εαυτό. Φωτογραφίες: Οι αφανείς ήρωες των πύρινων μετώπων. Άρθρο του Κώστα Λαλιώτη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Τσίπρας καθαρίζει το παιχνίδι και οι άλλοι του κάνουν… βουντού! Έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα. Οι συναρπαστικές ιστορίες πίσω από σημεία της Αθήνας που προσπερνάς απαρατήρητα- μέρος Α! Αποκαλύψεις Κοτζιά για μυστικές επαφές Άιντε με επιχειρηματίες. Όλη η αλήθεια για την πολιτική του Κίσινγκερ εναντίον της Κύπρου: Τον καίει δικό του απόρρητο έγγραφο. Το Καστελόριζο είναι ο κύριος στόχος του Ερντογάν: Πολύτιμη για την Ελλάδα η αξία του. Γιατί η Τουρκία αποκάλυψε ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες των Αμερικανών και της Γαλλίας; Ελεύθερος Αρθρογράφος: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ: Η θέση τους δεν ήταν τυχαία… Ασάντζ: Το μέλλον της ανθρωπότητας απειλείται από προπαγάνδα ελεγχόμενη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ by News247 GR. Το παραμύθι του «μεγάλου νοικοκύρη» Κων. Μητσοτάκη. Διαβάστε τι έγραφε ένας Αμερικανός για την Ελλάδα 66 χρόνια πριν… Θα εκπλαγείτε! H συνέντευξη Μητσοτάκη, που ζήτησε να δημοσιοποιηθεί μετά τον θάνατό του: Ποιοι με έρριξαν. Οι Ποτέμκιν της Μεγάλης Ελλάδας (της Μαριάννας Κατσογιάννου) « Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία. Εδώ και 150 χρόνια στο «απόκρυφο» νησί δημιουργούν το πρώτο τεχνητό οικοσύστημα. Οι 45 αδικαίωτοι νεκροί. 190 χρόνια ελληνικό κράτος: Ψεύτες, ρουφιάνοι και μερικοί ήρωες - Μεγάλα Κείμενα - ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Les arbres remarquables. Les arbres les plus vieux du Monde. Bienvenue à La Haye de Routot (Eure) 17 απίστευτες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων.