background preloader

Transfòbia i #stopbullying #jotambesocAlan

Facebook Twitter

AlanAlbertMontoliu. Transexualidad: "Acosaron a Alan desde los 14 años, su suicidio es un crimen social" La madre del menor transexual de 17 años que se quitó la vida en Nochebuena cuenta en exclusiva para EL MUNDO la desventura de su hijo ¿Cómo sé si mi hijo sufre acoso escolar?

Transexualidad: "Acosaron a Alan desde los 14 años, su suicidio es un crimen social"

El jueves pasado, Alan fue al centro de día por la mañana y habló con la psicóloga. Estaba especialmente triste. Tras casi un mes ingresado por depresión, el chaval de 17 años tenía que volver al instituto y allí había gente que le levantaba la camiseta para preguntarle entre burlas cómo podía ir de hombre teniendo pechos de mujer. O que le tiraba por las escaleras.

Era la versión nueva de los acosos viejos, los que sufrió desde los 14 años en otro instituto y en otra localidad, cuando se atrevió a decir que era lesbiana y a ir de la mano de su novia, tan adolescentes y libres. Entrevista a la mare de l'Alan, el menor transsexual que es va suïcidar. Ha marxat unes dies de Rubí per desconnectar mentre el seu altre fill està repintant l’habitació de l’Alan, que transformarà en un despatx, perquè deixi de fer la seva olor.

Entrevista a la mare de l'Alan, el menor transsexual que es va suïcidar

“Era insuportable”. L’Ester encara no ha entès què li va passar pel cap per treure’s la vida la nit de Nadal. L’Alan va descobrir la seva orientació sexual primer i després es va adonar que no havia nascut en el cos correcte? Sí. Nosaltres sempre havíem vist que no era una noia femenina, ni per gustos ni per manera de vestir, però això a nosaltres no ens havia importat mai. “Va començar el curs un 15 de setembre a Sant Cugat, i el 24 ja tornava a estar ingressat amb un primer intent de suïcidi ”

Commoció a la ciutat per la mort de l'Alan - Societat - Rubí TV. Rubí ha recordat l'Alan aquest migdia amb un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament en un acte que ha aplegat un centenar de persones, entre ells la família del menor i alguns dels seus amics.

Commoció a la ciutat per la mort de l'Alan - Societat - Rubí TV

El jove de 17 anys, recordem, es va suïcidar dijous víctima d'assetjament escolar. Havia passat per 3 instituts diferents i ara es trobava ingressat a l'hospital per rebre tractament per depressió. N'havia pogut sortir uns dies per passar les festes en família. Un menor transexual de 17 años se suicida por acoso escolar. Sábado, 26 de diciembre del 2015 - 20:31 CET La asociación Chrysallis, que agrupa a familias de menores transexuales, anunció este viernes en su página web el suicidio de un menor de 17 años, Alan, que atribuyó a "la presión e incomprensión en el ámbito escolar".

Un menor transexual de 17 años se suicida por acoso escolar

Este menor fue uno de los primeros en Catalunya a los que, a principios de mes, un juez autorizó a cambiar su nombre en el DNI y en los documentos oficiales, tras un proceso en el que contó con el apoyo de su familia. Rubí plora amb impotència la mort de l'Alan. L'àvia, l'Albert, el seu germà, i algun membre més de la família de l'Alan han anat fins a la porta de l' Ajuntament de Rubí convocats per l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, per guardar un minut de silenci.

Rubí plora amb impotència la mort de l'Alan

Ha sigut una sorpresa, ja que quasi a la mateixa hora estaven incinerant el cos del jove rubinenc que la nit de Nadal va dir prou. La ciutat està commoguda per la mort de l'Alan des que es va saber el 25 de desembre més trist a la ciutat. Molta gent el coneixia, encara que no tothom sabia els problemes que el torturaven fins al punt de treure's la vida. Ell i el seu germà formaven part del GAER (Gimnàs Artístic Esportiu de Rubí), i uns quants entrenadors ho han volgut recordar i han anat al minut de silenci amb la dessuadora de l'entitat. Però la seva implicació amb la ciutat anava més enllà, ja que durant molts anys l'Alan i els seus pares han sigut de la Colla de Geganters de la ciutat. Concentració per denunciar el suïcidi d'un menor transsexual assetjat a l'escola. En plenes festes de Nadal, la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert de tristor, diumenge.

Concentració per denunciar el suïcidi d'un menor transsexual assetjat a l'escola

La de les dues-centes persones que s'hi han concentrat per denunciar el suïcidi d'un adolescent transsexual. L'Alan, un noi de Rubí de 17 anys, es va suïcidar dijous perquè, segons la seva família, no va poder aguantar l'assetjament a què se'l sotmetia als dos instituts on havia estudiat, pel fet de ser transsexual. "Todxs somos Alan,... - Asociación LGBTI Algarabía. Bullying. ELS I LES JOVES INDIGNACIÓ. Grup face stopbullying. Un miler de rubinencs clamen contra el bullying i la transfòbia. Un miler de persones han sortit aquest dimarts als carrers en homenatge a l’Alan, el menor transexual que es va suïcidar la Nit de Nadal per un presumpte cas d’assetjament escolar (veure notícia).

Un miler de rubinencs clamen contra el bullying i la transfòbia

La marxa, una de les més multitudinàries de l’any a la ciutat, ha recorregut el centre amb crits de record al jove i de condemna al bullying. Un miler de persones surten al carrer per plantar cara a la transfòbia. El record a l'Alan ha estat constant durant tota la mobilització. / M.C.

Un miler de persones surten al carrer per plantar cara a la transfòbia

Un miler de persones han seguit la marxa, que ha acabat a la plaça Nova Estació. / M.C. El nom d’Alan ha ressonat amb força pels carrers del centre de Rubí aquesta tarda, a mesura que la manifestació convocada contra la transfòbia avançava des de la plaça Pere Aguilera fins a l’estació de Ferrocarrils. Només han passat 5 dies des que un rubinenc transsexual de 17 anys que patia assetjament es va treure la vida, però el seu nom ja s’ha convertit en un crit per la lluita contra la transfòbia i l’assetjament.

Al voltant d’un miler de persones han respost a la crida dels amics de l’adolescent, en una de les manifestacions més multitudinàries que ha vist Rubí aquest any. Centenares de personas marchan en Rubí (Barcelona) contra la transfobia y el acoso escolar. #YoTambienSoyAlan 29-D 2015 #stopBullying #Rubicity - Flipagram created on 12/31/2015. Security Check Required. Pab. REACCIONS i REFLEXIONS. News about #yotambiensoyalan. Macaco. Anem a #StopBullying en els centres educatius(i societat)? #YoTambienSoyAlan. Colla de Geganters de Rubí. Estimat Alan.

Colla de Geganters de Rubí

Nosaltres, els gegants, només sabem que de tant en tant, algú ens porta i ens fa ballar quan sona la música. De qui ho fa no en sabem ni el color de la pell, ni la raça, ni la seva orientació sexual, ni la tendència política, si és gras o prim, calb o amb melena… No distingim cap diferència entre vosaltres perquè des de la nostra alçada tots sou iguals. Així doncs no entenem com entre els humans, que teniu sentiments, no sigueu capaços de respectar tota la diversitat que enriqueix la vostra espècie.

Alan, als nostres gegantons no els havíem vist mai tan tristos. Ens han dit que no els podràs fer ballar perquè has marxat, potser a cercar d’altres mons que et respectin i t’acceptin tal i com ets: una persona, amb les seves virtuts i els seus defectes. Aquesta entrada ha esta publicada en General. Camarada Alan. Casi te conozco, Alan.

Camarada Alan

Me habían propuesto visitarte hace un par de semanas para animarte un poco. Para contarte lo mucho que se liga cuando eres un chico trans, o que el mejor remedio contra el bullying son las amigas, o que en Barcelona hay un estupendo grupo de Joves Trans que se te iban a comer a besos y te iban a enseñar a hablar el lenguaje no-binario, o que te vinieras a ver una peli algún viernes de Espai Trans y te trajeras a la mama contigo para que se tomará un café con el resto de mamis-militantes del Grupo de Familias Trans en la sala de al lado, o que te asomaras a algún evento de la gran familia de Generem o que te vinieras a un concierto de Viruta FtM. Muchos espacios en los que hubieras sido muy bien recibido, en los que te hubieras sentido algo menos solo, pero a los que nunca llegaste. Desde luego, si hay alguien que podía entenderte éramos tus iguales, las decenas de chicos y chicas trans que ayer nos agolpábamos en una concentración para recordarte.

L’Observatori contra l’Homofòbia demana respostes davant el suïcidi del jove transsexual Alan. Concentració contra la transfòbia a la plaça Sant Jaume de Barcelona / JOSÉ LUQUE L’Observatori contra l’Homofòbia ha demanat al Síndic de Greuges que investigui les circumstàncies en què es va produir el suïcidi del jove transsexual Alan, el dia de Nadal. El portaveu d’aquest observatori, Eugeni Rodríguez, ho ha dit al final de l’acte de record d’Alan, que tenia 17 anys, i de solidaritat amb els seus que s’ha celebrat aquesta tarda de diumenge, a la plaça de Sant Jaume, a Barcelona, alhora que en altres punts de l’Estat convocat per col·lectius LGTBI.

La CUP exige aplicar las sanciones contra la homofobia para evitar casos como el de Alan. Publicado 30/12/2015 18:31:57CET BARCELONA, 30 Dic. Mani igualada. Alan era normal. Es la sociedad la que está enferma. Martes, 29 de diciembre del 2015 - 12:42 CET Alan se ha suicidado el día de Navidad. Tenía 17 años y hacía unas semanas que un magistrado había dado el visto bueno para que se cambiara el nombre en el registro civil.

Era la primera vez que en Cataluña se producía una decisión judicial así. La plataforma LGTBI de Cataluña exige responsabilidades políticas por la muerte de Alan. La Plataforma de entidades LGTBI de Cataluña ha exigido «responsabilidades políticas» por el suicido del joven transexual de 17 años Alan, ocurrido el 24 de diciembre en Rubí (Barcelona) por el acoso escolar que padecía, y ha calificado el suceso de «asesinato social». La plataforma recuerda que Cataluña cuenta con la «Ley contra la LGTBIfobia» (la fobia contra Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales) desde octubre de 2014, «que enmarca de una forma muy clara las medidas y acciones necesarias para erradicar la transfobia de los centros escolares de la comunidad.

«No entendemos cómo ha sido posible que los mecanismos que indica la ley no hayan sido implementados de forma absoluta en las escuelas en las que estudió Alan», señala la plataforma. La plataforma exige por ello responsabilidades políticas y expresa su confianza en poder obtener dichas responsabilidades a través la investigación sobre el caso del suicidio de Alan que ha emprendido el Síndic de Greuges. La muerte de Alan y el fracaso del sistema educativo. Frente a la vida plácida y feliz de tantos niños que son aceptados, apoyados y acompañados por sus familias y en sus colegios, nos encontramos con la existencia amarga y desoladora de menores que sufren el rechazo y la incomprensión en los centros escolares y en su entorno. El caso de Alan es el de un adolescente que a pesar del apoyo de su familia, le faltaba el de su entorno social. La situación de bullying que sufría fue la que le obligó a tomar una decisión que realmente no era suya ni voluntariamente aceptada.

El comunicado que emitió Chrysallis, la Asociación de Familias de Menores Transexuales, el 25 de diciembre fue terrorífico. Profesorado, sistema educativo y acoso escolar: ¿Dónde estamos y qué está fallando? TODOS SOMOS ALAN. Pancarta alan. RECURSOS. Menors transsexuals: nens amb vulva, nenes amb penis. Niñas con pene, niños con vulva. La transfòbia i altres mals del nostre món. El método finlandés para acabar con el acoso escolar que está revolucionando Europa. Fer «bullying» està penat legalment? I si en sóc víctima, la policia em pot ajudar? ¿Cómo sé si mi hijo sufre acoso escolar? Violència entre joves. Jove.Cat. Generalitat de Catalunya. Rigau considera que en els casos de bullying el "pitjor és tapar-ho i esperar que l'alumne marxi" BULLYING. En aquesta pàgina anem afegint materials específics adreçats a prevenir conductes de maltractament i de victimització.

ASOCIACIÓN NO AL ACOSO ESCOLAR. Acoso Escolar - AcosoEscolar. Joc en línia "Com visc els meus conflictes" UNICEF Costa Rica - Centro de Prensa - MEP PRESENTA PROTOCOLO ACTUALIZADO PARA ATENDER Y PREVENIR EL MATONISMO EN LAS AULAS. Guia Bullying CostaRica. Hollysiz - The light [Clip officiel] Hornbach "Sag es mit deinem Projekt" Benny - Little Game. Video: Jóvenes de Pamplona crean una asociación contra el bullying. El Casal de Joves protagonitza una campanya de prevenció de l'assetjament escolar als instituts. 5 recursos para combatir el acoso escolar o bullying. NIÑO de 11 años se SUICIDA por BULLYING. ‘Ciberbullying’ en niños de nueve años por Whatsapp.

El bullying no es un juego de niños. Bullying: Así funciona un colegio antiacoso. Innovación audiovisual en la escuela rural contra el bullying. El Consell Escolar es reuneix per tractar el problema de l’assetjament escolar. 7 APPs para combatir el Bullying #infografia #infographic. Ante el Bullying, tolerancia =. Cuento infantil. La ‘soldado’ Milla deja KO a su infancia. Un programa piloto establecerá un protocolo contra el "bullying"