background preloader

Benny - Little Game

Benny - Little Game

http://www.youtube.com/watch?v=WNr3x1kVVEc

Related:  StéréotypesKönsidentitet & sexualitetTransfòbia i #stopbullying #jotambesocAlanemcKönsroller

Få vill vänta med operation I USA pågår sedan länge diskussionen kring intersexuellas rättigheter. I Sverige har de än så länge ingen egen förening men frågan diskuteras både inom RFSL och RFSU. Den internationella debatten kring hur intersexuella behandlas har väckts mycket tack vare organisationen ISNA, Intersex Society of North America som grundades i mitten av 1990-talet. ISNA är en förening för intersexuella som starkt ifrågasätter ingreppen som görs på barn med avvikande könsorgan. De menar att det är fel att operera någon som inte själv kan vara med och fatta beslut om det.

”Jag har inte ångrat mig en sekund” Sofie Åberg har valt att sterilisera sig för att inte riskera att bli gravid. Att hon inte vill ha egna barn tas sällan på allvar och hon möts ofta av högljudda protester. Den tredje december 2009 klev Sofie Åberg in i operationssalen på sjukhuset i Göteborg, där hon pluggade. Hon var 28 år och hade i flera år sett fram emot att få göra det här ingreppet som skulle göra henne steril, barnlös för all framtid. Hon var säker på sin sak och kände ett inre lugn. ”Folk tittar extra mycket när jag tar av mig tröjan” – Ibland tänker jag att jag är ett stort fel. För ett och ett halvt år sedan gick Viktor till gayhälsan för att testa om han hade några könssjukdomar, i stället fick han reda på att han hade Klinefelters syndrom 47XXY. – Jag tänkte ”Jaha spelar det någon roll?”

Män och kvinnor är lika som bär Män onanerar mer och tycker bättre om tillfälligt sex. Annars är kvinnor och män lika. Men fördomar om könsskillnader får kvinnor att prestera sämre. Fostran till flicka blev pojkes död Intresset för intersexualism blev stort i slutet på 1800-talet. De medicinska experterna som ofta var mycket konservativa ville hålla en tydlig gräns mellan könen för att bekämpa homosexualitet. Att födas som ett mellanting mellan man och kvinna blev då någonting problematiskt.Under 1900-talets första hälft växte bland läkare och psykologer uppfattningen att det är miljön och inte biologin som formar oss till man eller kvinna. Denna teori blev betydelsefull för behandlingen av intersexuella. Om kön gick att skapa enbart utifrån uppfostran skulle det innebära att intersexuella barn kunde placeras i önskvärd könsroll, efter att deras könsorgan "normaliserats"John Money som under 1960-talet var en erkänd psykolog gick i bräschen för denna teori, som han även tillämpade i praktiken. När han vid fjorton års ålder fick veta vad som hänt honom som liten började han leva som man och genomförde i vuxen ålder ett könsbyte.

”Tjejerna kan ju inte ens reglerna” England skrev i veckan historia när deras damlandslag för första gången fick spela en landskamp på nya Wembley. Det slutade med en 0-3-förlust men var ändå en viktig milstolpe för sportens utveckling i landet. Det visar inte minst en mycket hyllad insändare som dök upp på tidningen I:s redaktion efter matchen. Mäktiga 45 619 personer såg Englands damer spela den historiska matchen på Wembley mot Tyskland. Det slutade med en tung 0-3-förlust men var trots allt en seger för damfotbollen i landet.

Nico föddes med tvetydigt kön Vitblommiga äppelträd, grönt gräs och klarblå himmel. En stenmur ringlar sig runt parken. Innanför den finns klätterställningar där lintottsungar är i full färd med akrobatiska övningar. Deras tjoande småländska tillsammans med äppelträdsidyllen för inte oväntat tankarna till Astrid Lindgrens sagovärld. ”Att bli mamma har inte tillfört mig något” Ångra föräldraskapet | Del 1 I våras utbröt en häftig debatt om moderskap i Tyskland. Fokus låg på frågan om man får ångra att man blivit mamma. Det började med att tidningen Süddeutsche Zeitung skrev om den israeliska sociologen Orna Donaths studie ”Regretting motherhood: A sociopolitical analysis” som publicerats i en vetenskaplig tidskrift.

Related: