background preloader

Programozás

Facebook Twitter

DKRMG Android Szakkör Kezdőlap. A honlapon megjelő tartalom és a szakkör tananyaga első sorban a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium 2014/15-ös tanévében feliratkozott diákjai számára készültek.

DKRMG Android Szakkör Kezdőlap

Jelentkeznél? Nem késő! A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumba jársz? Nem írtál még Android programokat, de szívesen belevágnál? Írj egy emailt a címünkre (dkrmg.android@gmail.com) az alábbi információval: MeMOOC. Prognyelvek portál. Pair Programming-in-a-Box: The Power of Collaborative Learning. Pair programming is a collaborative learning method in which students program in pairs instead of individually.

Pair Programming-in-a-Box: The Power of Collaborative Learning

This approach significantly improves college students' programming competency and increases the likelihood that both male and female students become and remain computer science majors. During pair programming, students work in tandem at one computer while completing regular programming assignments. The "driver" controls the mouse and keyboard while the "navigator" makes suggestions, points out errors, and asks questions. Teaching Computer Science Fundamentals: Getting Started #1.   Google Developers. Python az iskolában Wiki - Wikia. Az iskolában „A Python használata során a tanulók csak azt a kódot látják, ami csinál is valamit :).”Vida Tamás Miért vagyunk itt?

Python az iskolában Wiki - Wikia

Filozófiája és fejlesztőinek víziója szerint a programkód tisztasága és olvashatósága fontosabb a futási sebességnél. A virtuóz megoldásokat, a zsonglőrködést – szemben mondjuk a Perllel – nem támogatja. Készítői formai útmutatót is mellékeltek az egységes kódírás támogatására és a Python zenjéről beszélnek. Adatszerkezetei kényelmesek és rugalmasak. A Python a Pascaltól (begin ... end) és a C-től ({...}) eltérően nem páros jelekkel, hanem behúzásokkal jelöli a blokkokat, így a bekezdéses kódírást egyenesen kikényszeríti (megspórolva némi redundáns rábeszélést a tanárnak). Értelmezős programnyelv lévén fordítás nélkül futtathatjuk programjainkat, mint a régi szép BASIC-es időkben, így a diákok gyorsan láthatják próbálkozásaik eredményét.

Hogyan segíthetsz, hogyan tudsz olvasni? A lap tetejéről bármikor egy kattintással elérheted a tartalomjegyzéket. jQuery plugins - A legjobb jQuery plugin-ok egy helyen. Interaktív XHTML tananyag. A JavaScript nem más, mint egy olyan script nyelv, amely a HTML kódok korlátozott alkalmazási lehetőségein kívánt javítani.

Interaktív XHTML tananyag

A Netscape cég fejlesztette ki, azóta más böngészők is támogatják. A JavaScript lehetőségei a fejlesztések hatására egyre bővültek, az újabb és újabb verziókat más-más verziószámmal jelölik. JavaScript 1.0 JavaScript 1.1 JavaScript 1.2 JavaScript 1.3 JavaScript 1.4 JavaScript 1.5 JavaScript 1.6 Böngésző támogatottság A különböző böngészőprogramok más-más javascript verziót támogathatnak. A Firefox, Mozilla, Netscape 7/8, Opera 7+ támogatja az 1.6-os verziót A Netscape 6 az 1.5 -s verziót támogatja Az Opera 6 az 1.4 -es verziót támogatja A Netscape 4.5, Opera 5, Internet Explorer 6 az 1.3 -as verziót támogatja A Netscape 4 az 1.2 -es verziót támogatja Ezeket figyelembe kell vennünk a scriptek felhasználásánál.

JavaScript%20tananyag szimki. MinecraftEdu. Ne csak játssz a videojátékkal, készítsd is el! 8 és 13 év körüli gyerekek, lányok, fiúk vegyesen hallgatták meglepő nyugalommal múlt szombat délelőtt Ungváry Fannit, a Hátsó Kapu szakmai vezetőjét.

Ne csak játssz a videojátékkal, készítsd is el!

Videojáték-készítő programra érkeztek a Dohány utcai helyszínre és bár mindenki közelében ott pihent egy laptop vagy egy tablet, arról szólt a beszélgetés, hogy ki milyen történettel érkezett a hétvégére. Volt, aki rögtönzött, más néhány kulcsgondolatot dobott be, amit a többiek lelkesen fűztek tovább. A szülők többsége lepattant, de senki sem érezte magát elveszettnek, mert egy héttel ezelőtt a gyerekek nagyobbik része már részt vett egy előkészítő, szintén ingyenes workshopon.

Ennek köszönhetően a felhasznált játékfejlesztő programok sem voltak ismeretlenek. Fotó: Hátsó Kapu / Facebook. Napraforgó Könyvkiadó. Year of Code. BlueStacks - 90 Million Android Users and Counting. Overview of Google Apps Script - Google Apps Script.

Google Apps Script is a scripting language based on JavaScript that lets you do new and cool things with Google Apps like Docs, Sheets, and Forms.

Overview of Google Apps Script - Google Apps Script

There's nothing to install — we give you a code editor right in your browser, and your scripts run on Google's servers. If you're new to JavaScript, Codecademy offers a great course for beginners. TavIR - Mikrokontroller világ. App Inventor. The Logic Lab: simulating simple circuits of logic gates. S4A. Home of Dash and Dot, robots that help kids learn to code. Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam. … csináld meg a saját lehetőséged egy új szakmával, ami több keresetet, jobb életszínvonalat és függetlenséget hozhat Neked!

Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam

A válságban ez a legjobb, amibe invesztálhatsz: a saját boldogulásodba! 5 ok, amiért érdemes itt lenned: Erős piac, sok munkalehetőség: Magyarországon majd egymillió vállalkozás létezik és ehhez mindössze kb. százezer céges weboldal. Óriási piac, ahol mindig van munkalehetőség. Nem is beszélve arról, hogy egy cégnek sokszor nem csak egy weboldala van…Könnyű elkezdeni: nem kell éveket tanulnod, hogy elindulhass a pályán. Miért hallgass rám? Cziráki Barbara vagyok, webdesigner oktató.

Nézd csak, megmutatom, miért fog Neked nagyon tetszeni a Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam: Megnyugtató biztonsággal és örömmel sajátíthatod el a webdesign és weblap készítés csínját- bínját, profi szinten, a saját számítógéped mellett ülve. A tanfolyam után gyakorlati- és karrier lehetőség is várja a legjobbakat. indul a Profi Otthoni Webdesign Tanfolyam. W3Schools Online Web Tutorials.

MIT App Inventor. Get Started Follow these simple steps to build your first app.

MIT App Inventor

Blockly Games. Learn. Khan Academy. Anybody can learn.