background preloader

IKT i undervisningen

Facebook Twitter

Om Classroom - Classroom Hjälp. Classroom är tillgängligt för alla som har Google Apps for Education, en kostnadsfri svit av produktivitetsverktyg som omfattar Gmail, Dokument och Drive.

Om Classroom - Classroom Hjälp

Classroom är utformat för att hjälpa lärare att skapa och samla in uppgifter papperslöst och omfattar tidsbesparande funktioner som möjligheten att automatiskt göra en kopia av ett Google-dokument för varje elev. I Classroom skapas även mappar på Drive för varje uppgift och för varje elev så att organisationen underlättas. Eleverna kan hålla reda på vad som ska lämnas in på sidan Uppgifter och börja jobba med uppgifterna med ett enda klick.

Lärarna kan snabbt se vilka som har eller inte har lämnat in en uppgift och ge feedback direkt i realtid samt sätta betyg i Classroom. Titta på ett videoklipp om Classroom: Så här fungerar det Enkel konfiguration Lärarna kan lägga till elever direkt eller dela en kod med sin klass för att gå med. Sparar tid Förbättrad organisering Förbättrad kommunikation Prisvärt och säkert. Mitt Flippade Klassrum. I tisdags var jag i Ronneby och föreläste för gymnasie/komvux-lärare om flippat klassrum med förmågor i fokus.

Mitt Flippade Klassrum

Under föreläsningen hade jag inslag av interaktion, bl.a. fick pedagogerna möjlighet att själva, med hjälp av den digitala anslagstavlan Padlet, synliggöra olika metoder och verktyg som de använder i sitt klassrum. Ett av namnen som kom upp på vår padlet var Zaption, en av deltagarna berättade att Zaption är ett fantastiskt verktyg när man arbetar med flippat klassrum. Zaption ger användarna en möjlighet att dela flippar, men även en möjlighet att lägga in frågeställningar inne i flippen, vilket gör eleverna mer aktiva under tiden de tittar. Jag blev nyfiken och ville ta reda på mer.

Dagen efter fick jag ett mail från Sarah Jingfors, samma pedagog som tipsat om Zaption under föreläsningen. MIK-rummet. Nybörjarguide ~ Kilskrift. Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra!

Nybörjarguide ~ Kilskrift

Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Dessutom har jag med i radioprogrammet Skolministeriet när det handlade om det flippade klassrummet. Här kommer Aaron Sams och Jonathan Bergmanns föreläsning från BETT 2013. Här är ett blogg inlägg som heter The Flipped Classroom Guide for Teachers.Flippat London - del 2 Sen föreslår jag att du gå vidare med att titta igenom en del länkar: Den första är Salman Khans föreläsning på TED från 2011.

Så nu har du ett begrepp om vad Flippa klassrummet innebär. Men om du nu står på steget"Hur gör jag det? ". Blogga Det finns flera blogghotell, men jag rekommenderar att du använder Blogger, Wordpress eller Moobis. Roliga besöksräknare har du här och i form av en jordglob här. TextReadSpeaker - Gör så att dina blogläsare kan få texten uppläst.Blogbooker - gör din blogg till en bok. Om upphovsrätt. Kilskrift. Google Apps for Education. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education. Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning.

Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education

Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på digitala verktyg. Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras varje vecka. De olika verktygen är inte direkt kopplade till en specifik nyckelstrategi eller olika metoder utan det finns en stor flexibilitet och valfrihet att anpassa användandet av olika digitala verktyg i undervisningen efter behov.

Foton, bilder och illustrationer För att synliggöra lärandet och förstärka texter så kan lärare och elever använda sig utav olika foton, bilder och illustrationer från t.ex. För er som vill hitta gratis fria bilder på Internet rekommenderas följande sajter: www.fotofinnaren.se Filmer. Digital tools for educators and students. Today I dove into an ocean of web sites, apps and other digital tools during my study day.

Digital tools for educators and students

I'm looking to refresh my digital skills and I had lots of ideas pop up today, while looking at some old and new web pages. Here I've tried to collect many of the ones I was introduced to today and I've also commented on some tools that I've used myself, at least a few times.Digital tools for responses/quizzes/surveys/exit tickets: (* = my favorite ones right now) AnswerGarden * A web whiteboard GoSoapBoxKahoot *MeetingWords MentimeterPadletSocrative * TodaysMeetTricider *Voto Other digital tools for education (for formative assessment, podcasts, presentations, storytelling ...)

Canva - love to make posters with this one...ClassDojo CoggleGedditInklewriter JingLinoLucidchartMovenoteNearpodPearltrees - this is where I collect my favorite web pages...PixtonPlickersPodbeanPodOmaticPopplet Powtoon - I've made a few videos using Powtoon, it takes time, but works well!