background preloader

Felvételi

Facebook Twitter

1óra_quiz copy by Edit Tarczal-Márta on Genially. QUIZ,DETECTIVE,START,felvételi feladatok: miden helyes válasszal egy újabb lakatot nyitsz ki.

1óra_quiz copy by Edit Tarczal-Márta on Genially

Számold meg, hogy hány lakatot sikerült elsőre kinyitnod! Online-Übungen von Claus Lenz für jugendliche Zuwanderer und Flüchtlinge. JatekMatek. Sziasztok!

JatekMatek

Legfőbb célunk az otthontanulás segítése, matematika tantárgyból. A matekleckék tollbamondásán túl egyes területekhez fejlesztő játékokat, szoftvereket, felületeket mutatunk be. Módszerünk a játékok, a valóságközeli matematika és más, akár művészeti ihletésű eszközök bekapcsolása a matematika tudás elmélyítésének érdekében.Kiemelt célcsoportjaink az egyes vizsgafajták: a középiskolai felvételi, vagy az érettségi vizsga.Látogassatok meg bennünket Facebook oldalunkon és a YouTube csatornánkon!

Pánczél Róbert (matematika-fizika-informatika szakos középiskolai tanár) Facebook oldalunk: Megoldások ellenőrzéséhez használd: Otthoni tanuláshoz a GeoGebrát: Kedves Látogatónk! Heni néni. Magazin Időszaki folyóirat, amely színes nyomásé, aktuális, képeket, riportokat, cikkeket közöl.

Heni néni

Megoldás Az irodalmi művek befejező része, mely a bonyodalmak megszűnését ábrázolja, vagy az ebből kivezető utat mutatja meg. Legfőbb törvénye, hogy logikusan következzék az előzményekből. Megszakítás A mondat megszakítása, mellyel a költő határozatlan, zavart vagy izgatott lelkiállapotát fejezi ki. Megszemélyesítés Olyan szókép, amely állatokat, növényeket, természeti jelenségeket, élettelen dolgokat emberi tulajdonsággal ruház fel.

Megszólítás Mondatokba beépülő stiláris eszköz, amellyel az író a mondanivaló tárgyához fűződő érzéseit fejezi ki. Közvetlenebb hangot termet, személyesebbé teszi a művet. Mese Csodás elemeket tartalmazó kitalált történet. Jellemzői: - fantasztikus, csodás elemek - időben és térben fiktív. Heni néni. Sikerrecept a 8.-os felvételihez. Ha túl vagy a fenti két feladatsoron, itt az ideje, hogy nekiállj egyenként a következő témakörök közül azoknak (de csak azoknak!)

Sikerrecept a 8.-os felvételihez

, amik nehezebben mentek. (ha pl. semmi gondod a törtekkel, tizedes törtekkel, mértékegységekkel, akkor ne vesztegesd rájuk az időt, ugorj a következőre!) Törtek (felv. tréning 1. modul) Tizedestörtek, mértékegységek (2. modul) Az alábbi témakörök nagyon fontosak, látod, minden feladatsorban több szöveges feladatot is adnak, ezért ezekre érdemes felkészülni! Arány, arányosság (3. modul - felvételi feladatsorok nélkül) Százalék (4. modul - felvételi feladatsorok nélkül) Algebra és egyenletek (5. modul - felvételi feladatsorok nélkül) Szövegesek, egyenlőtlenségek (6. modul - felvételi feladatsorok nélkül) A felvételi felkészítő tréning videóival bepótolhatod minden hiányosságodat, és be is gyakorolhatod a szükséges fogásokat, feladattípusokat.

Központi felvételi feladatok 2006-2019. Általános információk a feladatlapokról A központi felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind az anyanyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek.

központi felvételi feladatok 2006-2019.

A feladatlapokat készítő – gyakorló pedagógusokból álló - bizottságok a Nemzeti alaptanterv alapján állítják össze a feladatsorokat. Munkájukban alapelv, hogy nem részesítik előnyben egyik jelenleg forgalomban lévő tankönyvcsalád anyagát sem. Azzal is számolnak, hogy az egyes iskolákban a tananyag feldolgozása nem egyforma ütemű, ezért a feladatlapok elsősorban az adott évfolyamot megelőző évfolyamok tematikus anyagára építenek. Az írásbeli központi felvételi vizsga célja elsősorban az eredményes középiskolai tanuláshoz szükséges alapvető készségek és képességek, kompetenciák felmérése, ezért egyik feladatlap sem hagyományos tantárgyi teszt.

Segédletek a középiskolai felvételihez. A nyolcadikos segédletek listáját összeállította: Karott.

Segédletek a középiskolai felvételihez

. [ oktatas.hu ] Központi írásbeli feladatsorok, javítási útmutatók (a 2013-as és az azutáni feladatlapokkal kezdve) Matematika – Dr. Gyarmati Zsuzsanna: Készülj a matek felvételire! 8. osztályosok részére Elméleti összefoglaló (hiányzik belőle az átváltás, de a szóbelin kézdezhető elméletet is tartalmazza) – Dr. . – Sokszínű matematika tankönyvek 7. és 8. osztály (szöveges feladatok) – Berkes Klára: Ki(s)számoló nagyoknak 5. o. . – Ujvári István: A gondolkodás alapiskolája DX2017 ajánlása. Online leckék, kidolgozott feladatok (matematika, informatika) Lapszög, merőleges vetület kidolgozott feladatok, 45, 90, 60 fokos lapszög, szakasz merőleges vetülete Egyenletek megoldása (egyszerű, zárójeles, összetett zárójeles, törtes, abszolút értékes, binom négyzetes, AxB=0 típusú, egyszerű szöveges feladatok megoldása egyenlet segítségével) Szöveges feladatok megoldása egyenletek segítségével (különböző típusok) Hasáb.

Online leckék, kidolgozott feladatok (matematika, informatika)

Kurzus: Webkurzus oktatóvideók, Topic: Matek oktatóvideók. A koronavírus miatt kialakult helyzetben mi is igyekszünk a magunk eszközeivel segíteni.

Kurzus: Webkurzus oktatóvideók, Topic: Matek oktatóvideók

Itt a felvételi előkészítő online kurzusainkban használt oktatóvideókat osztjuk meg ingyenesen mindenkivel! Kérés ("szerzői jog"): Több éves munka van ezeknek az anyagoknak az összeállításában. Jó szívvel tesszük most közzé, de kérjük, NE VIGYÉTEK EL az anyagokat az oldalról! Köszönjük! Kovács KrisztinaTöreky SzilviaFarkas Róbert - Kérdés esetén kereshettek az alábbi e-mail címen: farkas.robert@webkurzus.hu.