background preloader

IKT

Facebook Twitter

Pp adventure tutorial. Så gör du en podcast på nollbudget - Internetworld. Innehållet i denna artikel: 1. Så spelar du in en podcast 2. Så jobbar Karin och Sara med sin podcast Det viktigaste att komma ihåg när du gör en podcast är att även om vi numera kan göra fantastiska saker för att fixa dåliga bilder till och med i gratisprogram så är ljud mycket svårare att rädda, särskilt för lekmän. Teknikstöd. Visualiserat Lärande: På Chromebooks tillåt endast Google Dokument under provtillfällen. När det var dags för nationella proven och uppsats-delen i svenskan så löste jag behoven på ett smidigt sätt som jag tänkte jag kunde dela med mig utav.

Visualiserat Lärande: På Chromebooks tillåt endast Google Dokument under provtillfällen

Kort sätt handlar det om hur jag gjorde så att alla Chromebooks som tillhörde eleverna som gjorde provet endast kunde komma åt och skriva Google Dokument, alla andra sidor och appar var under provtiden blockerade. Läs längre ner för hur jag gjorde denna enkla och gratis justering. För er som inte är bekanta än med Chromebooks så kan man säga att det är som en enkel bärbar dator där endast webbläsaren kan användas. Ofta så beskriver man hårdvaran "Chromebook" och mjukvaran "Chrome OS" som samma sak, men faktum är att man kan till exempel ominstallera gamla bärbara datorer oavsett märke till att fungera som Chromebooks.

Det tar tid att införa programmering i Englands skolor. I början av november presenterade Royal Society sin rapport After the Reboot – Computing Education in UK Schools.

Det tar tid att införa programmering i Englands skolor

Här tittar forskare närmare på hur det har gått sedan införandet av det datavetenskapligt inriktade ämnet computing i den engelska skolan 2014. I rapporten ger forskare också förslag på vad som kan skolor kan göra för att främja den fortsatta utvecklingen. After the Reboot är en uppföljare till Shut Down or Restart? Från 2012. Tillsammans med Nestas rapport NextGen, som kom året innan, lyfte den fram digital kompetens och programmering i den engelska skoldebatten.

How to Create an Interactive Diagram in Google Slides. Digitala Världen: Ditt livs viktigaste tal... Fyra aspekter av digital kompetens konkreta exempel – Google Drive. En guide till Canva och Thinglink. Digitala resor höjer motivationen i Sara Bruuns klassrum. Blueprint - enklare lektionsplaneringar för lärare. Blueprint - enklare lektionsplaneringar för lärare. Connect and Learn Together ❘ PenPal Schools. Kom igång med programmering – Kodboken. Google Cast for Education Gets Your Students on the Same Page. Röstinmatning i Google Docs. Hjälp av Datorn. För dig som är dyslektiker finns anpassade böcker På Legimus kan du söka och låna anpassade böcker.

Hjälp av Datorn

Bakom webbplatsen står Myndigheten för tillgängliga medier. Du kan efter att du skaffat konto hos dem ladda ned böcker i ljudformat med text och utan text. Böckerna går naturligtvis också att läsa/lyssna på i Ipad via Legimus Appen. klicka på länken nedan www.legimus.se. Guide: Så viralgranskar du Youtubefilmer – fem enkla steg. 1. När unga lever i cyber-space. Text av Jesper Juul. Av Jesper Juul Är det ett problem att barn får ett intresse som uppslukar dem totalt?

När unga lever i cyber-space. Text av Jesper Juul

Först och främst måste vuxna visa intresse och engagemang för det barnen ägnar sig åt. Digitala verktyg – supertips. Det går att använda digitala verktyg på ett strukturerat och ändamålsenligt sätt, till exempel för flippar, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning, som ger goda resultat (Läs om STL-studie här).

Digitala verktyg – supertips

Men för många är vägen dit fylld av ”digital stress”, det vill säga man har förstått vad verktygen kan tillföra undervisningen, men insatsen att lära sig verktygen är just nu alldeles för stor. Därför blir det oftast ingenting. En sätt att göra berget lite lägre är att introducera enklare digitala verkyg regelbundet, till exempel med ett tips i månaden. Då hinner alla testa tipset och kan delge varandra erfarenheter. Vi kan kalla dem supertips: Utan inbördes ordning. NE lanserar digitala läromedel - NE Nationalencyklopedin AB. NE Nationalencyklopedin AB (NE) lanserar nu sin satsning på digitala läromedel.

NE lanserar digitala läromedel - NE Nationalencyklopedin AB

NE utvecklar och erbjuder sedan tidigare digitala kunskapstjänster för bland annat skolor. Lanseringen markerar en ny milstolpe i kunskapsföretaget NE:s historia. NE:s digitala läromedel är interaktiva och ger läraren stor flexibilitet och möjlighet att anpassa undervisningen till varje klass och varje elevs individuella förutsättningar och behov. Digitala verktyg – supertips. DATORN i UTBILDNINGEN. PER KORNHALL E-post: me@perkornhall.se Forskning/skolreformer "Vi kanske skulle passa på att använda skolkrisen till att på ett kreativt och forskningsbaserat sätt skapa system där professionerna tillsammans med forskare får en reell möjlighet att påverka och utveckla sin verksamhet?

DATORN i UTBILDNINGEN

" Ett paradigmskifte behövs I sin bok ”Learning To Improve: How America’s Schools Can Get Better at Getting Better” målar författarna Bryk, Gomez, Grunow och LeMahieu upp en alternativ och forskningsbaserad bild av hur skolor kan utvecklas. Deras utgångspunkt är USA men boken är utan tvekan aktuell också i Sverige. Med Skype lyfter vi taket på klassrummet. Skype in the classroom är en väldigt bra tjänst för att ta göra din undervisning global.

Med Skype lyfter vi taket på klassrummet

Du behöver skapa ett vanligt Skypekonto på skype.com och ett konto på Skype for education. Ditt Skypekonto använder du för att logga in på Skype for education. Det jag och mina elever började med är Mystery Skype. Det är en modern variant av det gamla hederliga spelet "20 frågor". På Skype for education-sidan anmäler du att du vill delta i Mystery Skype och kan också leta efter andra deltagare över hela världen. Om man känner sig osäker och aldrig provat kan man alltid börja med en skola i Sverige. How to Set Up and Run a Mystery Skype Session.