background preloader

Teknikstöd

Teknikstöd

http://laromteknikstod.se/

Related:  hjälp itIKT

Läs och skriv på iPad Första utkastet:) uppdatering kommer pixabay.com Den digitala tekniken kan göra inlärningen i skolan mer tillgänglig, men det fungerar inte utan pedagogens kunskaper om lärande. Tekniken lär inte barnen, det krävs mer… Leva & bo - 10 saker du inte visste din Iphone kunde göra 1. Olika vibrationer Du behöver inte alls ha samma vibration eller ljud till allting. Gå in på inställningar och välj ljud, sen går du ned till ”ljud- och vibreringsmönster” och där kan du på alla olika saker klicka och ändra både notisljud och vibrering. Du kan exempelvis ha en sorts vibrator för sms, en annan för mejl och en tredje för Facebook. När du gjort det behöver du inte plocka upp luren varje gång den vibrerar.

iMovie Jag har haft lite ångest över att jag inte varit så aktiv i min blogg, men tänkte: Bättre sent än aldrig Denna vecka har vi jobbat med film på Rutsborgskolan, treorna har satt igång med att göra filmer om våra asagudar, medan sjuorna gör reklamfilmer om skolan eller "vad gör du om det börjar brinna på skolan". Jag hade en genomgång för treorna i hur man enkelt skapar greenscreen-klipp och hur man redigerar i iMovie. Nu har de satt igång att filma sina olika scener. De använder MacBookens inbyggda webbkamera och Photo Booth.

Applista för elev med språkstörning Jag fick till Skoldatateket i Lysekil en fråga innan sommarlovet om jag kunde ta fram lite förslag på appar till en elev som ska börja skolan till hösten och som har en språkstörning. Det står i Lgr11 på sidan 8 om En likvärdig utbildning: ”Hänsyn skall tas till elevernas olika förutsättningar och behov. Det finns också olika vägar att nå målen. Skolan har ett särskilt ansvar för de elever som av olika anledningar har svårigheter att nå målen för utbildningen.

Elva spel du inte får missa Nöje Från nybörjarspel till tung strategi. Det är bara att slå sig ned och börja spela. Alien Frontiers Här försöker man få ut så mycket som möjligt och samtidigt blockera motståndaren. Glömt lösenkoden eller enheten har avaktiverats Språk Om du ställt in en lösenkod på din iPhone, iPad eller iPod touch och du eller någon annan angett fel lösenkod för många gånger, kommer enheten att avaktiveras tillfälligt. Läs om vad du ska göra om du inte kommer ihåg din lösenkod eller om din enhet visar ett meddelande som säger att den är avaktiverad. Talsyntes - ett mångfacetterat verktyg för alla Många av Sveriges kommuner har satsat på kommunlicenser när det gäller olika alternativa verktyg som talsyntes, bokstavsljudning, tal/ljudböcker, rättstavningsprogram m.fl. Tyvärr introduceras dessa program nästan endast för elever med läs- och skrivsvårigheter och i princip alltid först när dessa elever redan har misslyckats i sin läs- och skrivinlärning, fastän detta är verktyg som ALLA elever faktiskt skulle kunna ha nytta av. Att ha nytta av andra digital verktyg, behöver således inte innebära att man inte kan läsa. Lika lite som att använda en cykel inte innebär att man inte kan gå. De flesta av oss vill helt enkelt göra vardagen lite enklare, smidigare och tillgängligare - konstigt vore det väl annars. Ofta tecknas serviceavtal med företagen bakom programmen, vilket faktiskt ger alla elever möjlighet att ladda ner programmen i hemmet utan kostnad.

Ågrenska Ågrenska, ursprungligen Ågrenska konvalescenthemmet[1], är ett av Socialstyrelsen upphandlat nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser.[2][3][4] Ågrenska fungerar som en mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar samt för deras familjer. Ågrenska ligger på Lilla Amundön utanför Askim, strax söder om Göteborg. Historia[redigera | redigera wikitext] Grosshandlaren Axel H. Ågren i Göteborg och hans hustru Louise förvärvade år 1911 Lilla Amundön för 26 000 kronor,[5][6] med syfte att uppföra ett konvalescenthem för sjuka barn. Arkitekt var Otto Dymling.[7] Efter att ha uppfört en huvudbyggnad och en vaktmästarbostad donerades anläggningen till Göteborgs barnsjukhus.

Lär dig att utnyttja din smarta mobiltelefon! - FunkaPortalen En smart mobiltelefon är ett effektivt och diskret hjälpmedel som du alltid har med dig. Att använda de appar och funktioner som finns till din smarta mobiltelefon kan därför vara ett bra alternativ eller komplement till att skaffa traditionella hjälpmedel. Du kan spara både tid, energi och pengar på att lära dig att utnyttja din mobiltelefon. Denna översikt fokuserar på hur du på olika sätt kan använda en smart mobiltelefon som hjälpmedel.

Målet: Bygga en bra digital miljö i skolan De tekniska verktygen finns redan för att dyslektiker kan få samma förutsättningar i skolan som alla andra. –Det svåra är att få till det i en vardagsmiljö för barnen, säger Stefan Bonn. Han är samordnare på Specialpedagogiska skolmyndigheten i frågor som gäller IT i lärandet. Han ser de senaste årens utveckling av tekniska verktyg för dyslektiker som en revolution. Svarar inte eller går inte att slå på Språk Symptoms Din iPhone, iPad eller iPod touch slutar ibland att reagera när du försöker styra den med knappar och reglage eller genom att trycka på skärmen och kan visa upp ett eller flera av symtomen nedan: återgår inte till hemskärmen när du trycker på hemknappen vaknar inte från viloläge när vilo-/väckningsknappen trycks ned går inte att slå på (eller tänds inte) när du använder någon av knapparna låser sig vid Apple-logotypen vid start verkar ha låst sig eller svarar inte går inte att använda Dra för att låsa upp eller Dra för att stänga av.

10 saker alla som har en iPhone måste veta. Jag trodde verkligen att jag visste hur min telefon fungerade. Men oj så fel jag hade. Man kan ju verkligen göra hur mycket saker som helst med sin iPhone.

Related: