background preloader

Mat för träning

Facebook Twitter

Ingefära för immunförsvar och leder. Ingefära för immunförsvar och leder Testa en frukostshot med ingefära, honung och citron!

Ingefära för immunförsvar och leder

Ingefära tillhör kategorin superfood och är bra för hjärta, hjäna, mage och leder. Prova att kickstarta dagen med denna shot, obs den är stark så du vaknar till ordentligt. Receptet ger ca 1 liter och räcker i ett par veckor (för en person). Receptet kommer från boken ”Det gröna skafferiet” av Karoline Jönsson som också berättar att denna dryck förbättrade hennes pappas knäartros. Ingefärsshot 200 – 300 g färsk ingefära 1 liter vatten 1/2 dl flytande honung 2 citroner, saften Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn.

Sila av, tillsätt honung och rör tills den har lösts upp. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner i ingefärsvätskan. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Hon häller krossad frukt på bakpapper. Slutresultatet? Det här ska jag pröva! Hur ska jag äta för att bygga muskler? Hej, är en kille på cirka 80 kilogram och 173 centimeter, som tränar 4-5 gånger i veckan och vill öka så snabbt som möjligt i muskler, har redan ett bra träningsschema, men är lite osäker på om jag äter bra nog, är det något speciell mat som räknas som ”dundermat´´ och när ska man äta/hur ofta.

Hur ska jag äta för att bygga muskler?

Sedan hur mycket fett/kolhydrater/protein bör jag få i mig/kg? För att kunna öka i muskelmassa krävs att man är i positiv energibalans. Hej! Vad kul att du bestämt dig för att öka i muskler! Vad bra att du har ett träningsschema till hjälp då styrketräning tillsammans med kosten är en förutsättning för muskeltillväxt. För att effektivt öka i muskelmassa krävs att man är i positiv energibalans vilket helt enkelt betyder att du äter mer energi än du gör av med. Det är viktigt att du får i dig tillräckligt med protein, kolhydrater och fett. Kolhydratintaget bör ligga på 7-10 gram per kilogram kroppsvikt som för dig då blir cirka 80 x 8 = 640 gram kolhydrater per dag.

Lycka till med träningen! Kostplan_bygga_muskler. Recept för träning, viktminskning och helt enkelt för den goda smakens skull. Samlar på mig lite recept som kan vara bra vid träning, viktminskning och helt enkelt för den goda smakens skull.

Recept för träning, viktminskning och helt enkelt för den goda smakens skull.

Har du själv något hälsosamt favoritrecept som du vill dela med dig av får du gärna kontakta mig på wellnessfight@ninjus.net 4 portioner Ingredienser 300 gram räkor, skalade, frysta 1,5 dl crème fraiche, mager 4 msk parmesanost, riven 1 st citron(er), rivet skal 1 st vitlöksklyfta(or), riven salt och peppar dill, hackad bladpersilja, hackad 4 port pasta, ekologisk protein- blandad sallad 1. Tina och skala räkorna. 2. Servera med blandad sallad och lite spirulinajuice. Tasteline.se. Lär dig hemligheterna bakom fettförbränning som ger snabba resultat. Kosttips. Att träna rätt är viktigt men det är minst lika viktigt att man tillför kroppen rätt sorts energi i rätt mängd.

Kosttips

Här är 10 saker som du ska tänka på när du planerar din kosthållning. 1. Underskatta inte fettet Du behöver energi för att kunna växa! Fett ger mer än dubbelt så mycket energi som kolhydrater och protein, vilket gör det till ett viktigt näringsämne för dig som vill öka i muskelmassa. 2. Kosttillskott ska aldrig ersätta mat, utan bara fungera som förstärkare eller komplement till din vanliga kost. 3.

Alla näringsämnen, fett, protein och kolhydrater, fyller sina funktioner för dig som vill bygga muskler. 4. Du kan bygga muskler så länge du har blodsocker i tillräcklig mängd. 5. Kolhydrater är det absolut mest anabola näringsämnet, då det frigör det anabola hormonet insulin. 6. Under natten sjunker blodsockret och om du inte höjer det igen med en ordentlig frukost blir det omöjligt för musklerna att växa. Mat för dig som tränar - Niclas Ericsson, Camilla Porsman Reimhult - Bok (9789113031811)

Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt.

Mat för dig som tränar - Niclas Ericsson, Camilla Porsman Reimhult - Bok (9789113031811)

Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat. Hälsosam mat är viktigt och här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig. Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar. Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Nyttig Mat För Träning Recept - myTaste.se. Kost vid styrketräning. Att äta rätt kost vid styrketräning, är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas med styrketräningen.

Kost vid styrketräning

[toc] Bra ord att kunna innan vi börjar Glykogen → Glykogen är lagrade kolhydrater. Det är mestadels därifrån musklerna får energin ifrån vid styrketräning Snabba kolhydrater → Finns bla i vitt bröd Långsamma kolhydrater → Finns bla i havregryn Kost före styrketräningen Före styrketräningen ska man helst få i sig fler måltider än bara frukosten, men ibland gymmar man på morgonen och då får man göra det bästa av situationen. Styrketräning efter frukost Innan styrketräningen gäller det att fylla musklerna med glykogen. Kolhydrater innan styrketräning På morgonen behöver man medelsnabba och snabba kolhydrater och de ska intas 30-60 minuter innan passet börjar. Maten på bildenExemplet innehåller 3 mackor och 1 tallrik fil. På tallriken med fil har vi müsli som ger oss 60 g och den består av 57 g kolhydrater per 100. Totalt är vi uppe i ca 100 g kolhydrater. Protein före styrketräning Protein. Kost och träning.