background preloader

Bild

Facebook Twitter

Alla hjärtans dag. Krokotak - Timeline. 2225_97_2. Skolstart i bildsalen för åk 6 ht-16. Rita människor. Detta är en bra början om man vill lära sig att teckna människor i rätt proportioner.

Rita människor

Jag brukar börja med att utgå från mig själv - hur långa armar har jag? Hur stort är huvudet till resten av kroppen? Hur långa är benen? Skolstart i bildsalen för åk 5 hösten -16. Första veckan i bildsalen kommer jag att tillverka namnskyltar tillsammans med eleverna i åk 5.Första veckan i bildsalen kommer jag att tillverka namnskyltar tillsammans med eleverna i åk 5.Undra hur många som sitter och planerar höstens lektioner i fåtöljen en lördagskväll framför tvn?

Skolstart i bildsalen för åk 5 hösten -16

OS pågår och mycket tid ägnas åt detta i vårt hus, jag använder mej av min simultanförmåga, planerar och tv. Förra året fick eleverna göra namnskyltar på Lamellgardin med hjälp av tryckteknik. Du kan läsa om det här nere. Fantasibild - blandade tekniker. En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material.

Fantasibild - blandade tekniker

Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Lärarens bild blir då ett stöd för eleverna, samtidigt som eleverna kan få vara med att påverka lärarens bild genom att komma med idéer. När man gjort en bild tillsammans, gör eleverna sin egen variant. Jag valde att använda sk "julgransljus" som är lite mindre och lättare att hålla i för eleverna. Uppgiften är att rita figurer med ljuset på pappret. Självporträtt. Kommentera E-postadressen publiceras inte.

Självporträtt

Obligatoriska fält är märkta * Kommentar. På gång i bildsalen med åk 5. I dag har det varit fult pådrag i bildsalen.

På gång i bildsalen med åk 5

Eleverna i åk 5 blå grupp är så roliga att jobba med. De är verkligen självgående Jag plockar fram en massa material. Att DOODLA eller inte DOODLA är frågan… Nästa sidan i vår återvinningsbok i åk 5 kommer att handla om DOODLE.

Att DOODLA eller inte DOODLA är frågan…

Tjugolappen med Astrid Lindgren utsedd till näst finaste sedeln i världen. Sedlar och mynt är något som alltid tycks engagera, särskilt här i Sverige.

Tjugolappen med Astrid Lindgren utsedd till näst finaste sedeln i världen.

Men nu finns all anledning att vara stolt över våra svenska pengar: På tisdagen utsågs nämligen Årets sedel av International Bank Society och för svensk del blev ceremonin en succé: Den nya 20-kronorssedeln med Astrid Lindgren lyckades nämligen kamma hem andraplatsen! ”Varje orange och brun 5-dollarsedel visar Nya Zeelands karta i ett underbart fönster av polymer, och de har också en rad uppdaterade säkerhetsdetaljer”, motiveras beslutet att ge den nyzeeländska 5 dollarsedeln utmärkelsen Banknote of the Year 2015. Vinnaren: Sir Edmund Hillary som tillsammans med sherpan Tenzing Norgay, blev den förste som man med säkerhet vet tagit sig till toppen av jordens högsta berg – Mount Everest.

Sommarängar av åk 3 v.20 -14. I dag har vi testat att arbeta med Neocolor II, tjocklek 8 mm, mixade färger, 5×10 st.

Sommarängar av åk 3 v.20 -14

Det var en rolig erfarenhet. En enkel akvarellkrita som lätt går att blanda med varan för att få tillgång till många olika färger och nyanser. Ny sida i ”De återvunna böckerna – Konstens grunder nr 5 -NYANSER” v.14 -16. I dag har eleverna i åk 5 fått arbeta vidare med Konstens grunder NR 5 – NYANSER, som de jobbade med i åk 4.

Ny sida i ”De återvunna böckerna – Konstens grunder nr 5 -NYANSER” v.14 -16

Det är dags att lära sig lite mer om NYANSER. Denna gång använder vi komplementfärgerna och gör olika nyanser med dessa från ljus till mörk. Samtidigt ska eleverna blanda de olika nyanserna med varandra. De arbetade med följande arbetsblad. De fick även lära sig att det spelar ingen roll vilka komplementfärger de väljer, resultatet blir alltid en stapel med nyanser av brunt. Efter denna övning är det dags att ta fram den återanvända boken. Vi börjar med att limma in vitt ritpapper och tejpa i mitten. Åk 3 lär sig om NYANSER v.14 -16. Why color schemes work. Last week, we talked about the first part of why some color schemes work and why others don’t (quick recap: it has to do with the color relationship at work in the color scheme we’re looking at).

Why color schemes work

Now, let’s talk about the second reason a color scheme can pop – contrast. In order to do that, we’ve got to know more about the two parts of color we haven’t covered yet: value and saturation. So, keep our general question in mind; we’ll come back to it after a brief side trip. Where’s black and white? Bildlärarbloggen. Problem loading page. Påskliljor – 13 fakta alla som älskar påskliljor borde känna till. Påskliljor. Få blommor ger så mycket hopp om sommar och värme som påskliljor. Glatt och frodigt blommar de när allt annat är precis i lindan att börja spira. Påskliljor är startskottet för påsken och pånyttfödelsen (om man ska försöka sig på att vara lite filosofisk!) , men det är ju nu det börjar, den sköna, gröna och varma årstiden här hos oss på norra halvklotet! Från figur till form v.10 -14. Fakta – perspektiv – foto – självporträtt – montera.

I dag har jag startat upp ett nytt område på bilden med åk 5. Vi började med att gå igenom de olika perspektiven som eleverna ska lära sig under perioden. Grodperspektiv, fågelperspektiv, helbild, halvbild, närbild och extrem närbild. Jag visade en PP med bilder som gav eleverna kontextstöd. Bildanalys åk 5 ht-15. Workshop (Builders #1), 1972 Då vi har jobbat med ”Konstens grunder -Färger” passar det bra med en målning som innehåller starka primärfärger till den sista bildanalysen för terminen. Tänk på att: ”Med innehåll avses främst vad bilder visar fram genom olika konkreta element, till exempel linjer, ytor, föremål, tecken och symboler.

Åk 5 arbetar med Konstens grunder – Nyanser. Bildlärarbloggen. Färglära – Varma och kalla färger åk 4. Färglära – ljus och skugga MONOKROMATISK. Dags för FÄRGLÄRA -13. Åk 4 arbetar ännu mer med Konstens grunder nr 4 – Grodperspektiv v 5 -16. Åk 3 ritar vårblommor v.18 -14. I dag har eleverna i åk 3 fått måla vårblommor. Jag ritar lite i taget på tavlan och de ritar av på sina papper.

Vi har använt oss av A4 storleken i dag. Under tiden jag ritar, prata jag mycket om vikten att jämföra och uppskatta storlek och form. Konstens grunder NR 5 – NYANSER, v.11 -16. Nu har vi kommit fram till den femte delen av Konstens grunder. Den som handlar om NYANSER-VALÖR-MONOKROM Wikipedian: Ordet nyans är en svag skiftning i färg, känsla och mening: 1.

Närliggande varianter av färger kallas olika nyanser. Detta är den mest allmänna betydelsen. 2. Kombinera ordspråk och bild. Mina åttor håller just nu på med ett omfattande skrivarbete där de skriver olika typer av texter som på något sätt anknyter till identitet. De ska även skapa en framsida till sina texter. Ett omslag som berättar något om vem de är, vill vara eller kommer att bli. Uppgiften är ganska enkel och består av några steg: Välj en liknelse, ett ordspråk eller idiom som på något sätt berättar om vem du är, vill vara eller kommer att bli.Berätta om ditt valda ordspråk för en kompis. Förklara ditt val. Mini Matisse. Höst. Lönnlövsrävar med björklövsnosar & öron. Igelkottar av trolldeg med kastanjeskal som rygg och pärlor till ögon.

Fick bo i lådor av lönnlöv. Plocka svamp och lägg på svart papper i en låda. Låt vara några dagar och upptäck både sporer & smådjur. Färglägg vanliga svampar. Björkar i pastellkrita och pressade löv. Pressat löv och limmat i NO-boken som är en sugarbook. NO. SO. Just_Color_Thanksgiving. Paper Plate Halloween Crafts for Kids. I always buy the HUGE bulk paper plates from Costco, not only because they make life easier for dinner sometimes but also for crafting! There are so many different things you can make just using a single plate, even for Halloween time! So today I gathered up my favorite paper plate Halloween crafts for the kids to make at home or school. Konstens grunder nr 1 – LINJER september-15. How to draw animals. ”Åsas teckningskurs” APFK Drawing Tutorials on Pinterest. Austin's Butterfly: Building Excellence in Student Work - Models, Critique, and Descriptive Feedback.

Pyssel: Vika bokstäver av papper – beskrivning på hela alfabetet. Till sonens födelsedag förra veckan vek jag hans namn av papper. Så himla kul och effektfullt. NO. Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Bild. Läsfixare-bokmärke.pdf. Tejpakvarell. Skapligt enkelt i bildundervisning.