background preloader

How to draw animals

How to draw animals

https://www.teachingenglish.org.uk/article/how-draw-animals

Related:  BildBildBild

bilduppgifter Det här projektet var väldigt uppskattat av mina elever i åk 6. Vi kombinerade bild och teknik några veckor, då de båda ämnena tangerar varandra på flera punkter. Uppgiften var att göra en figur med någon rörlig del. Konstens grunder nr 1 – LINJER september-15 Under några veckor i september kommer vi att arbete med LINJER. I dag har vi sett på två filmer om olika linjer och lärt oss att linjer kan se olika ut och användas på olika sätt. Allt är uppbyggt av linjer. Jag ritade upp ett förslag på olika linjer på tavlan. Eleverna fick varsin ny Skissbok där de fick rita egna linjer.

Mina elever är superhjältar! HT-15 Alla elever är verkligen superhjältar. Tänk vad de ska vara med om under sina år i skolan. Tänk alla kursplaner di ska ta sig igenom, allt centralt innehåll som ska passera och alla kunskapskrav som ska uppnås. Det krävs en enorm styrka för att fortsätta vara nyfiken och engagerad i 12 år. I år startade jag upp åk 3 med att tillverka namnskyltar till deras hängare fast utan namn. De fick bli superhjältar i år. ”Åsas teckningskurs” Varje bildlektion i åk 3. 4 och 5 börjar jag med 5 min teckningskurs. Eleverna får varsitt papper med olika mönster på som de ska rita av. Allt för att träna upp sin förmåga att iaktta och måla av.

Rita människor Detta är en bra början om man vill lära sig att teckna människor i rätt proportioner. Jag brukar börja med att utgå från mig själv - hur långa armar har jag? Hur stort är huvudet till resten av kroppen? Hur långa är benen? Med detta i huvudet klipper vi sedan ut delar till en gubbe ur ½cm-rutat papper. Såhär stora blir de olika delarna: MYSTISKT SPINDELNÄT - Tips & Trix Du behöver: Kokt ägg Aluminiumfolie Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor. Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Sedan skall de göra karaktärer av sina färgpluttar. Uppgiften är att få fram olika uttryck och stämningar med bara några streck.

SO I pizzakartonger har eleverna gjort skalenliga modeller av de Nordiska länderna med fakta till. Här Norge i trolldeg. Den här modellen har tillverkats av elever i Rälsen Viby åk 4-5 tillsammans med pedagogerna Therese och Jessica. Så fina! Efter en föreläsning från Ung företagsamhet fick vi ett material att arbeta med kring Samhället. Vi tittade på vilka arbetsplatser som finns, vilka yrken som finns m.m I lärarhandledningen finns flera förslag på övningar man kan göra ex. arbete kring ekonomi, vad man önskar/fattas i samhället m.m. En alldeles egen lövlykta I dag är det dags för mitt andra och sista bidrag i höstens Pysselstafett, och jag tar över efter Men snälla mamma. Mitt första bidrag kan du se här. Den här gången har jag och storasyster gjort lyktor av tomma glasburkar som sätter stämning på fredagsmyset.

Related: