background preloader

Appar och dator

Facebook Twitter

Programming With Santa. Digitala klassen - Pedagog Göteborg. Att använda QR-koder i din undervisning eller på fritids är ett spännande sätt att få ut information till både elever och föräldrar. Och ett enkelt sätt att få ut mycket information. Men just här tänkte jag fokusera på att använda QR-koden till att skapa en digital adventskalender. Vi kommer att ha en QR-kod i varje lucka där eleverna får scanna in koden med sin Ipad och sedan följa instruktionerna. Jätteroligt! För att börja behöver du dator, Ipad eller telefon. Man går in på sidan för att skapa sin QR-kod. Vill man skapa egna uppgifter till QR-koder finns det en jättebra app som heter Cloud QR där man kan göra helt egna. Allt eleverna behöver är en app som heter QR reader och den är gratis. Möjligheterna är stora och det är verkligen så enkelt att använda! P.S Alla QR-koder i det här inlägget är laddade med info till er, det är bara att scanna och se. Hur man aktiverar skärminspelning på en iPad eller iPhone.

Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB. Automatisera inlärning av tiokompisar Tanken med Tiospelen är att göra matematiken mer lättillgänglig och lustfylld, så att grundläggande kunskaper ska kunna få fäste på ett roligt sätt.

Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB

Genom att automatisera räknandet i så hög utsträckning som möjligt, blir det lättare för barnet att förstå matematik även senare i livet. Att kunna sina tiokompisar, det vill säga de ental som i par bildar summan tio, är väsentligt för att fortsätta utveckla sitt matematiska tänkande och så småningom kunna lösa svårare problem. Med Tiospelen befästs tiokompisarna naturligt. Sagt om appen. ITG Webtools 3.0.0. PDF interactif. Kortkommandokursen: Del fyra! – Pedagog Trelleborg. How to Link to a Specific Paragraph or Slide in a Google Document. Gratis i skolan - Lektion 1 - Programmera någon att bre en smörgås Gratis i skolan - Smarta digitala verktyg för alla åldrar.

Pear Deck. Fem favoritverktyg för ökad elevaktivitet! – Patricia Diaz. Förra veckans vabbande ställde ju till det lite (men eleverna hade faktiskt arbetat på bra med de uppgifter jag lade ut) men i onsdags var jag på plats igen och kunde leda lektionen som jag brukar.

Fem favoritverktyg för ökad elevaktivitet! – Patricia Diaz

Får ofta frågan vilka digitala verktyg som jag använder dagligen (eller ja, under varje lektion) och efter onsdagens lektion var det lite extra tydligt vilka som är några av mina favoriter för att öka elevaktiviteten! WordArt.com - Word Art Creator. Vad kan en dator tillföra undervisningen? – Digi-bloggen. Efter de nyligen reviderade styrdokumenten med en hel del digitala inslag har en av sommarens stora lärarsnackisar i sociala medier varit debatten om digitala verktygens vara eller icke vara i skolan.

Vad kan en dator tillföra undervisningen? – Digi-bloggen

Igen. Jag anser att datorn har stor potential, så länge man använder den ändamålsenligt. Självklart ska både elever och lärare lära sig hur modern teknik fungerar och kan användas i olika sammanhang. Likaså behöver både elever och lärare fundera på vilka för- och nackdelar som följer med användandet, vilka risker och möjligheter som finns, vilka begränsningar verktygen har, samt vilken potential verktygen kan få i framtiden. Men när användandet av verktygen diskuteras utan att koppla dem till undervisningens innehåll eller syfte blir det lätt djupa skyttegravar på båda sidor om slagfältet och debatten polariseras helt i onödan. Plagioinnin tarkastus. Netissä on erilaisia ohjelmia, joilla voi tarkistaa kuinka alkuperäinen teksti on, mutta minä tykkään tästä ohjelmasta.

Plagioinnin tarkastus

Se on helppokäyttöinen, eikä tarvitse ladata mitään ohjelmia koneelle. Apple klassrum. 1 fascinerande bevis på hur sjukt mycket Google vet om dig. Det är ingen hemlighet att it-jättarna försöker spara så mycket information om dig, din mobila livsstil och dina surfvanor som möjligt.

1 fascinerande bevis på hur sjukt mycket Google vet om dig

Google tillhör de allra flitigaste, och du som använder företagets prylar och tjänster blir kartlagd in i minsta detalj. Visste du till exempel att Google sparar dina röstsökningar och vet var du befann dig vid den här tiden förra torsdagen? Läs också: Så mycket tror sig Facebook veta om dig Läsningen nedan listar vi som både skrämmande och fascinerande. Och faktiskt ganska nyttig för dig som vill ha bättre koll på ditt mobil- och internetbeteende.

Läs också: Så ägd är du av nätjättarna – och därför är det ett problem 1. Anteckning 1. Create Comic Strips in Google Slides. How to create a storyboard with Google Slides. Try Book Creator In Chrome to Create Multimedia Books. Book Creator is a one of the most popular iPad apps in schools.

Try Book Creator In Chrome to Create Multimedia Books

It's a fantastic app for creating multimedia stories. Now that platform is available in a web version too. The Book Creator web version is currently in beta and open for teachers to use. Book Creator's web version supports creating multimedia books containing videos, images, drawings, and text. To create a book on Book Creator's web app just sign and choose a layout for your book. Learn more about Book Creator's web app in the video below. Applications for Education Students can use Book Creator to create multimedia fiction stories, to publish non-fiction stories, or to create digital portfolios of their best work. Gratis i skolan - Ta in världen i klassrummet med Skype Gratis i skolan - Publicerat 2 maj 2017 Det har varit ett riktigt aprilväder den senaste tiden, sol blandas med snöblask.

Gratis i skolan - Ta in världen i klassrummet med Skype Gratis i skolan -

Jag kollar igenom finalisterna i The Battery Challenge. Vilka kreativa och härliga filmer! Årkurs 7 på Östra grundskolan har deltagit i The Battery Challenge under höstterminen. Eleverna upplevde det som ett roligt och lärorikt projekt. Två gånger i månaden ska jag tipsa om olika aktiviteter, appar och/eller hemsidor här på gratisiskolan.se. När du är klar med registreringen är det dags att välja vilken typ av aktivitet du vill delta i. How to Share Bundles of Links With Your Students. Lathund.egen-berattelse-scratch-1-1. Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva. På SETT visade jag i LR:s monter hur jag dels använder Canva men även hur du själv kan göra en Canva.

Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva

Om du vill ta del av hur jag organiserat Canvorna utifrån förmågorna i mitt klassrum kan du kika här. Canva är en webbsida där du kan skapa posters eller bilder för t ex din undervisning, för blogginlägg eller inbjudningar. Jag använder mig själv ganska ofta av programmet som är både lättanvänt och gratis (om du väljer gratis varianterna). Då jag ofta delar instruktioner till eleverna i förväg så de kan ta del både innan en lektion, men även i efterhand, tänkte jag att för er som missade presentationen ska få möjlighet att ta del av den i efterhand via filmklippet nedan.

Det är en flipp för det utvidgade kollegiet så att ni kan få ta del av lite av det som fanns att se på SETT om ni inte var där. Presentationen som syns i filmen utgår från redigeringsfunktionen i Canva, dvs där du skapar din poster. Kahoot och de pedagogiska vinsterna - Ivana Eklund. Vissa digitala resurser är mer populära än andra att använda i undervisningen och för elevernas lärande och en av dem som har börjat förekomma rätt frekvent även i våra sfi-klassrum är det digitala responsverktyget Kahoot (getkahoot.com).

Kahoot och de pedagogiska vinsterna - Ivana Eklund

Lärare tycker att Kahoot är kul och eleverna tycker också att Kahoot är kul. Och det är ju bra, för har man kul, så lär man lär man sig bättre. Skanna, läsa och översätta. Det var ett tag sedan jag delade mig av favoritappar som jag upplever är enkla att hantera och som kan vara ett effektivt stöd vid läsning och översättning av texter.

Skanna, läsa och översätta

Effektivt stöd blir det om man vet hur och när man ska använda de verktyg som står tillbuds. Att läsa och förstå vad man läser är A & O i många sammanhang – i skola och utbildning vill jag påstå att det är bärande för lärandet. En del läser med ögonen, en del med ögonen och öronen och andra med fingrarna. Att läsa tryckt text med ögonen utesluter inte att det kan förstärkas med stöd av digital teknik. Att översätta text kan såklart bidra till att öka förståelse av innehåll för olika personer av olika skäl – olika har olika behov. Prismo Go är verkligen direkt. Uppdaterade länkar. I boken Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen finns en del länkar.

Vissa av dem kommer att ändras; en del sajter lägger ner och nya uppstår. Det är så i livet. Nedan lägger jag in länkar som är någorlunda uppdaterade. Jag kan inte kontrollera dem minutiöst, men jag hoppas att de ska vara en hjälp för dig att hitta vidare. Vad bra, då behöver du inte skaffa boken! Ytterligare ett verktyg för video-läxor: TED Education. VR i undervisningen – Patricia Diaz. Jenny Larde, IT-pedagog. Nu händer det grejer! Äntligen kan alla köra appen Klassrum utan att ni först måste in i Apple School Manager och utan att ni finns i MDM:et!!

I appen Klassrum kan man styra vilka appar eleverna har framme på sin iPad, man kan låsa elevers iPads vid genomgångar osv. Alla iPads måste uppdateras till iOS 10.3 och appen Klassrum ska vara version 2.0 för att det ska fungera. Då kan man via appen bjuda in eleverna i klassrummet och ni behöver inte vänta på att vi ska ha MDM:et igång!! Bädda in en film från YouTube (utan föreslagna filmklipp i slutet) – IKTeket. Skapa formulär som användare fyller i eller skriver ut i Word - Word. Klicka på Designläge i gruppen Kontroller på fliken Utvecklare och infoga sedan de kontroller du vill ha. Gör något av följande: Östra grundskolan visar - Free Course by Östra grundskolan on iTunes U. Få text uppläst i Officepaketet- Hur? – IKTsidan. Med funktionen Text till tal kan datorn läsa upp text som visas på skärmen.Du kan du spela upp den mesta texten som visas på skärmen i Word, Outlook, PowerPoint och OneNote. ladda ner Microsofts talplattformladda ner i detta fall svenska som språkLägg till Läs upp i verktygsfältet SnabbåtkomstMarkera text och tryck på Läs upp:) Gör så här om du vill hämta och installera Microsofts talplattform:Gå till Microsoft Download Center och hämta Microsoft Speech Platform för din plattform.Följ instruktionerna och installera talplattformen på datorn.

Tutorials to Help You Get Started Creating Apps in Your Classroom. Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb. Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare. Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Framförallt gillar jag de tillägg som finns och som underlättar mitt arbete. Hur du arbetar med Padlet. Mentimeter - ett enkelt verktyg för snabb kunskapskontroll och bedömning - Pedagogsajten Familjen Helsingborg. Jag heter Mats Svensson och undervisar på Allvar Gullstrandgymnasiet i Landskrona. Jag är behörig att undervisa i biologi, naturkunskap och diverse miljökurser. För stunden undervisar jag biologi, naturkunskap och marinbiologi.

Jag har jobbat på skolan sedan 1999. Mentimeter I dag sker händelser ofta väldigt fort, på gott och ont. Ett nytt verktyg för att skapa interaktiva lektioner/spel. Logo Design and Name Generator. Digitala verktyg. Jag gillar att känna bokens sidor, höra tidningens prassel och rita symboler vid sidan av texten jag läser.

Jag gillar också digitala verktyg som ger mig och eleverna helt andra ingångar till att läsa, samtala och skriva. Det går att använda digitala verktyg på ett strukturerat och ändamålsenligt sätt, till exempel för planering, flippar, språkutvecklande arbetssätt och formativ bedömning, som ger goda resultat (Läs om STL-studie här). Som vanligt när det gäller undervisningens innehåll (VAD) eller de metoder läraren använder (HUR) gäller det att ha klart för sig i vilket syfte den ena eller andra används (VARFÖR). PDF Candy - free online PDF tools. Engagera publiken med omröstningar. Bästa digitala verktygen för att utveckla skrivandet.

Ett bra quize-verktyg. YouTube-resurser för lärare. Konvertera. Mixcloud: En podcasttjänst. Jlsu. QR-kod-skanner på webben. Reading Worksheet Generator. Att arbeta med Hangout on Air. Föra över bilder från iPad till dator. Quizlet – lär ord och begrepp enskilt eller tillsammans! – Patricia Diaz. Quizlet är en riktig favorit, både hos mig och mina elever! How to Make PDFs Editable With Google Docs: 6 Steps. Appar som hjälp vid läs- och skrivproblematik. Book Creator steg för steg- lär hur. Få mer utrymme i mobilen – se magiska tricket! Edpuzzle -steg för steg hur du skapar interaktiva filmer – Fröken Jingfors. Learn Swedish - Free WordPower på App Store.

Learn Swedish * på App Store. LearnBots Svenska Verb - Fullständig audio av en infödd talare. på App Store. Lär dig svenska - Fabulo på App Store. Educational Technology and Mobile Learning. Google Formulär – nu med självrättande quiz-funktion! – Patricia Diaz. Det enklaste sättet att dela med dig av foton. Aktivera och engagera dina elever - några IKT-tips. Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm. Kortkommandon på Chromebook - Chromebook Hjälp. Photo-Sharing Sites. Annelies appar. Google SketchUp 2015.15.3.330 free Download - Toggle.com. Skapa egna spel. Google-klassrummet. Sandra Wissting. Hur du arbetar med Padlet. Apps for Education. Free Sound Clips.

Kodning

Såhär delar du dokument i Google. Video/audio editing and downloading. Screencast-O-Matic - Free online screen recorder for instant screen capture video sharing. PowerPointing – How to Create a Circular Approach Diagram in PowerPoint. Instruktionsfilmer. Justera beskärning, rotering och arbetsyta. Lists of Cool Websites. Beskära en bild - Office-support. Adventskalender 2013 - Thinglink. All About Computer Cookies - Session Cookies, Persistent Cookies,How to Enable/Disable/Manage Cookies. Skapa QR-kod enkelt här! Här hittar du de bästa digitala verktygen till det du vill göra. Dela dokument. Bästa webbsajterna för att skapa animerade GIF-bilder. Ljud + Bild = Film. iPad-appar i skolans värld: Voice changer.

IKT. Converteer AVI MP4 DVD HD Gratis. Google drive.