background preloader

Katrinsasikala

Facebook Twitter

Numbered Wallpapers. How to Save and Set Wallpaper The wallpapers are stored on my Copy account.

Numbered Wallpapers

Copy gives you 15 GB of free storage space (plus 5 extra if you sign up through this link). Compare that to the 2 GB Dropbox offers for free. My Dropbox space is getting low, so I decided to put some of that Copy space to good use. After you follow the wallpaper link or scan the QR code, the gallery page from Copy will be displayed. If you're using iOS, open the Photos app. If you're using Android, open Settings and choose Display. Men varför kan hon inte bada? Bilden etsar sig fast, tre muslimska unga flickor som inte får lära sig simma!

Men varför kan hon inte bada?

Ett kort Rapportinslag nyligen som handlar om att nu ska simkunskap skrivas in i betyget och nu ska simkunskap utgöra inträdeskrav till gymnasiet. I inslaget intervjuas tre flickor som inte kan delta i simundervisningen tillsammans med sina klasskamrater. Hur ska det gå? Reportern är upprörd, flickorna är ledsna. ”Ibland, på sommaren, vill vi också kunna gå till stranden och sola och bada”, säger någon av flickorna. Ja, det förstår reportern, det är klart. Men den självklara frågan – varför kan ni inte gå till stranden? Nästa scen i Rapportinslaget. Fiskbensdiagram+kr%C3%A4nkning.jpg (JPEG Image, 1600 × 1195 pixels) - Scaled (64%) "Elevernas behov ska styra lärarnas fortbildning" Lärare ska fortbildas i grupp, alltid utgå ifrån elevernas behov och är beroende av ett starkt och tydligt pedagogiskt ledarskap.

"Elevernas behov ska styra lärarnas fortbildning"

Det är kärnbudskapet i Helen Timperleys fors­kning, som bland annat består av metaanalyser som hon genomfört tillsammans med kollegor på University of Auckland i Nya Zeeland, där hon är professor i pedagogik. Resultaten presenterades i boken Det professionella lärandets inneboende kraft (på svenska 2013), som snabbt fått stor spridning. – Sedan den kom har jag arbetat ännu mer med skolledare och fått insikter om vikten av att sätta upp mål för personalen, vara specifik med sina förväntningar och utarbeta en viss typ av möteskultur. Just nu jobbar jag med ledarskapspraktiker för rektorer i Australien. Jag skulle kunna skriva en ny bok om det, men den blir nog inte av, säger Helen Timperley. Hon är en efterfrågad föreläsare med fullbokat schema. Slutsatsen blev tydlig: Parmesanaioli.

Utkast_till_ett_brev. Utkast till ett brev (Text & Musik: Lars Winnerbäck) Intro: Em Esus2 D Em D Em C Nu när du har sagt vad du tänker G D det var inte speciellt intressant Em C Vill jag skicka några rader från tippen Am D från högkvarteret Greta Garbo Em C Jag hör en kräftskiva nere från gatan G D och silltrutar uppe från taken Em C Ibland längtar jag ut till Europa Am Bm Em men jag åker inte ensam igen Em C Har jag sagt att jag ska flytta till hösten?

utkast_till_ett_brev

Boktips

Kul Youtubeklipp. Formativ bedömning. Appar. Program. Recept. Tillägg i drive. Behov för IKT i skolan! Denna text är publicerad i tidningen Datorn i Utbildningen för vilka jag skriver krönikor.Tåget går när det gäller skolans digitalisering och alla måste hoppa på NU.

Behov för IKT i skolan!

Fortfarande är det inte helt ovanligt att det på skolor saknas både fundament för att bygga sin digitala verksamhet på och insikter om vad som måste vara på plats för att de ska börja röra sig framåt. Jag har valt att göra en mycket förenklad bild som kan illustrera vad som bör göras, vad som behöver vara på plats, för att hinna med avgången. En behovspyramid för att IT i skolan helt enkelt. Den kan förstås sakna element och den kan vara fel på många sätt. Saker kan komma i en ordning som uppfattas fel och något kanske helt saknas. Skolan ska inte digitaliseras för att några av oss tycket att det vore kul eller att få utlopp för ett teknikintresse. Wi-Fi/Trådlöst nät De flesta skolor har ett trådlöst nät. Digital infrastruktur.

Facebookgrupper. iMoviemanual för nybörjare. Jag har skapat en manual för nybörjare till appen iMovie.

iMoviemanual för nybörjare

Den tar upp en del av, enligt mig, de viktigaste funktionerna att känna till för att komma igång. Manualen har bilder och beskrivningar för funktionerna i iMovie när man vill skapa en film eller trailer. iMovie rymmer så mycket mer, men har du väl startat, kommer du att själv upptäcka finesser under resan. Glöm inte att det rymmer sig mycket information under den lilla knappen med frågetecknet som dyker upp på alla sidor. Där kan du får hjälp när du kört fast. Den bästa hjälpen brukar man annars få av sina elever, så använd dem och deras nyfikenhet:) Jag passade på att testa webbtjänsten ISSUU för att publicera manualen som en webbpublikation för att dela med dig.

Hoppas du kan ha nytta av den:) Dela den gärna vidare. Genrer och genrepedagogik. Skolverket, språkutvecklande arbetssätt. Classroom Timers - Fun Timers. Wikispaces. En mening och hundra ord. Anne-Marie Körling har flera enkla och mycket användbara lektionsidéer på Körlings ord.

En mening och hundra ord

Jag har testat flera med både bra resultat och nöje. Liksom andra goda grundidéer finns det möjligheter att utveckla dessa idéer åt lite olika håll. Den här kan vi kalla En mening och hundra ord! Jag börjar med att välja en mening för att låta eleverna associera till andra ord. Meningen är På affärens skyltfönster hade någon målat ordet JUDE med meterhöga, röda bokstäver ur En ö i havet som vi just nu läser tillsammans.

Eftersom de flesta elever gillar gaming lägger jag till ett litet tävlingsmoment – vi ska samla 100 hundra ord på fem minuter!