background preloader

Mobbing på nettet

Facebook Twitter

Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing. Som abonnent skal du kunne lese Bergens Tidende på den måten som passer best for deg – enten det er på papir, PC, nettbrett eller mobil.

Rektorer vil stenge nettsider som brukes til mobbing

Vi tilbyr tre ulike produktpakker, som vi har kalt Komplett, Helg og Digital. Felles for alle er at du har full tilgang til alle saker på bt.no og eavisen inkludert i abonnementet, i tillegg til fordelsprogrammet BTkortet. Abonnementet omfatter til enhver tid det som inngår i produktsammensetningen presentert i prislisten over. Bergens Tidende forbeholder seg retten til å gjøre endringer i produktene, samt å endre, legge til eller fjerne tilleggsprodukter. Levering av papiravis Avtalt leveringssted for papiravisen må merkes godt slik at budet finner fram. Leveringstidspunkt I Stor-Bergen er vårt mål at avisen normalt er levert senest kl. 07.00 mandag - fredag, kl. 08.00 lørdag og kl. 09.00 søndag.

I områder et stykke unna Bergen eller hvor det er vanskelig distribusjon, kan avisen leveres noe senere. Digitale tjenester og brukertilgang Rettigheter. Vil svarteliste mobbeapp. – Jeg har bevisst holdt meg unna mobbeappen Ask, sier 15-åringen.

Vil svarteliste mobbeapp

Hun går på Nattland skole og vet om mange elever som bruker den sosiale nettverk-appen ask.fm. – Appen åpner for mobbing fordi man kan skjule hvem man er. Mange i min vennekrets har heldigvis avinstallert appen. Det tror jeg er lurt, sier hun. I forrige uke ba Trondheim kommune driftsleverandøren om å blokkere tilgangen til «Ask.fm» ved skoler i Trondheim. Bakgrunnen var at tjenesten «Ask.fm» spredte seg i rask fart blant barn og unge. Det som skiller «Ask.fm» fra andre sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram, er at nettsiden lar brukerne opprette spørsmålssider, hvor andre brukere anonymt kan sende dem spørsmål.

Mobbing og moderne muligheter. Mobbing er at en person over tid utsettes for negative handlinger fra en eller flere personer, og at det er en ubalanse i maktforholdet mellom mobber og mobbeoffer.

Mobbing og moderne muligheter

Digital mobbing er det samme, men foregår på teknologiske arenaer. På nett og mobil kan mobbingen finne sted til alle døgnets tider og den blir gjerne usynlig for voksne. Mobbingen kan være tilfeldig, men skjer som regel mellom barn og unge som kjenner hverandre fra før. Den vanligste formen for digital mobbing er sending av stygge eller sårende meldinger, offentlig uthenging og misbruk av passord eller annen personlig informasjon.

I noen tilfeller etterfølges mobbingen av slag, spark eller annen fysisk vold. 25 prosent av norske ungdomsskoleelever frykter nettbasert mobbing. 1 av 20 barn mellom 9–16 år har opplevd at noen har vært slemme mot dem eller mobbet dem via nett eller mobil oftere enn én gang i måneden. 1 av 10 foreldre til 9–12-åringer sier at deres barn har blitt mobbet eller plaget på internett eller mobilen. Kilder: Her gir barna råd mot mobbing til byrådet -itromso.no. Barnas kommunestyremøte ble i dag avholdt for andre gang i år.

Her gir barna råd mot mobbing til byrådet -itromso.no

Elever fra alle barneskolene i Tromsø samlet seg for å gi politikerne en innføring om hvordan mobbing egentlig føles og foregår. Brage Larsen Sollund, byråd for oppvekst, utdanning og idrett, la ikke skjul på hvem som kan mest om mobbing i kommunen. – Dere som er elever i skolen har en kunnskap som ingen andre har. Vi som politikere vil høre deres stemme i debatten, og vi vil lære av dere. Mye av arbeidet mot mobbing må gjøres på skolene, og derfor vil vi høre fra dere hvordan vi best kan gjøre denne jobben, sa han til representantene.

Ti tips om spill i skolen. Er du nysgjerrig på hvordan man kan komme i gang med spill? Da har du kommet til rett sted! Her er ti tips om bruk av spill i skolen: Slik gjør du #1: Be not afraid. Det er ubehagelig å kjenne på egen manglende mestring. Spill kan handle om alt fra alvorlige temaer som sykdom og depresjon, til skattejakt, eventyr og problemløsing, og byr på et mangfold av ulike uttrykk som ikke er alltid er åpenbart om man ikke har brukt mye tid på dem. . #2: Spill! Det kan synes som en selvfølgelighet, men samtidig kan det ikke gjentas nok: spill de spillene du vil bruke, ja, også de du kanskje ikke kommer til å bruke. . #3: Tenk godt over hvorfor du vil bruke spill i utgangspunktet Det er fort gjort å anta at spill er bra fordi de gjør undervisningen mer interessant.

Over flere år mottok DN-ansatte trakasserende SMS-er fra noen med kjennskap til innsiden av redaksjonen. Ingen har klart å finne ut hvem. Ytringsfrihet i sosiale medier — Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund AS. Artikkel • Publisert 22. september 2017 Ytringsfriheten står sentralt i Norge og den vestlige verden for øvrig – ikke minst på Internett.

Ytringsfrihet i sosiale medier — Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund AS

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det på ingen måte er fritt frem for å sjikanere og trakassere andre i sosiale medier og at nettroll som trår over grensen for det akseptable risikerer så vel straff- som erstatningsansvar. Advokat Ingrid Lauvås har arbeidet med strafferett i mange år og har i denne forbindelse interessert seg for grensene for straffrie ytringer i sosiale medier. I denne artikkelen redegjør hun kort og lettfattelig for det mest sentrale regelverket på området. Dersom du heller ønsker å lese artikkelen i pdf-format, følger du denne linken. I dagens samfunn foregår det hyppige meningsutvekslinger i sosiale medier.

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing. Foreldre har en unik mulighet til å forebygge at deres barn tar del i mobbing av andre via Internett og mobiltelefon.

Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing

Her er noen fokusområder foreldre kan jobbe med for å redusere risikoen for å ta skade av å bli utsatt for mobbing, eller være involvert i å mobbe andre på sosiale medier. Verken foreldre eller lærere ønsker at barn og unge mobber eller mobbes digitalt. Mobbing og moderne muligheter. Digital mobbing - Ressursside for foreldre. Verktøykasse mot mobbing : Digital mobbing. Hvordan forebygge/stoppe digital mobbing. Mobbing og moderne muligheter. Mobbing på nett og mobil. Foto: Redd Barna/Magnus Ross.

Mobbing på nett og mobil

Medietilsynet. Nettvett handler om å ta kloke valg på internett, og det er viktig å ha gode nettvaner med det samme barn blir brukere av nettet.

Medietilsynet

Digiduck er derfor en nyttig bok, lydbok, et praktisk nettspill og et tilpasset undervisningsopplegg som handler om nettvett og deling av bilder for barn fra fire år.