background preloader

Ti tips om spill i skolen

Er du nysgjerrig på hvordan man kan komme i gang med spill? Da har du kommet til rett sted! Her er ti tips om bruk av spill i skolen: Slik gjør du #1: Be not afraid. Det er ubehagelig å kjenne på egen manglende mestring. Spill kan handle om alt fra alvorlige temaer som sykdom og depresjon, til skattejakt, eventyr og problemløsing, og byr på et mangfold av ulike uttrykk som ikke er alltid er åpenbart om man ikke har brukt mye tid på dem. #2: Spill! Det kan synes som en selvfølgelighet, men samtidig kan det ikke gjentas nok: spill de spillene du vil bruke, ja, også de du kanskje ikke kommer til å bruke. #3: Tenk godt over hvorfor du vil bruke spill i utgangspunktet Det er fort gjort å anta at spill er bra fordi de gjør undervisningen mer interessant. Heldigvis finnes det andre, betydelig bedre argumenter for å bruke spill. #4: Tenk nøye over hvilke spillelementer du vil bruke Før du begynner, er det lurt at du har blitt bevisst hvilke elementer du vil knytte til læringen. Husk: alt med måte.

https://iktipraksis.iktsenteret.no/content/ti-tips-om-spill-i-skolen

Related:  IKT i skolen - artiklerkjrhdataspillDataspill i skolenmobbing på nettet

Dataspill kan gi bedre undervisning Da dataspillene gjorde sitt inntog i barnerommene, var mange foreldre og lærere bekymret. Ville dataspillet stjele all oppmerksomheten fra leksene? Men dataspill kan være et godt supplement til den tradisjonelle undervisningen. Det oppdaget Birgitte Holm Sørensen og kollegene hennes da de intervjuet en rekke elever fra åttende og niende klasse: Språkløyper Hvordan kan vi så bruke spill i skolen på en didaktisk forsvarlig måte? Jeg har et firedelt forslag - fire perspektiver, om du vil. De fleste spill vil gli litt fra et område til et annet, alt etter hvordan en lærer velger å bruke det. Eksempler på pedagogisk bruk av dataspill – Wikibøker Eksempler fra ulike fag[rediger] Denne siden legger vekt på å beskrive gratis spill som man kan spille online. Nedlastning av spill og betaling for spille setter klare begrensninger for i hvilken grad lærere kan bruke dette i undervisningen. Når man skal bruke spill i undervisningen må de være inkludert i en didaktiske tenkning.

Om spillmekanikker og elevenes forutsetninger [Tobias skriver:] Ett av mange samtaleemner om spill i skolen er elevenes forutsetninger for å få faglig utbytte av spillopplevelser (vi var så vidt inne på temaet i forrige podcast). Dette er et tema som både fortjener og behøver mer oppmerksomhet. Jeg akter å bøte på litt av denne mangelen med de følgende avsnittene. Her gir barna råd mot mobbing til byrådet -itromso.no Barnas kommunestyremøte ble i dag avholdt for andre gang i år. Elever fra alle barneskolene i Tromsø samlet seg for å gi politikerne en innføring om hvordan mobbing egentlig føles og foregår. Brage Larsen Sollund, byråd for oppvekst, utdanning og idrett, la ikke skjul på hvem som kan mest om mobbing i kommunen. – Dere som er elever i skolen har en kunnskap som ingen andre har. Om bloggen «IKT og skole» – IKT og skole «IKT og skole» var i utgangspunktet en gruppeblogg om IKT og skole i 2006. Det var stort sett Arne Olav Nygard og jeg som lirte av oss noen meninger der i ny og ne. Det er en stund siden vi skrev noe, så denne bloggen er parkert på for de som vil lese hva vi var opptatt av den gangen. Som undervisningsinspektør på Harestad skole i Randaberg kommune fikk jeg innvilget en utviklingspermisjon i perioden januar-april 2011 for å jobbe med spørsmålsstillinger rundt temaet «IKT og skole». I den forbindelse tok jeg meg den friheten å flytte den gamle bloggen og opprettet en ny «IKT og skole»-blogg. I den nye bloggen noterte jeg ned det jeg har jobbet med og det jeg tenkt på i forbindelse med arbeidet.

Vil gjøre dataspill i skolen mindre skummelt Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: guid2 «Rom for spill» – IKT og skole Dette innlegget ble først publisert på Språkløyper 25. april 2017. Blogginnlegget er såpass langt at Språkløyper delte det i tre. Her får du alt i ett, men jeg har lagt inn en «Les mer…» for å ikke fylle opp forsiden på bloggen :-) «Rom for spill» Først vil jeg bare finne frem en bøtte kaldt vann og dyppe eget hode i den på vegne av alle entusiaster (og motstandere) av dataspill i skolen. Dataspill i skolen er ikke mer spesielt enn film i skolen, musikk i skolen, bøker i skolen (og skolebøker), teater i skolen, museum i skolen osv.

Mobbing og moderne muligheter Mobbing er at en person over tid utsettes for negative handlinger fra en eller flere personer, og at det er en ubalanse i maktforholdet mellom mobber og mobbeoffer. Digital mobbing er det samme, men foregår på teknologiske arenaer. På nett og mobil kan mobbingen finne sted til alle døgnets tider og den blir gjerne usynlig for voksne. De største utfordringene ved digitalisering av skolen - Utdanningsnytt Det fins mange myter, overdrivelser og misoppfatninger om hva som er skolens utfordringer i dag, ikke minst når det gjelder den økende digitaliseringen av skolehverdagen. Problemet er for eksempel ikke tilgang på teknologi, men hva læreren kan gjøre for å sørge for at teknologien man har tilgang på kan gi en merverdi. Vi er to artikkelforfattere med svært ulike utgangspunkt, og man skulle kanskje tro at vi har svært lite å være enige om: Simen Spurkland er en matematikk- og musikklærer som bruker masse digitale muligheter i timene sine og fremsnakker det digitale hver gang han får anledning (blant annet på mattebloggen sin), mens Marte Blikstad-Balas’ forskning ofte blir nevnt av ulike samfunnsdebattanter som et bevis på at det er nødvendig å begrense digitalisering av skolen. Likevel er det altså slik at vi er enige om det meste, både når det kommer til hva de største utfordringene i dagens digitale klasserom faktisk er, og når det kommer til hva de slett ikke er.

Kahoot er en artig måte å lære på! - Dataporten Kahoot er spillbasert læringsplattform som er basert på flervalgsoppgaver. Hensikten med spillet er å gjøre det morsommere å lære forskjellige fag. Les også: Gratis spill Spillet kan brukes til å måle kunnskap, men kan også fungere som en alternativ måte å lære på utenfor det tradisjonelle klasserommet. Utviklet i Norge Kahoot ble utviklet av Johan Brand, Jamie Brooker og Morten Versvik ved NTNU.

Spillbasert opplæring – Velkommen til Ikt-huset Simen begynner på fagbrev i musikkdesign ved Høyskolen Kristiania, mens Mathias skal begynne på psykologistudiet eller studere historie.– Vi får se. Valgmuligheten er mange, og jeg har ikke endelig bestemt meg. Men nå kan jeg endelig snart sette strek over fortiden og se fremover, sier Mathias. Minecraft + pensum = sant Kursene rakk så vidt å komme i gang før Norge stengte ned, og klasserommene i lokalene til Ikt-Huset – pakket med gamermaskiner, VR-briller og E-sportrigg – ble stående uten elever. I stedet for å møte på kursstedet har alle de unge heller blitt fulgt opp digitalt.Thomas Jesting, daglig leder hos Ikt-Huset i Oslo, forteller at kommersielle dataspill, blant annet Minecraft, Democracy og Assassins Creed, bygger opp under temaene på pensumlisten i «sixpack»-fagene norsk, matte, engelsk, naturfag, historie og samfunnsfag, og bidrar til engasjement, teamwork og motivasjon.Mens deltakerne har vært hjemme har det vært hyppig telefonkontakt med lærerne på Ikt-Huset.

Skolen funker for folk flest, men jeg er ikke folk flest! Morti Kvisvik (19) Si ;D-innlegg: Skolevegrer, drop out og skulker er ord som blir slengt rundt om folk som «ikke prøver». Si ;D-innleggDette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit. I fjor høst droppet jeg ut av videregående skole, i likhet med et økende antall elever.

Related: