background preloader

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet
Online ingyenes gépírás oktató program, mellyel könnyen gyakorolhatod a gépírást, tízujjas vakírást. A leckéket igyekszem folyamatosan bővíteni. Köszönet az eddigi segítségért Luxeder Katalinnak, és mindenki másnak! A program ingyenesen használható, így tanfolyamokat szervező cégek, vállalkozások is ingyenesen használhatják. Megjegyezném azonban, hogy semmilyen szervezettel nem állok semmilyen szerződéses, vagy külön megállapodásos viszonyban. Aki tanfolyamon vesz részt, és fizet érte, azzal az oktató munkáját fizeti meg. Kérem, jelezzétek a hibákat! Kérem, bármilyen hiba vagy értelmezhetetlen helyzet esetén dobj egy e-mailt! Működő funkciók Billentyűzetkiosztás: egyes billentyűk, és a hozzá tartozó ujjak kiemelése azonos színnel, egérrel a billentyűkre mutatva megjelenik annak használata, egérrel a billentyűzeten kattintva kimondja az alapértelmezett betűt Betűk oktatása: Hibás leütés jelzése: Leckék: Egyedi szöveg gyakorlása: Diktálás:

http://manonet.org/hu/gepiro_program/ingyenes_gepiras_oktato_program.html

Related:  ToolsText and imageapatiancsa

Magyar betűtípusok - A legjobb ingyenes betű és font gyűjtemény A legjobb ingyen betű, betűtípusok Windows, Mac és Linux-ra! 33+ hely, ahonnan ingyenes képeket tölthetsz le Képeket találni a bejegyzésedhez nagy tortúra. Persze vannak fizetős oldalak 1-2 dollárért képenként, de mégis jó érzés ingyenes képeket letölteni. Főleg blogbejegyzéseknél esik rosszul 1-1 képért fizetni, én is mindig utáltam a procedúrát, ezért kerestem a megoldást. Vannak olyan fontos tartalmak, amelyek készítésénél megérheti fizetni, de legyünk őszinténk.

50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra Az első Android az oktatásban előadásomat még a Telenor Okostelefon Akadémia elődjén, a Telenor Android Workshopon, 2011-ben mutattam be. Azóta elrepült az idő, képzés van az egyetemen, s rengeteg helyen beszéltem már a témában. Azonban az alkalmazásokat, amikről beszéltem, még csak a prezentációban linkelve voltak megtalálhatók, illetve 1-1 appról írtam már itt a blogon. Most egy listába összeszedtem azokat az appokat, amikről beszéltem előadásban vagy az órán. Ez a bejegyzés folyamatosan bővülni fog. Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal Gyógypedagógusként folyamatosan keresnem kell azokat a lehetőségeket, melyekkel a tanítványaimnak segíteni tudok, könnyebbé tudom tenni az életüket. Egy ilyen web2-es alkalmazás a Voice dictation is, melynek segítségével a nehezen író (mert például mozgássérült), vagy diszlexiás, diszgráfiás gyermekek is könnyedén boldogulnak. A beszédfelismerést használó, segítő technológiák ismerete igen hasznos a speciális igényű és tanulási nehézségekkel küzdő diákok, felnőttek számára. Nyitóoldal Az alkalmazás az elmondott szöveget automatikusan leírja, követi a hangutasításokat is. Így a diktafon képes felismerni és átírni az olyan népszerű nyelveket, mint az angol, a francia, az olasz, a portugál, illetve a különböző távol-keleti nyelveket is.

TFeri.hu - Gépelgetés helyett Megjelent a Fejér Megyei Hírlap 2019.márc.19-i számában. Sokan azért nem szeretik az informatikát, mivel sokat kell gépelgetni. Bár informatika tanárként rá vagyok kényszerítve, de be kell vallanom, hogy sokszor én sem szeretem a billentyűzeten való pötyögést. Ha nem muszáj, akkor szeretem elkerülni. Szabadon felhasználható képek – de honnan? Pedagógusként nap mint nap sok olyan fejlesztő, szemléltető anyagot készítünk, amihez képeket használunk. Ha csak osztálytermi, iskolai használatra szánjuk, akkor tulajdonképpen majdnem mindegy, hogy honnan szerezzük be a képeket. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor ezeket az anyagokat, más kollégák segítségére megosztjuk a social mediaban.

Jogtiszta anyagok projektekhez (is) Szerzői jog és creative commons A Creative commons-licencek célja, hogy a szerzői jog (copyright) alá eső művek szerzői nyilatkozzanak arról, mások hogyan oszthatják meg, használhatják fel vagy módosítsák azokat. A Creative commons több fajta védelmet kínál a ’minden jog fenntartva’ -tól a ’nincsen jog fenntartva’ skáláig. A szerzőt megilleti a személyhez fűződő jog, a szerzői jog automatikus.

nyelvoktatás, oktatójáték - www.smartcards.hu - Tanárként mindannyian tudjuk, hogy a hatékony tanulás-tanítás alapja a motiváció. De hogyan ösztönözzük tanórán a gyerekeket? A Smart Cards szerzőinek hitvallása szerint a legeredményesebb módszer a játék és sok dicséret. Csakhogy alig áll megfelelő minőségű kiegészítő taneszköz a tanárkollégák rendelkezésére - a legjobb tanárok eddig maguk készítették játékos anyagaikat az óráikra. Ez a hiányérzet hívta életre a Smart Cards játékokat elsőként nyolc évvel ezelőtt. Játékunkat a kollégák nagy lelkesedéssel fogadták és évek óta rendszeresen használják.

Festisite Open Doodles - Free sketchy illustrations 7 + 1 ötlet, amit megéri a nyáron kipróbálni – Modern Iskola Komponáljunk! 2. Hol is vagyunk? City Guesser Brainstorming and Voting Amazingly Easy. Free Online Tool  timeanddate.com

Related: