background preloader

Matemàtiques

Facebook Twitter

L'euro: monedes i bitllets - AULA MÀGICA: blog de 4t curs del Pintor Sorolla de les Alqueries. ELS DINERS: L'EURO I LES DIFERENTS MONEDES. Soluciones Tangram. Descubre cómo formar las figuras. El Tangram es un puzzle de 7 piezas que incentiva la imaginación de niños y adultos.

Soluciones Tangram. Descubre cómo formar las figuras.

Este juguete permite crear miles de figuras Tangram. En esta ocasión te mostramos más de 200 figuras Tangram con sus soluciones en la parte final del artículo. Aunque cabe señalar que si miras estas soluciones de manera continúa, nunca serás bueno en este juego y te estarás engañando a ti mismo. Serás un fracasado del tangram. Es preferible que pases a intentar otra figura, dejando marcada la que no has sido capaz de resolver, que ver la solución. Figuras del Tangram con soluciones 1 A continuación más figuras… Figuras para imprimir online. Tangram xinès - maletesmatescrpanoia. Promoció 2004 (E. Sadako). Blog de 5è de primària. Divendres passat, en l’estona que setmanalment dediquem a resoldre problemes matemàtics de diferents temes, vam realitzar una activitat molt vistosa.

Promoció 2004 (E. Sadako). Blog de 5è de primària

Vam començar visionant un vídeo: I després vam voler resoldre el problema per a qualsevol quantitat d’amics. Vam adonar-nos que per arribar a la solució podíem representar la situació teatralitzant-la… O amb gomets en llocs dels amics i segments en lloc de les abraçades: A partir d’aquests càlculs vam omplir una taula, compartida al Drive, que ens va exigir fer generalitzacions: PuntMat: Mateclicks: presentació. A partir de la utilització dels clicks en el post "L'àbac de cadires" ens va quedar "el cuquet" d'utilitzar aquestes figuretes per protagonitzar algunes propostes.

PuntMat: Mateclicks: presentació

També han sortit a les activitats de comptatge (penjades en SlideShare) dels posts "Primers passos en multiplicació" i "Avaluar el comptatge, Competències? " i al post "Els costa molt fer 3+? = 10". Finalment ens hem decidit, hem fet un petit equip de gent incorporant a en Lluís Pèrez, Jordi Losantos i Blanca Pujol per preparar activitats d'aquesta mena i és així que de volta en quan trobareu vídeos o documents en SlideShare on els protagonistes són ells: els Mateclicks. La presència del pirata no té res a veure amb les aficions dels autors del bloc, sinó a que és el representant canònic d'aquests, entranyables per a molts, ninotets de plàstic. El primer vídeo: el problema de les abraçades Comentari sobre el problema Podem dir que ja hem solucionat el problema, però n'apareixen d'altres: Com fer, de manera fàcil, aquesta suma?

Puntitos y Triángulos. Hola, me llamo Gregorio y yo también asistí a las XVI Jornadas de Aprendizaje y Enseñanza de las Matemáticas (JAEM) que se se celebraron en Palma de Mallorca.

Puntitos y Triángulos

Allí conocí (¡por fin!) A Joseángel y fruto de eso surgió (además de un montón de chistes malos) esta colaboración. Le pedí a Joseángel que me dejara contar en este blog tan chulo una de las actividades que suelo hacer en 1º de ESO. ¡Y me dijo que sí! Ahora espero que os guste Es una actividad separada en varios días, haciendo varias cosas alrededor de una misma idea; o desarrollando varias ideas alrededor de una misma cosa! El primer día El primer día les doy una hoja (aunque pronto piden más hojas, ¡hay que llevar un montón de reserva!) Y un enunciado: En cada una de estas figuras tienes que dibujar un triángulo uniendo los puntos. Y ya tienes a los alumnos entretenidos un buen rato.

A: ei, esos dos triángulos que has dibujado son iguales. B: ¿cómo que son iguales? Están hablando de estos dos triángulos: ¿Son iguales? PuntMat: Geoplans i pensament exhaustiu. Creiem en la importància de proposar als nostres alumnes recórrer l'itinerari: trobar una solució d'un problema que en té diverses, trobar algunes d'aquestes solucions i finalment, trobar totes les solucions.

PuntMat: Geoplans i pensament exhaustiu

Aquest creença ve acompanyada d'una altra: la necessitat de treballar intencionadament aquest itinerari a les classes i de promoure discussions relacionades amb les preguntes:com saps que no hi ha altres solucions? Quina estratègia has seguit per no perdre cap solució? Per això us proposem l'entorn d'activitats amb geoplans.