background preloader

Carolaarvidsson

Facebook Twitter

Min 100 i topplista på webblänkar för förskolan-åk6. Appar för elever i behov av särskilt stöd. Snabbstart i svenska för nyanlända. Läsinlärning – sammanljudning. Bokpratsspel ny version. Malinsklipp genre krönika och förslag på ämne att skriva om. Centrum För Lättläst - Edgar Allan Poe- funderingsfrågor, diskussion - skrivuppgift. Provläs Den svarta katten av Edgar Allan Poe, Anneli Furmark, Fabian Göransson, Joanna Hellgren, Ola Skogäng.

Tema hjältar och mod åk 7

Tema noveller åk 9. Bokpratsspel ny version. Grammatik språkriktighet. Sv A. Ljudböcker åk 4-6. ”Jag ville sticka ut, våga synas” Frisören Robin Järpemark blev mobbad för sin personliga stil under uppväxten i Säffle.

”Jag ville sticka ut, våga synas”

I storstaden höjer ingen på ögonbrynen åt hans smink och tatueringar. Att välja att se speciell ut betyder inte att man vill bli hånad, säger Robin. Robin Järpemark älskar att få andra människor att känna sig vackra. – Det finns inget bättre än när kunden går härifrån med ett leende på läpparna. Det är det som motiverar mig, säger Robin, 22 år, frisör i Stockholm. Det är vad kunden själv känner som är viktigt, betonar Robin. . – Ingen är vackrare än du. Robin älskar sitt jobb, och det syns. Som liten kille hemma i Säffle brukade Robin tillbringa eftermiddagarna i sin mammas frisersalong. – Jag satt och tittade på när hon jobbade, det såg så roligt ut. Det intresset bidrog nog till att Robin tidigt skaffade sig en egen, personlig stil, tror han. . – Då syntes jag verkligen, svart runt ögonen och med långt svart hår. Ända från skolstarten hade Robin känt sig som om han inte riktigt passade in, säger han. 50 olika sätt att redovisa en bok.

Jag hittade ett gammalt papper hemma bland mina gamla skolböcker.

50 olika sätt att redovisa en bok

Det var en lista som vi fick från vår svenska lärare när jag gick i grundskolan. Det var någon gång under 90-talet men det går fortfarande att använda dessa idéer till redovisningar, så nu delar jag med mig av listan till er. Uppträd som en av personerna i boken - berätta om dig själv och din roll i berättelsen.Gör en intervju med en av personerna i boken.Spela upp en scen ur boken.Gör en beskrivning av en av personerna, muntligt eller skriftligt.

Vill du ha fler tips på hur man kan redovisa en bok? Kika in på några av länkarna nedanför: Svenska spel. Spel som lär dig läsa och skriva.

Svenska spel

Behärskar du bokstäverna och kan du ordningen mellan bokstäverna i alfabetet? Med dessa lekfulla spel övar du upp din kunskap i svenska språket. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Svenska. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Hänga gubbe Förskola - Årskurs 5 Spelet tränar: stavning alfabetet Lista ut den mening eller det ord som döljs genom att gissa bokstäver. Ordjakt Förskola - Årskurs 9 Spelet tränar: stavning läsning Försök hitta vanliga svenska ord i detta ordspel. Stava ord. Svenska.