background preloader

iPad

Facebook Twitter

Så här spelar du in skärmen på iPhone, iPad eller iPod touch - Apple-support. Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet. "Många elever tycker att de förstår bättre om de kan se saker i 3D.

Stor guide: 15 sätt att använda appar i klassrummet

Det kan handla om att vrida och vända på DNA-spiraler eller se sin teckning ”få liv". Utvecklingen av den här typen av appar är på stark frammarsch. Teknik som tidigare har varit dyr och otillgänglig blir mer och mer prisvärd och enkel att använda. "Appar: Quiver, AnimateAnything, Animal 4D+ "Inlästa läromedel, inläst skönlitteratur och tillgång till talsyntes är bra för de elever som har svårt att ta till sig tryckt text. "I läroplanen står det på ett flertal ställen att ord, ljud och bild ska samspela i skapandet av texter så egentligen är ordet ”alternativt” i rubriken inte helt relevant. "Att spela in ljudfiler är ett bra sätt att avlasta arbetsminnet då eleverna slipper skriva och lyssna samtidigt vid genomgångar.

Typo. Bitstrips - Home. Internet Live Stats - Internet Usage & Social Media Statistics. Doodle - boka tider online. Månadsmöte. Sandisk Ixpand. Om du fotar och tar mycket video med din iPhone eller iPad är risken hög att du förr snarare än senare får slut på lagringsutrymme och måste börja rensa.

Sandisk Ixpand

Vill du dessutom ha en massa appar och framför allt spel är utrymmet ännu mer begränsat. Och har du köpt en instegsmodell med bara 8 eller 16 gigabyte lagring totalt har du förmodligen ett hästjobb med att se till att det finns lite utrymme för spontana bilder och videosnuttar. Det här problemet blir bara större om du är ute och reser. Inte bara för att du fotar mer utan också för att du kanske inte kan komma åt att avlasta bilderna och klippen på datorn mellan varven.

Sandisk Ixpand är ganska liten och behändig, men locket lär vara lätt att tappa bort. Create a comic in Book Creator and animate it in Explain Everything. Part 3 of a 4-part series looking at how the popular educational apps Book Creator and Explain Everything can be used together.Part 1: Exporting a PDF from Book Creator to annotate in Explain EverythingPart 2: From Explain Everything to Book Creator to iTunes UPart 4: Hand-drawn animations in Explain Everything – published with Book Creator Dan from the Book Creator team is back to look at another way in which Explain Everything can be “app-smashed” with Book Creator to create something unique.

Create a comic in Book Creator and animate it in Explain Everything

The scenario: Using Explain Everything to animate a comic book made in Book Creator, to create a fun video. Book Creator 4.0 has just been released onto the App Store. With this update there are now comic book templates and styles added to the app, to make really simple and fun comic books. We’re going to go through creating the comic book, exporting it as a PDF to Explain Everything, recording an animation using the pan and zoom tool, and exporting the end result as a video.

IT-tips för skolan. 27 Apps that have changed my Teaching and Learning Practice - Updated - Responsverktyg. Både den som flippar sitt klassrum och de som inte gör det kan ibland vara i behov av att kunna få snabb respons på olika uppgifter, muntliga övningar, eller liknande.

Responsverktyg

Precis som med alla typer av nättjänster finns det fler än vad som går att hålla reda på. Jag tar därför bara med de jag har någon typ av koll på. Tipsa mig gärna om fler. Padlet: Fungerar ungefär som en sorts digital anslagstavla. Du skapar en digital vägg där de som har fått länken kan klistra upp bilder och små kommentarer. Voto: Voto är ett omröstningssystem som i sin enklaste form är både snabb och enkel. Gör så här innan du säljer eller ger bort din iPhone, iPad eller iPod touch - Apple-support. Följ dessa steg för att radera all din personliga information från en enhet du ger bort, även om du inte längre har enheten.

Gör så här innan du säljer eller ger bort din iPhone, iPad eller iPod touch - Apple-support

Om du fortfarande har iOS-enheten Innan du säljer eller ger bort en enhet bör du radera all din personliga information. Du bör inte ta bort kontakter, kalendrar, påminnelser, dokument, bildströmmar eller några andra iCloud-data manuellt när du är inloggad på ditt iCloud-konto. Det raderar innehållet från iClouds servrar och från alla dina enheter inloggade med iCloud. Din iPad - så använder du den bäst i skolan.

Appar presentation ty. Länklista (iPad, GAFE mm) Surfplatta i undervisningen. Instruktionsfilmer till apparna Pages, Keynote och iMovie. QR-koder i undervisningen. Vi har alla sett dem på tidningar, reklampelare och på internet: QR-koder.

QR-koder i undervisningen

Man scannar dem och får en länk till en film, eller informationssida. I skolans värld kan detta enkla verktyg användas på olika sätt. Lotta Olsson: Spridningen av e-boken är inget mindre än en fråga om demokrati. Att läsa böcker på skärm kan bland annat vara ett bra alternativ för människor med läs- och skrivsvårigheter.

Lotta Olsson: Spridningen av e-boken är inget mindre än en fråga om demokrati

Därför borde det satsas mycket mer på att sprida e-böckerna. Vana läsare föredrar pappersböcker framför e-böcker, konstaterade en undersökning nyligen. Till och med i den yngre generationen, där det inte finns något tekniskt motstånd. En bok är en bok är en bok, man håller den i handen och känner hur långt man har kommit, bläddrar lätt bakåt, muskelminnet talar om var i boken man ska leta efter en viss händelse.

Jag kan bara hålla med: som van läsare tar jag oftast hellre en pappersbok än en e-bok, om båda ligger framför mig. European Schoolnet Academy: Creative use of Tablets in Schools. Free Puzzlemaker. Kul i jul - egen digital adventskalender. Ett sätt att färglägga Google-kalkyblad enkelt genom iPad. Rätt många lärare har upptäckt att det är smidigt att dokumentera betygsunderlag och annan bedömning genom Google-kalkylblad.

Ett sätt att färglägga Google-kalkyblad enkelt genom iPad

Det är ett kompakt sätt att sköta bedömning, och det är dessutom möjligt att dela med elever så att de när som helst kan se hur läraren bedömt deras kunskapsläge. De som använder iPads har dessutom märkt att det är rätt jobbigt att redigera kalkylblad genom dem. Istället för ett par klick måste man klicka runt på ganska många och inte särskilt intuitiva ställen. I morse la jag två timmar på att göra ett Google-skript som gör det mycket lättare att färglägga Google-kalkylblad genom iPads (eller andra bärbara enheter). Jag hoppas och tror att det är välinvesterad tid – det var roligt och lärorikt för mig, och tidsbesparingen för andra lärare lär vara mer än två timmar. EDIT: Nu finns en variant av skriptet där du kan använda en färdig sida, och inte behöver skapa ett eget skript.

GAFE – Google Apps for Education. Prezi - IKT på Sjödalsgymnasiet. Vad är Malmö Apps? Vad är Malmö Apps?

Vad är Malmö Apps?

Vad går det att använda till? Är det svårt? Det är några av frågorna som besvaras av Nils Nilsson, IKT-pedagog i Malmö. Han har under det gångna året arbetat mycket med Malmö Apps, både på Sorgenfriskolan och på Pedagogisk Inspiration Malmö. Så här fungerar Stava Rex för Google Docs på en iPad. I och med att Stava Rex nu finns som tillägg till Google Docs finns det möjlighet att rätta sin text även på en iPad.

Så här fungerar Stava Rex för Google Docs på en iPad

Detta är en funktion som har varit väldigt efterlängtad, särskilt ute på skolor. För att det ska fungera behöver du använda dig av "skrivbordsläget" i webbläsaren och inte av "mobilläget". I mitt förra inlägg visade jag hur tillägget installeras. Gör så här 1. Starta en webbläsare på din iPad som du brukar använda dig av, t.ex. 2. 3. Kahoot! Idag tänkte jag ge ett konkret tips på ett roligt och användbart verktyg i undervisningen, nämligen Kahoot. Har du aldrig spelat Kahoot så kan man bäst förklara det genom att säga att det är en interaktiv frågesport, där du som lärare skapar frågor och svarsalternativ och där sedan eleverna kopplar upp sig mot spelet och spelar tillsammans.

Kahoot kan t.ex användas för att kolla av vilken förförståelse eleverna har inför ett arbetsområde, det kan användas för att se om eleverna förstått flippen, genomgången eller texten de läst. Tyskläraren i mitt arbetslag sa direkt att detta är något som hon hade kunnat tänka sig att använda för att snabbt kolla glosor eller ha som mindre läxförhör. Så hur fungerar det då? Är det svårt? HT 2014, del 2 – Det animerade avsnittet. I det andra avsnittet för terminen möts de båda pedagogerna återigen över en kopp kaffe.

Denna gång kretsar samtalet kring animation i olika former. Allt från klassiska serier till animerad film berörs. Gott om tips på program och appar utlovas men även pedagogiska resonemang om hur och varför man ska jobba med animering i klassrummet. Gratis musiknedladdningar – Last.fm.

Hjälpmedel

Nya Google Drive. På plats igen. Sol, bad och söndergrillad mat är ett minne blott. Nu är det dags för en ny termin och nya utmaningar. Första dagen på jobbet brukar präglas av allmän förvirring och så även idag. För mig brukar mycket handla om att sortera, orientera sig och komma på plats. Därför tänkte jag att jag skulle tipsa om en lite nyhet i Google Drive. A directory of direct links to delete your account from web services. Can't find what you're looking for? English For Texting and Messaging - Online Jargon and Abbreviations. Xnote - Virtuell geocaching. Göm virtuella meddelanden utomhus! ▶ Flippat klassrum - elevernas perspektiv. WPR1 - Wordpress 1 Grunderna. Sommarblogg: Hur hittar man bilder?

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. I förra veckan skrev vi på Webbstjärnan ett blogginlägg om hur det egentligen ligger till med Googles bilder, och vad du ska tänka på när du vill publicera en bild på din blogg eller webbplats. Men det kan ändå ibland vara krångligt att hitta just de bilder man behöver under fria licenser. Så, hur hittar man då bilder? Många skolor har tillgång till bildbanker som man kan använda sig utav. Furutorp goes digital. Abf-podguiden-v1. Movie-making for everyone. Off line-arbete. Skapa PDF, tidningar och e-böcker.

MiniBloq i skolan? Verktyg. Thinglink ljud. Ljudinspelning. Skolappar.nu - Recensioner av appar. Lust, motivation och lärande. Tips på IKT i skolan. IKT-skafferiet. Tülays IKT-sida. Appar för elever i behov av läs- och skrivstöd. By phaewilk MorgueFile Jag brinner för att alla elever ska få tillgång till litteraturen, att få uppleva bokstävernas underbara värld. Jag är själv en bokmal men läser idag nästan uteslutande med öronen (jag lyssnar på ljudböcker). Inte för att jag har läs- och skrivproblem utan för att jag gillar det:) Jag har ett val. Fördomar finns överallt, och mer än en gång har jag fått höra: äh du har ju inte läst boken, du har ju bara lyssnat på den….

Jag brukar upplysa dem om att man kan läsa med både ögon och öron;) Trots detta är det för en del människor inte helt rumsrent att lyssna på ljudböcker, ”det är inte att läsa på riktigt”. Jag önskar att alla elever på sina egna villkor ska få möjlighet till att ta till sig alla spännande äventyr som gömmer sig bakom alla bokstäver, och inte bara det.

By Sgarton MorgueFiles. New:You Can Now Add Audio Feedback To Students Presentations on Google Drive. June 20, 2014 Kaizena is one of my favourite tools for adding audio and text feedback to Google Docs. I have already shared here a detailed guide on how to use it to attach audio feedback to students documents, check it out if you haven't read it yet. Hur du arbetar med Padlet. Presentation för IT-avdelningen på SLK. Årstaskolan blev inbjuden till IT-avdelningen på Stadsledningskontoret (SLK) för att prata lite om arbetet med IT inom ramen för vår pedagogiska verksamhet. Det finns naturligtvis mycket säga om det, IT i skolan är väldigt hett just nu, men här är den korta versionen ur skolledarperspektiv.

Mer intressant är våra lärares syn på sina behov som professionella undervisare. 29 Pictures Taken From Exactly The Right Angle. Guide för att komma igång med Blogger - Blogger Hjälp. Guide för att komma igång med Blogger. Kartläggning: Appskapare: Viktigt att tänka på. Filma baklänges, Backwards CAM HD. Jag hittade en app för att göra film baklänges! Digitala verktyg. Del 4. Del 3. Del 3 handlar om serier och animeringar. Del 9. Skapa ljudböcker med iPad. Veckonummer i iPhone och iPad. Så här kommer du igång med Dropbox. Tired of piles of unmarked assessments? Google Drive Kom igång. Appar 100-i-topp inför läsåret 13/14. Drive. Masskapa och dela elevmappar på Google Drive.

Instruktioner till en favoritapp – Explain Everything. Drive - Supportsida Google Apps. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive. IKT och undervisning. Använda Google Drive - iPads i Eskilstunas skolor. Formativ bedömning av film med VideoNot.es. Hur man lägger in bilder i google drive dokument på iPad. Google Drive på iPadden - möjligheter och begränsningar. iTunes U – Lär dig vad som helst, var som helst, när som helst. Världens enklaste formulär i Google Forms. En blogg och 45 elever. The iPad Toolkit for Learning? Gafe på lågstadiet.