background preloader

Hälsa

Facebook Twitter

Vita pigmentfläckar. Vita hudfläckar är ett resultat av hypopigmentering, vilket innebär att hudcellerna som producerar pigment (melanin) saknas och inte fungerar som de ska.

Vita pigmentfläckar

Resultatet blir ljusare fläckar i varierande storlek på huden, s.k vita pigmentfläckar. Det motsatta förhållandet där hudcellerna producerar för mycket pigment kallas Hyperpigmentering. Mörka hudfläckar är generellt svårare att behandla än vita (hypopigmentering). För både vita och mörka hudfläckar finns behandlingsmetoder som gör att de syns mindre. Biverkningar som du måste vara medveten om när du tar gurkmeja - Diabetes SV.

Gurkmeja, ofta känd som indisk saffran, har kontinuerligt vuxit till en populär ört på grund av dess olika attribut.

Biverkningar som du måste vara medveten om när du tar gurkmeja - Diabetes SV

Hemma i Indien, det är nu vuxit och finns i olika andra hörn av världen. Det är allmänt känt för sin fantastiska färg, ljuvlig smak och många positiva egenskaper. Det finns som ska användas i en mängd curry, ost, smör och andra diet mat på grund av sin unika smak och färg. Det är också känt i den terapeutiska världen på grund av dess anti-inflammatoriska förmåga. Därför går du inte ner i vikt – 8 vanliga fällor. Nya hälsotrender skapar nya möjligheter – men även nya fällor som kan ge bakslag på vågen.

Därför går du inte ner i vikt – 8 vanliga fällor

Uppdaterad 27 juni 2019. Varning för viktfällorna! Här är åtta vanliga misstag som gör att varken vikten eller midjemåttet minskar – trots att du tycker att du äter sunt och i enlighet med de senaste hälsorönen. Men oroa dig inte – men små omställningar får du viktnedgången på banan igen. Vi listar problemen och tips på hur du bryter det negativa mönstret.

FÄLLA 1: Du tränar – men överäter Problem: Du tränar flera gånger i veckan och unnar dig sedan något gott (och kaloririkt), antingen direkt efter passet eller lite extra på helgen. Viktcoachen Marie Tegnérs kommentar: – Visst är det bra att träna, och träning bränner kalorier. Gör så här: Bli medveten om hur mycket just din träningsform bränner. Ta även reda på kaloriinnehållet i några vanliga livsmedel, det gör du enkelt i MåBra:s kaloritabell. FÄLLA 2: Du halvfastar – men på fel sätt. Dr Otto H Warburg. 1931 tilldelades Dr.

Dr Otto H Warburg

Otto H Warburg Nobelpriset i medicin för sin upptäckt av den grundläggande orsaken till cancer. "Alla normala celler har ett definitivt krav på syre, däremot kan cancerceller leva utan syre - en regel utan undantag". ”Om en cell får minskat syre med 35% under 48 timmar kan de bli cancerogena. " Dr. Otto H. Warburg har gjort klart att den grundläggande orsaken till cancer är syrebrist, vilket skapar ett surt tillstånd i kroppen. Biokemisten Otto H Warburg, en av 1900-talets ledande cellbiologer upptäckte att den grundläggande orsaken till cancer är för mycket surhetsgrad i kroppen.

Han trodde fullt och fast att det fanns ett direkt samband mellan pH och syre. År 1931 tilldelades han Nobelpriset i medicin för denna viktiga upptäckt. Dr. Intressant nog kan man reglera kroppens pH nivå med kosten. Länkar:Dr. Poddtoppen.se. What you can do to prevent Alzheimer's. Multipel skleros (ms) — Neuroförbundet. Multipel skleros eller ms angriper hjärna och ryggmärg.

Multipel skleros (ms) — Neuroförbundet

Nervtrådarna skadas och då störs överföringen av nervimpulser till kroppens olika delar. Skadorna bildar ärrvävnad som har givit sjukdomen dess namn. Multipel skleros och betyder många ärr. Multipel skleros eller ms är en neurologisk diagnos med stor variation i symptom. Vid ms skadas nervtrådarna så att överföring av nervimpulser störs till kroppens olika delar. Den neurologiska diagnosen Multipel skleros, MS är till synes en osynlig sjukdom, både för de som drabbas och för samhället. MS är en sjukdom med många ansikten, och varierande symptom. På neuroforbundet.se Här får du och närstående råd och tips om ms, kan dela erfarenheter och läsa om framsteg inom neurologisk forskning, vård, behandling och rehab. Läs:Charlottes berättelse i foldern (PDF-dokument, 239 kB)Vår diagnosfolder (PDF-dokument, 5.0 MB) Aktuellt om ms Stärkt bild för stamcellsterapi vid ms Ny analys visar på signifikant minskade skador på hjärnan hos patienter med MS.

Multipelskleros.nu - Hem. Varför mår så många dåligt av gluten? Varför är det så många som mår dåligt av gluten och varför?

Varför mår så många dåligt av gluten?

Varför pratar så många om gluten idag och är det en hype eller inte? I denna artikel ska jag försöka reda ut begreppen och svara på några viktiga frågor om gluten. Vad är gluten? Gluten kommer från det engelska ordet ”glue” som betyder klister. Och gluten fungerar som ett slags klister där det används både i form av en stabilisator i vissa livsmedel och som en konsistensgivare som ger en ”fluffighet” till bl a tillsatt deg.